RÂSU'-PLÂNSU' LA GUVERN - VICTOR PLEACĂ, NELU VINE, COVID-19 RĂMÂNE...

Distribuie pe:

Victor Costache a demisionat, ieri, din funcția de ministru al Sănătății, în urma declarațiilor - considerate fără acoperire logistică - privind testarea pentru coronavirus a tuturor bucureștenilor, printr-o procedură “din ușă în ușă”.

În cadrul unei videoconferințe susținute ieri, la Palatul Cotroceni, președintele Klaus Iohannis a declarat că a luat act de demisia lui Victor Costache și a semnat numirea noului ministru, Nelu Tătaru. “Domnul Tătaru cunoaște situația și trebuie să ia urgent măsurile necesare pentru combaterea virusului”, a spus președintele.

Klaus Iohannis a mai declarat că o prioritate a statului român este repatrierea românilor din afara granițelor, mai ales a muncitorilor sezonieri, considerați drept o categorie vulnerabilă: “Facem tot ce putem pentru a-i aduce acasă, în contextul restricțiilor”.

Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului “Matei Balș”, a declarat, ieri, într-o discuție cu primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, pe care aceasta a transmis-o live pe Facebook, faptul că se va face testarea pentru coronavirus a unui eșantion de 10.000 de locuitori ai Bucureștiului și că are acceptul noului ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, pentru acest proiect.”Am discutat aseară și, după ce domnia sa depune jurământul, vom avea o întâlnire. E un proiect care trebuie susținut de toată lumea, pentru că ne dă imaginea clară a modului în care se mișcă virusul în populație. Am vorbit cu dl Tătaru și am reconfirmat acest proiect”, a spus Streinu-Cercel.

În România au fost confirmate, până ieri, la ora 15, 1.029 infecții cu coronavirus și 18 decese.

Lasă un comentariu