DACIA DUSTER, PE PRIMUL LOC LA VÂNZĂRI ÎN EUROPA

Distribuie pe:

“Dacia Duster a câștigat o poziție în topul vânzărilor SUV-urilor mici la nivel european, cu 166.225 de mașini noi înmatriculate în primele nouă luni, în creștere cu 18% față de perioada similară a anului trecut, potrivit carsalesbase.com”, citat de Ziarul Financiar.

“Anul acesta, Duster a venit cu noul motor de 1,33 litri pe benzină, dezvoltat de Renault alături de Mercedes-Benz, și care, pe lângă cele două versiuni ale sale, de 130, respectiv 150 CP, vine atât cu tracțiune față, cât și 4x4.

Ani la rând, Duster a ocupat locul al treilea, respectiv al doilea, în timp ce prima poziție era deținută de Renault Captur. Anul acesta însă, Captur a trecut la cea de-a doua generație. De asemenea, Peugeot 2008, care a deținut locul secund după Captur, va beneficia de o nouă generație în următoarele luni.

Și Ford EcoSport, cel de-al doilea SUV produs în România, a urcat o poziție în clasament, ocupând locul al cincilea în topul celor mai vândute SUV-uri mici, după ce la finalul primului semestru ocupa locul al șaselea. Vânzările sale au urcat la nouă luni cu 12%, la aproape 94.000 de mașini. Pe locul secund în topul vânzărilor a urcat noul VW T-Roc, model care concurează direct atât cu Renault Captur, cât și cu Ford EcoSport.

Ford a demarat în octombrie anul acesta la Craiova producția modelului Puma, cel de-al doilea SUV mic al gamei constructorului american, care va reprezenta aproximativ jumătate din producția uzinei de la Craiova.

În primele zece luni, Ford EcoSport este al doilea cel mai bine vândut SUV mic de pe piața locală, după Duster, având o cotă din segment de aproape 11%, față de 37% cât are SUV-ul produs la Mioveni”, adaugă și mediafax.ro.

Lasă un comentariu