E VREMEA LOR, VREMEA CAISELOR!

Distribuie pe:

Originare din India, unde au fost cultivate în urmă cu 3.000 de ani, caisele au capacitatea de a trata indigestia, constipația, durerile de urechi, febră, afecțiunile cutanate, cancerul și anemia. Contribuie la îmbunătățirea sănătății inimii și tratarea mușchilor tensionați. Sunt benefice pentru îngrijirea pielii, reduc nivelul de colesterol, previn deteriorarea vederii, ajută la pierderea în greutate, tratează afecțiunile respiratorii, cresc rezistența osoasă și mențin echilibrul electrolitic în organism.

Beneficiile lor impresionante se datorează conținutului de vitamine A, C, E, K și niacina, în cantități semnificative, precum și minerale: potasiu, cupru, calciu, mangan, magneziu și fosfor. Sunt o sursă bună de fibre dietetice, fiind recomandate în special persoanelor care suferă de constipație. Fibrele stimulează sucurile gastrice și digestive care ajută la absorbția nutrienților și descompunerea alimentelor pentru o prelucrare mai ușoară. Caisele conțin cantități semnificative de minerale necesare creșterii osoase. Prin urmare, consumul de caise poate asigura creșterea și dezvoltarea sănătoasă a oaselor, precum și prevenirea diferitelor afecțiuni legate de vârstă, inclusiv osteoporoza.

Caisele sunt în măsură să protejeze inima de afecțiuni, inclusiv infarctul miocardic și accidentele vasculare cerebrale. O cantitate mare de vitamina C, precum și potasiu și fibre dietetice, contribuie la buna sănătate cardiovasculară. Vitamina C protejează inima de radicalii liberi, potasiul scade tensiunea arterială prin relaxarea vaselor de sânge și a arterelor, în timp ce fibrele dietetice distrug colesterolul excesiv de pe pereții vaselor de sânge, eliminând astfel tensiunea asupra inimii.

Sucul de caise este adesea administrat pacienților care suferă de febră, deoarece furnizează organismului vitamine, minerale, calorii și apa necesare, în timp ce detoxifică diverse organe. Substanța antiinflamatoare calmantă poate afecta nivelul de temperatură generală a organismului în caz de boală, poate reduce inflamația în mai multe părți ale corpului, în special pentru persoanele care suferă de artrită sau gută.

Uleiul de caise este bun pentru îngrijirea pielii, este absorbit repede și nu o lasă urme uleioase după aplicare. De asemenea, ajută la tratarea unor boli ale pielii, inclusiv eczeme, mâncărime și o serie de alte afecțiuni iritante. Datorită prezenței fierului și cuprului, caisele contribuie la formarea hemoglobinei, proprietate ce ajută la tratarea anemiei.

Se crede că fructul este eficient în tratamentul cancerului. Datorită antioxidanților pe care îi conține, nu este deloc surprinzător faptul că reprezintă o amenințare pentru radicalii liberi, apărând organismul de cancer, boli de inimă, boala Alzheimer și pielea îmbătrânită. Fructul are calități expectorante și stimulatoare, datorită uleiurilor sale esențiale, precum și proprietăți antiastmatice, ajutând la tratarea bolii și a simptomelor asociate. Poate contribui la ameliorarea presiunii și stresului asupra plămânilor și sistemului respirator, prevenind crizele de astm.

Nu există pericole de a consuma caise, cu excepția celor care sunt alergici la aceste fructe. Cu toate acestea, există unele îngrijorări cu privire la natura formei uscate a fructului, în care au fost identificați sulfiți. Aceștia pot avea un impact sever asupra celor care suferă de astm. Sâmburii de caise conțin mici cantități de cianură, care, în doze mari și repetate, poate duce la intoxicații.

(sursa - naturavindecatoare.ro)

Lasă un comentariu