SPRE DISPERAREA COTROCENILOR, TOATE PENSIILE MAJORATE CU 15% VOR FI PLĂTITE PÂNĂ LA 15 SEPTEMBRIE!

Distribuie pe:

Anunțul a fost făcut luni, 9 septembrie, la începutul ședinței de Guvern, de către premierul Viorica Dăncilă. “Pensionarii își primesc drepturile, chiar dacă președintele vrea să sacrifice și să blocheze constant România”, a declarat șeful Executivului, adăugând că situația este sub control: “Vreau să subliniez un lucru esențial: ca prim-ministru, voi face tot ce îmi stă în putință și în atribuții pentru a asigura buna funcționare a instituțiilor statului și a țării. Vreau să fie clar că am această situație sub control și niciun român nu trebuie să își facă griji. Pensionarii au început deja să primească pensiile pentru luna septembrie, majorate cu 15%, așa cum ne-am angajat”.

Premierul a mai anunțat că va fi adoptată o hotărâre prin care Secretariatul General al Guvernului va aviza și se va exprima în legătură cu oportunitatea emiterii ordonanțelor de urgență, în contextul în care Klaus Iohannis blochează Executivul.

În cadrul unei apariții la un post de televiziune, ministrul Muncii, Marius Budăi, a clarificat, la rândul său, situația privind banii pentru pensii, după ce Klaus Iohannis a susținut că nu sunt bani suficienți: “Am spus tot timpul că sunt bani. Deja m-am întâlnit cu pensionari care mi-au mulțumit și mi-au spus că le-au venit pensiile cu noile valori. Sunt bani. (...) Pot să îi lansez domnului președinte următoarea provocare: ne uităm pe hartă, alegem o localitate la întâmplare, mergem în localitatea respectivă, intrăm într-o casă de pensionari și le spunem în felul următor, uitându-ne în ochii lor: Aveți pensie mică? Da. De mâine nu o mai primiți nici pe aceea. Să le vedem reacția. Eu m-am întâlnit cu mii de pensionari și foarte mulți m-au rugat să îi transmit și domnului președinte și altora să îi lase în pace. După o viață de muncă, nu merită. Nu merită ca niciun demnitar al statului să îi panicheze cu o astfel de declarație”, a mai spus ministrul.

Lasă un comentariu