PENTRU UN TRAI DECENT, O FAMILIE CU DOI COPII ARE NEVOIE, LUNAR, DE APROAPE 7.000 DE LEI!

Distribuie pe:

Institutul de Cercetare a Calității Vieții (ICCV) afirmă că valoarea coșului minim de consum lunar pentru un trai decent, pentru o familie de doi adulți și doi copii, pentru luna septembrie 2019, a urcat la 6.954 lei pe lună, de la 6.762 lei, cât era anul trecut. În calcul, s-a considerat că unul dintre copii are 12-14 ani, iar celălalt 8-10 ani.

Potrivit studiului ICCV, pentru o familie de doi adulți și un copil, pentru un trai decent, este nevoie de 5.918 lei pe lună (5.551 lei, anul trecut), pentru o familie de doi adulți fără copii - de 4.383 lei pe lună (4.167 lei, anul trecut), iar pentru o persoană adultă singură - de 2.684 lei pe lună (2.552 lei, anul trecut).

În concepția celor care au realizat studiul, trai minim decent înseamnă toate nevoile biologice și sociale generale, care sunt acoperite la un moment dat.

Acesta include alimentație echilibrată, haine și încălțăminte noi, locuință cu un anumit grad de intimitate și autonomie a membrilor, mobilată și echipată cu aparate electrocasnice în stare bună, posibilitatea de a plăti facturile, asigurarea îngrijirii sănătății adecvate, posibilitatea de a se recrea la cinema, muzeu și vacanță măcar o dată pe an.

De asemenea, s-a luat în calcul și posibilitatea de a constitui un fond de economii, pentru a putea procura bunuri scumpe de folosință îndelungată sau pentru a acoperi cheltuieli ocazionale sau neprevăzute, inclusiv pentru a-și ajuta apropiații în caz de nevoie.

 

Lasă un comentariu