MĂSURI... ANAPODA, ACHIZIȚII INUTILE


Categorie: Social
|
22-05-2020
Nr: 95 (7.804)
|
Autor: Dr. DORIN FLOREA, primarul municipiului Târgu-Mureș
|

Cu privire la măsurile pentru organizarea examenelor de Capacitate și Bacalaureat, pot spune că aceia care le impun nu se gândesc nici la modul în care trebuie aplicate, nici la sumele necesare pentru implementarea lor.

Problema finanțării rămâne în seama primăriilor, care nu au prevăzute în buget aceste cheltuieli. Mi se pare anormal să impui o mulțime de condiții pentru organizarea acestor examene, fără să pui în valoare minimele măsuri de aplicare sau sumele necesare.

Eu îi rog pe părinții elevilor care dau examene să le măsoare acasă temperatura, iar dacă sunt bolnavi să nu îi lase la școală, ci să anunțe imediat medicul de familie, Direcția de Sănătate Publică și Inspectoratul Școlar Județean. Nu există familie care să nu aibă un termometru acasă, de aceea consider că e o investiție inutilă achiziționarea a 80 de termoscanere!

Dar mă întreb cum a gândit Guvernul ieșirea din criză, când vin ministerele cu astfel de măsuri?! Oamenii trebuie responsabilizați, trebuie să asculte recomandările și, în acest mod, vor ieși singuri din situația aceasta, protejându-se. Ar trebui, măcar de acum înainte, să fie o regulă bine stabilită: când cineva e bolnav să stea acasă și să-și anunțe medicul de familie!

Îngrijirea sănătății este responsabilitatea fiecăruia dintre noi, iar obligația de a contacta medicii atunci când avem probleme ne revine nouă.

Consider că e normal ca primăriile să pună la dispoziție săpun, dezinfectante, mănuși și orice este necesar pentru siguranța elevilor și limitarea răspândirii Coronavirusului, dar nu înțeleg utilitatea achiziționării de termoscanere.

Adaugă comentariu

Title:
Nume(*):
Email:
Reply Notify:
Website:
Comentariu(*):
Code in the picture:
 
Note: Your comment has been received and is awaiting approval