TÂRNĂVENI - ROBOGIRL ATRAGE FETELE SPRE DISCIPLINELE TEHNICE

Distribuie pe:

În perioada 5-20 octombrie 2019, la Liceul Teoretic “Andrei Bârseanu”, se vor desfășura 3 ateliere de robotică destinate fetelor cu vârste între 10 și 14 ani, prin intermediul cărora tinerele vor fi încurajate și motivate să studieze disciplinele tehnice, în special programarea și robotica.

La aceste activități vor participa eleve voluntare din clasele a XI-a și a XII-a, care îi vor asista pe copii, pe parcursul călătoriei lor în tainele roboticii, folosind roboții programabili Ozobot Evo și Bit. Prin activitățile desfășurate, fetele vor învăța noțiuni elementare de programare și robotică, vor crea trasee și jocuri, vor fi încurajate creativitatea și lucrul în echipă.

Proiectul are ca obiectiv atragerea școlărițelor, prin joc, într-o atmosferă destinsă și plăcută, spre domeniul IT, încurajarea programării roboților în scopuri educaționale și creative.

Evenimentul este coordonat de prof. Mihaela Moraru și se desfășoară în cadrul inițiativei Europe Code Week 2019, sprijinită de Comisia Europeană. Acesta se adresează elevilor din clasele de gimnaziu. (sursa și foto - tirnaveni.ro)

Lasă un comentariu