14 - 20 OCTOMBRIE 2019 SĂPTĂMÂNA PREVENIRII TRAFICULUI DE PERSOANE

Distribuie pe:

Centrul Regional Tg.-Mureș al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane (A.N.I.T.P.) organizează, pe parcursul acestei săptămâni, o serie de evenimente dedicate marcării Zilei Europene de Luptă Împotriva Traficului de Persoane - 18 Octombrie. Această zi a fost instituită în anul 2007, la recomandarea Parlamentului European, precum și a propunerii înaintate de Comisia Europeană, pentru a atrage atenția asupra acestei forme de crimă organizată și pentru a influența în mod pozitiv deciziile și acțiunile guvernelor, autorităților locale și celorlalte instituții publice cu privire la sclavia modernă. În egală măsură, are rolul de a crește nivelul de conștientizare a populației și de a stimula comunicarea și interacțiunea între organizațiile care activează în acest domeniu.

Campania vizează promovarea Zilei Europene de Luptă Împotriva Traficului de Persoane - 18 Octombrie, precum și informarea și conștientizarea publicului cu privire la riscurile și implicațiile asociate traficului de persoane. În egală măsură, inițiativa își propune să abordeze ambele dimensiuni ale traficului, respectiv cererea și oferta care favorizează existența acestui fenomen.

Elevi mai informați

Seria activităților incluse în cadrul campaniei de informare și prevenire “Săptămâna prevenirii traficului de persoane” a debutat la Școala Gimnazială “Friedrich Schiller” din Tg.-Mureș, unde a fost adusă în atenție însemnătatea zilei de 18 octombrie, elevii primind informații despre exploatarea prin cerșetorie, în contextul implementării la nivel local a campaniei naționale “Dă-i libertate! Nu-i plăti exploatarea!”.

În aceste zile sunt programate întâlniri cu elevi și tineri din cadrul mai multor unități de învățământ din județele Mureș și Harghita, care vor afla cum se previne acestă formă de abuz, care sunt cauzele și efectele acestui fenomen care afectează grupurile vulnerabile și face victime la nivel național și internațional.

Help - Line la 0 800 800 678

Cea mai importantă dintre acestea va avea loc vineri, 18 octombrie, în Sala mare a Palatului Administrativ din cadrul Instituției Prefectului - județul Mureș, începând cu ora 11. Evenimentul reunește mai mulți actori sociali, de la elevi și cadre didactice până la membri ai echipei antitrafic constituită la nivelul județului Mureș și reprezentanți mass-media. De asemenea, va include și o parte artistică, oferită de elevi ai Școlii Gimnaziale “Bernady Gyorgy” și ai Colegiului Național Pedagogic “Mihai Eminescu” din Tg.-Mureș, îndrumați de cadre didactice, aflăm de la comisar șef de poliție Zaharia Cristina Gabriela, coordonator al Centrului Regional Târgu-Mureș al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane. Domnia sa adăuga: “Adresăm invitația de implicare a tuturor celor care doresc să sprijine acțiunile noastre prin diseminarea mesajului antitrafic postat în mediul online și canalele media locale, pentru a fi receptat de un public cât mai numeros. Rămâne de actualitate Help - Line-ul 0 800 800 678, linie telefonică pusă la dispoziția victimelor trafiului de persoane de către Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane (A.N.I.T.P.)”.

Lasă un comentariu