AU FOST INVENTATE OUĂLE VEGETARIENE

Distribuie pe:

Cercetătorii francezi de la Școala de Biologie Industrială din Paris, citați de mediafax.ro, au obținut în laborator primele ouă vegetariene (vegane), numite “Les Merveilloeufs - Ouăle minunate”.

“Lista ingredientelor încă nu este finalizată și va fi dată publicității în lunile care urmează. Investigațiile pe care le-am făcut s-au bazat, în principal, pe legume. Problema pe care o avem acum ține de stabilirea raportului dintre ingrediente pentru a obține formula corectă.

Ouăle vegane vor fi scoase pe piață imediat ce vor fi finalizate testele care trebuie să stabilească în ce măsură sunt viabile din punct de vedere nutritiv. Scopul nostru este ca produsele să fie disponibile înainte să ajungem la jumătatea anului 2020.

Noile ouă vegetariene vor putea să fie gătite în aceleași moduri folosite pentru ouăle de găină. Proiectul este ca ouăle vegetariene să fie produse în masă, pentru a putea fi comercializate în supermarketuri.

Conținutul de grăsimi și cel de proteine sunt ușor mai scăzute (cu aproximativ 10%) în cazul noilor ouă vegane decât suntem obișnuiți la oul de găină, dar conțin fibre dietetice.

În ceea ce privește gustul, ouăle vegetariene au arome mai subtile, chiar dacă ușor mai sulfuroase”, afirmă oamenii de știință francezi.

Lasă un comentariu