SCHIMBARE DE ULTIM MOMENT LA DINAMO!

Distribuie pe:

George Cosac nu mai este președintele Clubului Sportiv Dinamo, acesta fiind înlocuit de Ionuț Popa, printr-o decizie a Ministerului de Interne. Subcomisarul de poliție Ionuț Adrian Popa a fost împuternicit, începând din 19 iunie, pe o perioadă de trei luni, prin ordin al ministrului Afacerilor Interne, să îndeplinească atribuțiile postului de președinte al Clubului Sportiv Dinamo, informează gruparea “alb-roșie”. George Cosac va rămâne și el alături de Dinamo, din postura de vicepreședinte, până la începutul lunii iulie, când se va pensiona. În vârstă de 32 de ani, Ionuț Adrian Popa are în spate o carieră de zece ani în Ministerul Afacerilor Interne, fiind totodată și un bun cunoscător al sportului de performanță. Practicant de taekwondo, cu centură neagră 2 DAN, Ionuț Adrian Popa a antrenat lotul național de cadeți al României la taekwondo, varianta olimpică (WT). Noul președinte al CS Dinamo a absolvit Academia de Poliție “Alexandru Ioan Cuza”, în anul 2010, și a activat, în ultima perioadă, cu funcție de comandă, în cadrul Direcției Generale de Protecție Internă (DGPI) a M.A.I. “Cunosc bine activitatea clubului Dinamo și sunt convins că vom face o echipă bună. Obiectivul rămâne cel dintotdeauna, Dinamo să fie numărul unu”, a declarat noul președinte.

 

TRAGEREA LA SORȚI A GRUPELOR CHAMPIONS LEAGUE LA HANDBAL

Federația Europeană de Handbal a dat publicității grupele valorice pentru tragerea la sorți a grupelor Champions League, ediția 2020-2021. Astfel, la feminin, au fost alcătuite 4 urne valorice, după cum urmează: Urna 1 - Györi Audi ETO KC, Metz Handball, Rostov-Don, SCM Râmnicu Vâlcea; Urna 2 - Buducnost, Team Esbjerg, Vipers Kristiansand, Borussia Dortmund; Urna 3 - ȚSKA Moscova, FTC-Rail Cargo Hungaria, Brest Bretagne Handball, CSM București; Urna 4 - RK Krim Mercator, HC Podravka Vegeta, Odense Handbold, SG BBM Bietigheim. Cele 16 participante vor fi împărțite în două grupe de câte 8, două echipe din fiecare grupă valorică urmând să facă parte din grupele A, respectiv B. Echipele din aceeași țară nu pot face parte din aceeași grupă. După disputarea celor 14 jocuri din grupe, primele două clasate din fiecare grupă se vor califica direct în sferturile de finală. Echipele clasate pe locurile 3-6 vor disputa un playoff pentru accederea în sferturi. Tragerea la sorți a grupelor va avea loc miercuri, 1 iulie, de la ora 19. În competiția masculină, urnele sunt următoarele: Urna 1 - PSG, Vardar, Veszprem, Barcelona; Urna 2 - THW Kiel, PGE Vive Kielce, Aalborg Handbold, FC Porto; Urna 3 - HC Meshkov Brest, HC Motor Zaporozhye, HBC Nantes, MOL-Pick Szeged; Urna 4 - Celje Pivovarna Lasko, HC PPD Zagreb, Elverum Handball, SG Flensburg-Handewitt.

 

S-A RĂZGÂNDIT MIRCEA LUCESCU?

Mircea Lucescu (74 de ani) poate reveni în fotbal, după ce pandemia de COVID-19 s-a mai domolit în Europa. Presa din Turcia a aflat o mărturisire făcută de “Il Luce” apropiaților săi. Antrenorul le-a dezvăluit acestora că ar fi campion cu Fenerbahce, cu câteva transferuri. Presa turcă a scris, în urmă cu câteva luni, despre interesul lui Fener pentru Mircea Lucescu, un nume greu în fotbalul turc. Turcii notează faptul că Lucescu își pregătește revenirea pe teren și chiar a primit oferte, dar se pare că antrenorul are alte gânduri. Dorit în Elveția și în zona Golfului, Mircea Lucescu se gândește la Fenerbahce, echipă despre care s-a spus că îl dorește pe antrenorul român, în urmă cu câteva luni. “Aș fi campion la Fenerbahce, cu câteva întăriri!”, le-a spus Mircea Lucescu apropiaților săi, potrivit site-ului futbolarena.com.

Mircea Lucescu, dorit de Fenerbahce!

În luna martie, presa din Turcia a avansat ideea că Fenerbahce îl vrea la pachet pe Mircea Lucescu și Răzvan Lucescu, pentru a revitaliza clubul din Istanbul. Însă, atunci, Mircea Lucescu a refuzat oferta turcilor. Apoi, pandemia de COVID-19 a lovit Europa și fotbalul, dar și întreaga activitate la nivel global, s-a oprit. Acum, se poate ca oferta lui Fener să revină în actualitate, potrivit mărturisirii lui Mircea Lucescu. Acum câteva luni, Mircea Lucescu s-a întâlnit cu oficialii clubului Fenerbahce, dar a refuzat atunci propunerea primită. Mircea Lucescu, de două ori campion în Turcia și Supercampionul Europei, “Il Luce” a antrenat rivalele lui Fenerbahce în campionatul din Turcia. Mircea Lucescu a antrenat la Galatasaray între 2000 și 2002 și a câștigat un titlu, dar și Supercupa Europei cu formația de pe Ali Sami Yen. Apoi, între 2002 și 2004, Lucescu senior a pregătit-o pe Beșiktaș, cu care a luat titlul în 2003. De asemenea, Mircea Lucescu antrenat și naționala Turciei, între august 2017 și februarie 2019.

 

JAPONIA ȘI-A RETRAS CANDIDATURA PENTRU ORGANIZAREA TURNEULUI FINAL DE FOTBAL!

Japonia și-a retras candidatura pentru organizarea Campionatului Mondial de fotbal feminin din 2023, ca urmare a problemelor financiare cauzate de pandemia de coronavirus. Retragerea candidaturii are legătură cu faptul că Jocurile Olimpice au fost amânate pentru 2021, autoritățile japoneze apreciind că este greu să organizezi două evenimente majore, într-un timp atât de scurt. Japonia va susține la organizarea CM candidatura comună a Australiei și Noii Zeelande. Și Brazilia și-a retras candidatura pentru competiția din 2023, anunțând că va susține Columbia.

 

FOTBALUL ESTE LOVIT DIN TOATE PĂRȚILE DE NOUL CORONAVIRUS

Un fotbalist și opt angajați ai clubului de fotbal Santos FC au primit rezultate pozitive la testele pentru COVID-19, a anunțat, luni, gruparea braziliană, citată de Xinhua. Clubul Paulista a menționat, într-un comunicat, că toți cei infectați sunt asimptomatici, însă au fost izolați ca măsură de precauție, iar numele lor nu au fost dezvăluite. Santos a mai precizat că testele pentru depistarea anticorpilor au arătat că alți trei jucători au fost anterior în contact cu virusul, fără a ști acest lucru. Rezultatele au venit pentru 24 de jucători și 45 de membri ai staff-urilor, toți testați vineri la complexul de pregătire al clubului. Guvernatorul statului Sao Paulo, Joao Doria, a afirmat săptămâna trecută că echipele din campionatul paulista pot relua antrenamentele de la 1 iulie, după ce orice activitate a fost suspendată de la mijlocul lunii martie. Tot luni, clubul Sao Paulo FC a anunțat că un jucător și un angajat au fost testați pozitiv la noul coronavirus. Brazilia are peste 1,1 milioane de cazuri confirmate de infectare cu coronavirus, dintre care 51.000 au fost fatale.

 

MECIUL DINTRE PARTIZAN ȘI STEAUA ROȘIE BELGRAD, AȘA NU!

Cinci jucători ai celor de la Steaua Roșie Belgrad au fost depistați pozitiv cu COVID-19, în urma partidei disputate cu două săptămâni în urmă, în fața a 20.000 de spectatori. Marko Gobeljic, Njegos Petrovic, Dusan Jovancic, Marko Konatar și Branko Jovicic se simt bine, nu prezintă simptome, însă au fost băgați în izolare. Partida disputată pe 10 iunie, contând pentru semifinalele Cupei Serbiei, s-a desfășurat cu 20.000 de spectatori în tribune, iar Partizan s-a impus în fața celor de la Steaua Roșie Belgrad cu 1-0. “Este clar că deplasarea cetățenilor noștri la derbiul jucat la Belgrad a provocat această situație”, a declarat Jevto Erakovic, directorul Centrului clinic de la Podgorica, el subliniind că se așteaptă la “un număr mai ridicat de cazuri în următoarele zile”. Tot mai mulți suporteri aflați la acea partidă au fost și ei depistați pozitiv. La 2 iunie, autoritățile din Muntenegru anunțaseră că epidemia de coronavirus nu mai există în această țară, după ce din 5 mai nu se mai înregistrase niciun caz pozitiv.

 

JUVENTUS SE DESPRINDE ÎN FRUNTEA SERIE A!

Bologna a pierdut pe “Stadio Renato Dall'Ara” în fața lui Juventus, cu scorul de 2-0. Partida a fost decisă încă din prima repriză. Scorul a fost deschis de Cristiano Ronaldo, în minutul 23, din penalty, iar oaspeții au stabilit scorul final din minutul 36. Dybala a marcat superb, printr-un șut plasat, care a trimis mingea sub transversală. În urma acestui rezultat, Juventus a acumulat 66 de puncte și conduce în Seria A. Lazio e pe locul secund, cu 62 de puncte, dar cu un meci în minus.

Lasă un comentariu