MAPAMOND

Distribuie pe:

LONDRA „ÎNCHIDE ROBINETUL” PENTRU FORȚA DE MUNCĂ IEFTINĂ ȘI SLAB CALIFICATĂ

Marea Britanie va schimba fundamental regulile privind imigrația, astfel că străinii care vor să muncească în Regatul Unit vor trebui să obțină „puncte suficiente”, potrivit noilor reglementări post Brexit, ce vor intra în vigoare începând din anul 2021.

Anunțul, extrem de tranșant, a fost făcut de ministrul de interne, Priti Patel, într-un articol din publicația „The Sun”, citată de Reuters:

„Noul nostru sistem de imigrație va închide robinetul pentru forța de muncă ieftină, slab calificată (...) Începând de anul viitor, toți lucrătorii calificați vor trebui să obțină puncte suficiente pentru a munci în Regatul Unit. Ei vor trebui să vorbească engleza, să aibă o ofertă fermă de muncă și să îndeplinească cerințele salariale”, a adăugat Patel.

Până la 31 decembrie 2020, este în vigoare o perioadă de tranziție, timp în care Londra și Bruxelles-ul vor negocia condițiile acordului post-Brexit, care va intra în vigoare la 1 ianuarie 2021.

 

PRIMUL MEDICAMENT SCOS PE PIAȚĂ PENTRU COMBATEREA CORONAVIRUSULUI UCIGAȘ

Primul medicament care ar putea fi eficient în lupta împotriva noului tip de coronavirus a fost lansat în vânzare duminică, în provincia Zhejiang, din estul Chinei. Guvernul chinez a aprobat, la finele săptămânii trecute, comercializarea medicamentului Favipiravir pentru tratamentul COVID-19.

Un raport citat de Reuters relevă că autoritățile sunt optimiste, iar un purtător de cuvânt al Comisiei Naționale de Sănătate, Mi Feng, a spus că eforturile specialiștilor dau rezultate. De asemenea, Comisia arată că au fost vindecate și externate cel puțin 1.425 de persoane infectate. CNN relatează cazul inginerului Edison Zhang, 31 de ani, care a părăsit spitalul, complet vindecat, dar și al altor foști pacienți, întâmpinați cu buchete de flori la externare.

China fabrică în prezent cantități mari de Favipiravir, primul medicament antiviral aprobat pentru combaterea focarului Covid-19, din cauza căruia aproape 2.000 de persoane au decedat și alte peste 70.000 au fost infectate. Zhejiang Hisun Pharmaceutical Co. Ltd. produce o gamă largă de favipiravir după primirea aprobării, iar medicamentul va fi administrat în etapele de prevenire și de tratament al bolii respiratorii. Favipiravir este unul dintre cele trei produse aflate în prezent în studii clinice la 70 de pacienți cu Covid-19, care provin din Shenzhen, provincia Guangdong.

Până în prezent, studiile clinice au arătat rezultate pozitive, iar efectele secundare sunt foarte ușoare, a raportat „China Daily”, citând surse oficiale.

Preparatul dezvoltat de Zhejiang Hisun Pharmaceutical a primit aprobarea Administrației de Stat a Alimentelor și a Medicamentului pentru a intra pe piață și inclus, oficial, în lista de medicamente care ar putea fi eficiente în tratarea noului tip de coronavirus, se mai arată în raport.

Zhang Xinmin, directorul Centrului Național pentru Dezvoltare Biotehnologică din cadrul Ministerului Științei și Tehnologiei din China, a declarat că mai multe tipuri de medicamente, în special, Remdesivir, Favipiravir japonez, au demonstrat eficacitatea clinică în tratamentul noului tip de coronavirus. În plus, el a dat asigurări că China folosește diverse abordări tehnologice pentru a accelera dezvoltarea unui vaccin pentru coronavirus, unele fiind deja testate pe animale.

Din numărul total al deceselor, peste 1.700 au fost înregistrate în China continentală, unul în Hong Kong, unul în Filipine, unul în Japonia și unul în Franța.

 

DIRECTOR BMV : CHINA VA CÂȘTIGA LUPTA CU COVID-19

„Dacă vreo țară este capabilă să facă față acestei crize fără precedent, aceea este, în mod clar, China”, a declarat Jochen Goller, președinte și director executiv al Grupului BMV China, citat, ieri, de Agenția de presă Xinhua. Goller și-a exprimat încrederea în succesul luptei împotriva coronavirusului ucigaș (COVID-19).

„Întreaga țară depune eforturi uriașe pentru a lupta împotriva epidemiei, în beneficiul nostru, al tuturor, și mai ales într-o situație critică, așa cum este aceasta”, a remarcat Goller, care a solicitat comunității internaționale să dea dovadă de solidaritate și să sprijine eforturile autorităților de la Beijing.

În ultimele săptămâni, BMW a întreprins acțiuni decisive și continuă să sprijine personalul medical implicat în gestionarea bolii. De la izbucnirea epidemiei, producătorul auto german a donat 35 de milioane de yuani chinezi (5 milioane de dolari americani).

În ce privește perspectivele pentru economia chineză (și, implicit, consecințele asupra economiei mondiale), Goller a precizat: „Avem încredere deplină în autoritățile chineze și în guvernul țării că vor fi capabile să gestioneze această situație. Suntem încrezători în perspectivele pe termen mediu și lung”.

La începutul anului, chiar în preajma izbucnirii focarului de coronavirus, directorul general al grupului BMV a declarat, cu prilejul celei de a doua ediții a Târgului de Import din China: „Am prelungit, anul trecut, termenul contractului cu partenerul chinez până în 2040. Este o parte importantă a strategiei companiei. Am anunțat, de asemenea, creșterea investițiilor în următorii 3-4 ani la 3 miliarde de euro în China”.

 

…PE STRUNE DE CHITARĂ, PENTRU URSULEȚUL SALVAT DIN INCENDIU

Brian May s-a alăturat artiștilor care au decis să susțină un concert caritabil la Sydney, pentru sprijinirea celor afectați de incendiile din Australia, iar până atunci legendarul chitarist al trupei Queen a vizitat un spital de animale din Brisbane, informează „Daily Mail”, preluat de noi.md. Aici, Brian May a îmbrățișat și chiar a cântat alături de un koala. Starul rock, în vârstă de 72 de ani, a mers la centrul de îngrijiri pentru animale RSPCA (Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals) din Brisbane și a postat apoi pe conturile sale de socializare imagini în care ține în brațe un urs koala salvat din incendiile de vegetație. „Timpul pentru vizită! Un moment prețios cu un adorabil koala salvat”, a scris artistul, mai arată sursa citată. „Acești oameni fac o treabă incredibilă având grijă de supraviețuitorii tragicelor incendii din Queensland. Au nevoie de ajutorul nostru. Mai multe, în curând”, a mai scris Brian May, care s-a angajat să sprijine personal spitalul din Brisbane și cere și altora să facă la fel. Incendiile din Australia, declanșate în octombrie 2019, au făcut 28 de victime și au distrus peste 2.000 de case. Estimările arată că peste un miliard de animale au murit în aceste incendii. (foto - CGTN, CNN, Xinhua)

 

REZISTENȚA LA ANTIBIOTICE, „O BOMBĂ CU EFECT ÎNTÂRZIAT”

Rezistența la antibiotice e un fenomen în plină creștere, mai periculos pentru omenire decât încălzirea globală, potrivit autorităților sanitare din Marea Britanie, informează tvrmoldova.md. Descoperirea penicilinei a marcat intrarea omenirii în era antibioticelor și a revoluționat medicina terapeutică. Dar, de-a lungul timpului, bacteriile periculoase au devenit din ce în ce mai rezistente. Consumul de antibiotice a crescut dramatic în ultimii 20 de ani, cu 65% și cu consecințe grave. Va veni o vreme când nu vor mai lupta deloc împotriva bolilor. Sally Davies, coordonator al echipei de cercetători: „Cum se întâmplă și cu încălzirea globală, noi, oamenii, ne facem asta cu mâna noastră, dar ne va ucide înainte de a o face schimbările climatice. (…) Se pare că omenirea nu prea se pricepe să iasă dintr-o problemă care se agravează cu încetinitorul”. Potrivit studiilor făcute în Marea Britanie, 10 milioane de oameni vor muri în fiecare an dacă nu se găsește o rezolvare a problemei rezistenței la antibiotice! Vor fi mai multe victime decât fac la ora actuală diabetul sau cancerul! Sunt propuse și primele măsuri. De exemplu, o mai mare grijă față de proveniența produselor alimentare, care pot conține substanțe antibiotice. Cercetătorii au mai tras semnale de alarmă asemănătoare. De câțiva ani, compară rezistența la antibiotice cu amenințările cele mai mari la adresa omenirii și o numesc „o bombă cu efect întârziat”.

 

Lasă un comentariu