CIOLACU: PÂNĂ PE 29 FEBRUARIE VOM ORGANIZA CONGRESUL PSD

Distribuie pe:

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri seară, la finalul Comitetului Executiv Național al partidului că, „cel târziu", până pe 29 februarie, va avea loc congresul PSD, care va fi unul „transparent și corect".

„Actuala conducere este una interimară. Avem un obiectiv și un mandat foarte clar, de la colegi, de a organiza un congres în luna februarie. S-a și înaintat o dată, o ultimă dată pentru acest congres: 29 februarie. Vom vedea forma congresului, extraordinar sau ordinar, marea majoritate fiind pentru un congres ordinar. Noi, echipa interimară, ne vom face treaba, să fie un congres transparent și corect. Este mandatul pe care l-am primit, mandatul pe care o să îl duc la capăt în toată această perioadă", a spus Ciolacu.

Întrebat dacă va candida la congres, Marcel Ciolacu a precizat: „Mandatul meu, în acest moment, este de a organiza, cel târziu, pe data de 29 februarie, un congres corect și transparent, cum au fost toate congresele la PSD. După ce o să fiu sigur că o să duc toate la îndeplinire, o să iau și hotărârea în ceea ce mă privește", a spus liderul interimar al partidului.

El a adăugat că „marea provocare a fost ca această trecere să fie cât mai democratică și corectă, între vechea (conducere - n.r.) și conducerea interimară".

„Am și creionat două departamente care mi s-au părut cele mai importante: Departamentul de relații internaționale și Departamentul de comunicare. La Relații internaționale - Victor Boștinaru, Victor Negrescu, Titus Corlățean, Angel Tâlvăr și liderul grupului de europarlamentari, Dan Nica; la Comunicare - doamna deputat Tușa, Olguța Vasilescu, Lucian Romașcanu, Daniel Suciu, dintre oamenii politici, urmând ca de luni să începem să ne ocupăm de Departamentul cu diaspora și de Departamentul relației cu sindicatele, unde, de astăzi, există un nou șef, domnul Marius Budăi", a mai spus Ciolacu.

În același context, despre Codrin Ștefănescu, liderul interimar al PSD a menționat că acesta „nu este membru (în Comitetul Executiv al partidului - n.r.) și nu este secretar general adjunct" al partidului, în condițiile în care, a explicat el, a obținut această funcție „printr-un artificiu care nu era statutar".

Lasă un comentariu