NEDUMERIRI

Distribuie pe:

Se spune că neamul nostru românesc este iertător, tolerant, iubitor de cele sfinte, născut creștin. Poate una din cele mai urâte gene, moștenite cine știe de la cine, este cea legată de cruzime. Mă refer aici la ușurința cu care ne-am trădat și ucis conducătorii. Nici o altă națiune din fostul lagăr socialist nu și-a condamnat la moarte conducătorul așa cum au procedat românii cu familia Ceaușescu, în decembrie 1989. Mai amintim și faptul, fără pretenții de specialist în istorie, după Unirea Țărilor Române, românii și-au trădat domnitorul, iar liberalii au adus un german să ne fie rege, vezi doamne, din interese diplomatice. Mai aproape de noi, în 1944 i-am trădat pe nemți și am devenit prieteni cu rușii, cei care timp de 50 de ani ne-au instaurat un regim diabolic.

Abia după 1965 am avut, în sfârșit, parte de un conducător cu adevărat patriot, un iubitor de neam și țară, despre care cărțile de istorie se feresc să-i arate meritele, amintindu-l doar ca un dictator odios. Într-un moment, când țara este vândută străinilor, România devenind o piață de desfacere pentru țările bogate, când povara datoriilor externe va fi un blestem pentru generațiile viitoare, trebuie să arătăm tinerilor, pe lângă neșansele din viața socială și politică, realizările din domeniul industriei, agriculturii, învățământului, despre renumele României pe plan extern. Sunt numeroși politologi care doar critică regimul trecut, cu afirmația că realizările din democrație sunt net superioare față de regimul trecut. Se uită că uzura morală dintr-o societate vine cu schimbări majore în toate domeniile, că, oricum, în România lucrurile evoluau, se modernizau. De pildă, un exemplu banal, telefonul mobil apărea în viața românilor. Am dat acest exemplu cu telefonul, fiindcă școala românească de cibernetică și electrotehnică a fost și este renumită în lume.

Astăzi, liberalii, mulți dintre ei nu cunosc doctrina liberală, au promovat un cetățean român de naționalitate germană în demnitatea de președinte al țării.

Foarte bine, încă o dovadă că neamul românesc este tolerant, dar nedumerirea mea ține de prezența domniei sale la manifestările din 10 august 2018, la ura manifestată față de românii înregimentați în PSD, nu față de conducătorii acestui partid. Nu mă afectează faptul că este de o altă religie decât cea majoritară a românilor, nici

că prim-ministrul Ludovic Orban este tot de altă convingere religioasă, nedumerirea mea constă în obediența actualilor conducători față de americani, față de puterile din Europa Occidentală, în condițiile în care, din 1965 până în 1989, România a fost cu adevărat o țară independentă și suverană.

Miercuri, 4 decembrie, am participat la o seară de suflet românesc, la Casa memorială Avram Iancu, din Târgu-Mureș, unde, prof. Nistor Man, președintele Asociației Deținuților Politici din județul Mureș și vicepreședinte pe țară al acestei organizații, în fața unui auditoriu numeros, a conferențiat despre “Fenomenul Pitești de reeducare din închisorile comuniste”. Mărturia unui intelectual care a executat 12 ani, 8 luni și 8 zile de pușcărie grea, în cele mai grele temnițe din România, a fost cutremurătoare. Deținuții care participau la reeducare au fost supuși la niște chinuri fizice și morale oribile, de neimaginat pentru o minte normală.

Nedumerirea mea ține de întrebarea: Cum de a fost posibilă, de ce s-a inventat această metodă bestială, diabolică? De ce niște deținuți politici români au acceptat să bată, să schingiuiască alți deținuți politici de același neam, în ideea unei reeducări?

Răspunsul primit din partea domnului profesor Man, țin să specific că domnia sa nu a avut parte de reeducare, spune că din disperare, acelor tineri, majoritatea cu studii superioare, li s-a spălat creierul, au ajuns să creadă că metoda de a-ți bate semenul cu cruzime este una corectă, necesară. O metodă de spălare a creierului una din metode. Fiindcă și astăzi se practică o metodă de spălare, prin manipularea maselor la vot.

Căutând un răspuns la nedumerirea mea legată de acest aspect mi-am adus aminte de o întâmplare petrecută la hramul Mănăstirii Recea, când a participat și consulul american de la Cluj-Napoca. În timpul predicii, părintele arhimandrit, vrednic de pomenire, Ioan Iovan, s-a adresat consulului: “Domnule consul, vă rog transmiteți conducătorilor țării dumneavoastră că ne-au promis că vin să ne salveze de sub tutela sovieticilor, dar n-au venit. Între timp, mii de tineri români, pentru această așteptare, au fost condamnați la ani grei de închisoare, mulți au plătit cu viața pentru că au crezut într-o promisiune...”

Sunt nedumerit de ce, date fiind relațiile de supunere, să nu le numim de amiciție, din partea puternicilor lumii, românii nu beneficiază de anularea vizelor pentru SUA și spațiul Schengen. Să nu uităm că Nicolae Ceaușescu discuta cu președinții și regii lumii, când stătea cu ei la masă, de la egal.

 

 

Lasă un comentariu