PROGRAMUL COMPLET AL ROMÂNIEI LA CAMPIONATUL EUROPEAN DIN DECEMBRIE

Distribuie pe:

Naționala de handbal feminin a României va debuta, în grupa D a Cam-pionatului European, din decembrie, cu reprezentativa Germaniei. La ultima ediție, handbalistele noastre au încheiat pe locul 4. Partidele din grupa D se vor juca la Trondheim, iar programul anunțat de EHF este următorul:

3 decembrie: România - Germania (ora 19.00), Norvegia - Polonia (21.30); 5 decembrie: România - Polonia (17.00), Germania - Norvegia (19.15); 7 decembrie: Germania - Polonia (19.15), România - Norvegia (21.30).

În celelalte grupe joacă echipele: Franța, Danemarca, Muntenegru, Slovenia (grupa A), Rusia, Suedia, Spania, Cehia (B) și Olanda, Ungaria, Serbia, Croația (C). Primele trei clasate vor continua în grupele principale, locurile 1-3 din grupele A și B în grupa I, iar locurile 1-3 din grupele C și D în grupa principală II, la Herning și Stavanger, între 10-15 decembrie. În 18 decembrie vor avea loc semifinalele și meciul pentru clasarea finală pe locurile 5-6, iar finalele pentru medalii sunt programate în 20 decembrie. Turneul final al Campionatului European din 2020 va avea loc, între 3-20 decembrie, în Norvegia și Danemarca. La ultima ediție a Campionatului European, naționala României s-a clasat pe locul 4, după 20-24 cu Olanda, în finala mică. Chiar înaintea acestei partide, căpitanul naționalei tricolore, Cristina Neagu, a suferit o ruptură de ligamente în partida cu Ungaria, ratând lupta pentru medalii la CE.

 

CFR PĂSTREAZĂ “DISTANȚA SOCIALĂ” FAȚĂ DE FCSB!

CFR Cluj merge cu pași repezi spre un nou titlu în Liga 1 la fotbal. Echipa lui Dan Petrescu păstrează “distanța socială” față de FCSB și urmăritoarele din Liga 1. Ardelenii au început ca din tun după ce campionatul s-a reluat. Fotbalul a fost oprit din cauza pandemiei de Covid-19. În acest moment, după 4 runde disputate în play-off, CFR are 9 puncte peste FCSB, care se află pe locul 3, în timp ce Universitatea Craiova se află la 7 puncte în spatele ardelenilor. Oltenii sunt pe locul doi, dar au un meci mai puțin disputat.

 

ROMÂNII DE LA LUDOGOREȚ NU SE MAI SATURĂ DE TROFEE

E oficial. Ludogoreț a devenit pentru a noua oară campioană în Bulgaria, la fotbal. Echipa românilor Cosmin Moți, Claudiu Keșeru și Dragoș Grigore a cucerit matematic titlul după ce a învins-o cu scorul de 2-1 pe Beroe. Ludogoreț Razgrad este campioană în Bulgaria cu trei etape înainte de final. Principala rivală la titlu, ȚSKA Sofia, are 51 de puncte, cu 14 mai puține decât echipa românilor Moți, Keșeru și Grigore. Ludogoreț a obținut această performanță după ce a învins-o cu scorul de 2-1 pe Beroe. Condusă cu 1-0, campioana Bulgariei a revenit și a luat toate cele trei puncte. Grigore a fost integralist, Keșeru a intrat pe parcurs, în timp ce Moți a rămas pe bancă până la final. Ca urmare a acestui rezultat, Moți a ajuns la opt titluri cu Ludogoreț, Keșeru la cinci, în timp ce Grigore are două astfel de trofee. Campionatul câștigat în acest an este al nouălea consecutiv cucerit de către echipa din Razgrad.

 

CÂND VOR AVEA LOC TURNEELE FINAL FOUR ALE CUPEI ROMÂNIEI LA HANDBAL!

Turneul Final Four al Cupei României la handbal masculin va avea loc în 15-16 august, la Constanța, iar cel similar feminin, o săptămână mai târziu, gazda nefiind încă anunțată. FR Handbal a decis, în ședința Consiliului de Administrație, datele de desfășurare ale Turneelor Finale ale Cupei României. Astfel, la masculin, Turneul F4 va avea loc la Constanța, în 15-16 august, iar la feminin, în 22-23 august, însă fără a fi anunțată și gazda. În competiția feminină trebuie să se mai dispute două sferturi de finală, între SCM Râmnicu Vâlcea - Dunărea Brăila și CSM București - CSM Slatina, programate în 20 august. Sunt calificate la Turneul Final Four Rapid București și SCM Gloria Buzău. La masculin vor juca echipele Dinamo București - CSM Bacău și Poli Timișoara - AHC Dobrogea Sud. În 2019, Cupa României a fost câștigată de Poli Timișoara (masculin) și CSM București (feminin).

 

REAL MADRID A DETRONAT-O PE BARCELONA ÎN LA LIGA

Real Madrid a profitat de pasul greșit al Barcelonei, care a remizat la Sevilla, scor 0-0, și a urcat pe prima poziție în La Liga la fotbal, după ce s-a impus, duminică seară, pe terenul celor de la Real Sociedad, scor 2-1. În acest moment, după 30 de etape, Real Madrid și Barcelona au același număr de puncte, 65, însă madrilenii au avantajul meciurilor directe, după ce au câștigat pe “Santiago Bernabeu” cu 2-0, și au remizat pe “Camp Nou”, scor 0-0. Atât Real Madrid, cât și Barcelona, mai au de disputat câte patru partide acasă și patru în deplasare, însă privind calendarul meciurilor rămase, Real Madrid pare în avantaj. Singurul duel mai dificil pentru Real pare cel de pe terenul celor de la Athletic Bilbao, formație care a demonstrat de-a lungul timpului că poate bate pe oricine pe “San Mames”. De partea cealaltă, Barcelona, o serie de trei meciuri foarte grele, cu Atletico Madrid acasă, în deplasare cu Villarreal, unde au remizat de trei ori în ultimele patru dispute, și acasă rivala Espanyol, care se află în lupta pentru evitarea retrogradării și își va vinde scump pielea.

 

LEWIS HAMILTON A IEȘIT ÎN STRADĂ PENTRU A PROTESTA ÎMPOTRIVA RASISMULUI

Britanicul Lewis Hamilton, campionul mondial en titre de Formula 1, a luat parte, duminică, la protestele contra rasismului desfășurate la Londra, descriind această experiență “cu adevărat plină de emoție”, relatează AFP. Lewis Hamilton, 35 de ani, singurul pilot de culoare din Formula 1, s-a alăturat manifestanților de la Londra, care s-au mobilizat cu regularitate după moartea lui George Floyd în SUA, luna trecută. “Am mers în Hyde Park pentru un protest pașnic și am fost atât de mândru să văd câtă lume de toate rasele și originile susține această mișcare. Am fost mândru să fiu acolo pentru a recunoaște și a susține mișcarea Black Lives Matter și moștenirea mea neagră”, a scris Hamilton pe Instagram. Sextuplul campion mondial a anunțat, într-un interviu acordat Sunday Times, intenția sa de a lansa o comisie pentru diversitate care să atragă mai mulți oameni de culoare către sportul automobilistic, prin studierea în special a științelor, tehnologiei și a matematicii. Lansată în colaborare cu Academia regală britanică de inginerie, Comisia Hamilton plănuiește să facă din sportul automobilistic o comunitate diversă și complexă: “Vremea platitudinilor și a pretextelor s-a încheiat. Sper că această Comisie Hamilton va permite schimbări reale, tangibile și măsurabile. Când o să mă uit în urmă, peste 20 de ani, vreau să văd un sport care, după ce a dat atâtea oportunități unui băiețel de culoare din Stevenage, provenind din clasa muncitoare, a devenit la fel de divers ca lumea complexă și multiculturală în care trăim”, a explicat pilotul echipei Mercedes.

 

ȘOC ÎN CIRCUITUL ATP

Jucătorul bulgar de tenis Grigor Dimitrov a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus. Grigor Dimitrov a luat parte, zilele acestea, la un turneu demonstrativ la Zadar, unde a evoluat împotriva croatului Borna Coric. Imediat după întoarcerea acasă, la Monaco, Dimitrov a fost supus testelor specifice pentru depistarea noului coronavirus și a fost declarat pozitiv. “Salutare tuturor! Vreau să îmi anunț fanii și prietenii că am fost testat pozitiv în Monaco pentru Covid-19. Vreau să mă asigur că toți cei care au intrat în contact cu mine recent se vor testa și își vor lua măsurile necesare de precauție. Îmi pare rău pentru răul pe care îl pot cauza. Acum sunt acasă și mă recuperez. Vă mulțumesc tuturor pentru sprijin! Aveți grijă de voi și de sănătatea voastră”, a scris Dimitrov pe Instagram.

Lasă un comentariu