CU “FABRICA DE BERE”... LA PURTĂTOR!

Distribuie pe:

Timp de șase ani, un bărbat a trecut prin misterioase și inexplicabile “stări de ebrietate” fără să fi pus picătură de alcool în gură.

În cele din urmă, a fost diagnosticat cu o afecțiune rară, care l-a făcut, de multe ori, “să umble pe patru cărări”, fără să știe de ce.

Bărbatul în vârstă de 46 de ani suferea de sindromul auto-fermentației alcoolice sau “sindromul fabricii de bere” (auto-brewery syndrome -ABS), o afecțiune care face ca bacteriile din intestin să transforme carbohidrații în alcool, prin intermediul drojdiei ce se formează în intestine, se arată în raportul de caz, publicat pe 5 august, în revista BMJ Open Gastroenterology.

Starea de ebrietate se intensifică atunci când aceste persoane consumă alimente și băuturi bogate în zahăr sau carbohidrați, făcându-i să se simtă ca și cum ar fi dat pe gât câteva halbe cu bere, au scris medicii. Pacientul nu mai era în stare “să funcționeze, mai ales după mese”, a declarat dr. Fahad Malik, coautor al raportului, pentru emisiunea Today. Simptomele bărbatului au apărut după ce, în 2011, a fost tratat cu antibiotice, în urma unei leziuni traumatice a degetului mare, se arată în raport. Este posibil ca medicația să-i fi perturbat flora intestinală sau “puzderia” de microorganisme, cum ar fi bacteriile și ciupercile, care trăiesc acolo. “Când acesta s-a jurat că nu bea, nimeni n-a vrut să-l creadă”, a spus Malik. (sursa și foto - livescience.org)

Lasă un comentariu