FRANKFURT - SE CAUTĂ TREI MILIOANE DE EURO PENTRU PISCINA MUSULMANĂ

Distribuie pe:

Un bărbat din mediul imigranților încearcă să înființeze, la Frankfurt, o piscină „Numai pentru musulmani", ceea ce îi face pe unii să se întrebe dacă se poate măcar vorbi de integrarea musulmanilor în societatea germană.

Abdullah Zeran, un rezident din Frankfurt, în vârstă de 38 de ani, spune că este în căutarea unor persoane dispuse să-i finanțeze ideea: o piscină destinată exclusiv credincioșilor musulmani conservatori, relatează cotidianul german „Die Welt", citat de voiceofeurope.com.

 „Părinții musulmani au o problemă atunci când, la școală, copiii participă împreună la cursurile de înot", a declarat Zeran pentru presa locală.

„Părinții vor ca fetele și băieții să fie separați. Am putea și dorim să asigurăm cursuri de înot pentru fetele musulmane, în propria noastră piscină, sens în care dorim să colaborăm cu reprezentanții consiliului școlar", a adăugat el, estimând că ar avea nevoie de aproximativ trei milioane de euro pentru a-și pune planul în aplicare. Zeran contează și pe faptul că, potrivit afirmațiilor sale, membrii comunității turce, de pe o rază de 90 de kilometri, vor folosi bazinul de înot.

La nivel local, nu toată lumea este prea încântată de planul lui Zeran. Cei care se opun ideii sale susțin că o astfel de piscină separată, numai pentru uzul musulmanilor, ar fi un semn clar de „comunitarism islamic nesănătos".

Zeran, însă, privește altfel lucrurile: „Fiecare are dreptul la satisfacerea propriilor nevoi. Finalizarea integrării, ca să zic așa, va fi atunci când o comunitate nu mai trebuie să-și ceară scuze pentru că face lucrurile altfel decât ceilalți".

Chestionat asupra problemei, social-democratul Jan Pasternack, purtător de cuvânt în cadrul Ministerului Educației și Integrării, a declarat: „Până în acest moment, nu există nimic care să sugereze că aceste cursuri obligatorii de înot se vor desfășura în alt loc decât la școală". (sursa și foto - voiceofeurope.com)

Lasă un comentariu