BUGETUL MS, SUPLIMENTAT CU 42 DE MILIOANE DE LEI, AL MAI CU 100 DE MILIOANE

Distribuie pe:

Prim-ministrul Ludovic Orban a anunțat, ieri, suplimentarea bugetelor Ministerului Sănătății și Ministerului Afacerilor Interne, în urma unor decizii luate în cadrul ședinței de guvern.

„Am adoptat o hotărâre de guvern prin care am suplimentat bugetul Ministerului Sănătății cu o sumă de 42 de milioane pentru susținerea centrelor de carantină, prin intermediul Direcțiilor de Sănătate Publică. De asemenea, am reglementat norme metodologice privind funcționarea și decontarea cheltuielilor pentru aceste centre de carantină", a arătat Orban, în cadrul unei declarații de presă.

El a menționat că în baza deciziilor adoptate va fi asigurat capital de lucru pentru Unifarm.

„Am luat decizia de a suplimenta bugetul Ministerului Afacerilor Interne cu o sumă de 100 de milioane pentru a putea susține activitatea MAI și pentru a putea asigura sumele pentru achizițiile necesare pentru protejarea diferitelor structuri din subordinea ministerului, fie că e vorba de Poliție, Poliție de frontieră, Departament pentru Situații de Urgență sau Jandarmerie. De asemenea, am asigurat capital de lucru pentru Unifarm, compania statului român, care se află în subordinea Ministerului Sănătății pentru a fi mai eficientă în derularea tuturor achizițiilor necesare pentru susținerea activității la nivelul Ministerului Sănătății, la nivelul Direcțiilor de Sănătate Publică, la nivelul spitalelor și la nivelul diferitelor structuri care au nevoie de tot ceea ce este necesar în organizarea activității", a adăugat Orban.

Lasă un comentariu