DE LA CAMPIOANĂ, LA CAMPIOANĂ! NADIA COMĂNECI DESPRE TRIUMFUL LUI HALEP LA WIMBLEDON!

Distribuie pe:

Nadia Comăneci a oferit un interviu în L'equipe și a vorbit despre triumful lui Halep la Wimbledon și consideră că, în momentul de față, Simona este cel mai mare star. “În prezent, Simona nu mai are nevoie de mine foarte mult, are în spate o întreagă Românie. Dar, la început, nu era așa. Avea nevoie să simtă alături de ea persoane de încredere, pentru a fi puternică în momentele decisive ale unui meci și în etapele mai complicate ale carierei. Oricui îi face bine să vadă multe fete cunoscute în jurul ei. Asta poate face diferența între o zi bună și una proastă. La revenirea mea de la Montreal, în 1976, erau aproximativ 10.000 de persoane care mă așteptau la aeroport. Anul trecut, în 2018, au fost 15-20.000 de oameni pe Arena Națională pentru Simona. E o formă de iubire necondiționată a poporului român pentru unul de-ai săi, indiferent de perioadă. Poporul român nu are prea multe motive pentru a se bucura, pentru a-și arăta mândria. Dar sportul are efectul ăsta. E frumos să te identifici cu un campion din țara ta, care, ca Simona, devine cel mai bun din lume. Poate că, în cazul meu, a fost și surpriză: niciodată o gimnastă româncă nu câștigase la Jocurile Olimpice, iar eu eram atât de tânără. Nu trebuie să uităm nici că nimeni nu știa să localizeze România pe o hartă a lumii.

Nadia: “Simona e cel mai mare star”

Nadia Comăneci consideră că Simona Halep este cel mai mare star în momentul de față și laudă jocul ei pe care îl cataloghează ca o formidabilă sursă de inspirație.

“Simona e fără îndoială cel mai mare star. Trăiește în București, merge uneori la familia ei, la Constanța. E recunoscută pe stradă și este invitată peste tot, la toate evenimentele. Dar Simona știe să pună o limită pentru a se putea concentra pe antrenamente. Astăzi, diferența vine, fără îndoială, din sport, profesionist și universal, pe care-l practică Simona. Jocul ei e o formidabilă sursă de inspirație. Dacă muncești și te antrenezi din greu, poți și tu să triumfi. Pentru tinerii români asta e esențial. Am traversat o perioadă foarte lungă în care tinerii părăseau țara pentru a se realiza. Simona demonstrează că nu mai e nevoie să pleci din țară pentru a reuși”, a mai spus Nadia Comăneci.

Halep a învins-o pe Serena Williams în mai puțin de o oră și a devenit prima jucătoare româncă, care câștigă turneul de la Wimbledon.

Lasă un comentariu