DE LA 1 IANUARIE 2020, “EVENIMENTUL ZILEI”, VARIANTA TIPĂRITĂ, VA DISPĂREA!

Distribuie pe:

După 28 de ani de la prima apariție, ziarul “Evenimentul zilei” (EVZ), varianta tipărită, se va închide, de la 1 ianuarie 2020, anunță proprietarul actual al celebrului ziar, Dan Andronic, citat de G4Media.

“Ne extindem în EVZ TV, care va fi condus de Mirel Curea, și vom reveni la EVZ Premium”, a declarat Dan Andronic pentru G4Media.

Tirajul “Evenimentului zilei” a scăzut constant în ultimii ani, la fel ca în toată presa tipărită, ajungând la 7.000 de copii vândute pe zi.

Dan Andronic a explicat că decizia închiderii variantei tipărite a EVZ are la bază rațiuni strict economice: “S-a dublat prețul la hârtie, ziarul tipărit producea pierderi, sunt tot mai puțini cititori de la o lună la alta pentru varianta print (tipărită), iar ziarul negociază, în prezent, intrarea într-un mare grup de presă”.

În urmă cu o lună, judecătorul sindic a aprobat planul de reorganizare al societății, după ce compania a început să înregistreze profit.

Potrivit G4Media, în noiembrie 2015, procurorii DNA (Direcția Națională Anticorupție) au acuzat-o pe Elena Udrea că ar fi primit mită de la un om de afaceri 3.800.000 de dolari americani, plus o creanță în valoare de 900.000 de euro, deținută de o firmă a acestuia, pentru a-i aranja continuarea unui contract la Hidroelectrica.

Este vorba despre omul de afaceri Bogdan Buzăianu, iar creanța reprezenta un împrumut acordat ziarului “Evenimentul zilei”. Astfel, Elena Udrea ar fi ajuns proprietarul ziarului, dar ar fi recurs la o mică stratagemă pentru a se ascunde.

Reamintim că “Evenimentul zilei” a fost cunoscut în trecut și ca “Bulina roșie”, fiind fondat, în anul 1992, de Mihai Cârciog, Cornel Nistorescu și Ion Cristoiu, sub conducerea cărora (pe vremea când “găinile nășteau pui vii”!) a ajuns la sute de mii de cititori.

Lasă un comentariu