SE DESCHID RESTAURANTELE, DE LA 1 IULIE?!

Distribuie pe:

Patronatul din domeniul HoReCa (HORA) a declarat, pentru profit.ro, că a ajuns la un acord cu premierul Ludovic Orban cu privire la redeschiderea restaurantelor, în trei etape, așteptând, acum, reconfirmare de la Guvern.

Prima fază - de la 1 iunie

Se deschid doar terasele independente, cele integrate unităților de alimentație publică, unitățile take away cu servire la interior, cu respectarea distanței de 1,5 metri între mese de maximum opt persoane.

Acordul presupune și măsuri sanitare obligatorii pentru angajați, dotarea locațiilor cu dozatoare de gel sanitarizant, igienizarea și dezinfectarea programată a spațiilor de lucru și instrucțiuni pentru protecția împotriva Covid-19 în fiecare meniu, precum și păstrarea distanței de 1,5 m între spațiile de preluare comenzi.

Faza a doua - din 15 iunie

Relaxarea restricțiilor pentru terasele independente și terasele integrate restaurantelor, pentru interioarele restaurantelor și pentru unitățile take away cu servire la interior.

Spațiile închise, fie că este vorba de restaurante, baruri, cafenele sau autoserviri vor trebui să asigure o distanță între mese de 1,5 metri, iar la o masă să nu fie mai mult de opt persoane.

Faza a treia - de la 1 iulie

Presupune eliminarea tuturor restricțiilor, atât pentru terase, cât și pentru interioarele restaurantelor. 

Lasă un comentariu