NE-AM INTERESAT PENTRU DUMNEAVOASTRĂ - SPRIJIN FINANCIAR PENTRU GRUPURILE DE PRODUCĂTORI DIN SECTORUL POMICOL

Distribuie pe:

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale informează că, marți, 30 iunie, se va lansa a doua sesiune de depunere a proiectelor în cadrul submăsurii 9.1a - “Înființarea grupurilor de producători în sectorul pomicol”, cu o alocare totală de 1.985.644 euro.

Obiectivele submăsurii 9.1a vizează îmbunătățirea performanțelor generale ale exploatațiilor pomicole, o mai bună integrare pe piață a producătorilor primari, creșterea veniturilor producătorilor, prin comercializarea în comun a producției, crearea și promovarea lanțurilor scurte, precum și respectarea standardelor comunitare de mediu și climă, siguranță alimentară etc. Beneficiari sunt grupurile de producători din sectorul pomicol, care se încadrează în definiția IMM-urilor și care au fost recunoscute oficial de către autoritatea competentă, înainte de solicitarea sprijinului, dar după 1 ianuarie 2014. Alocarea va fi destinată cheltuielilor rezultate din înființarea și funcționarea grupurilor de producători din sectorul pomicol, prevăzute în planul de afaceri, necesare pentru atingerea obiectivelor propuse.

Sprijinul public nerambursabil acordat este de 100% din cuantumul sprijinului și nu poate să depășească 10% din valoarea producției comercializate în primii 5 ani și suma maximă de 100.000 euro/an, precizează Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Cei interesați pot găsi detaliile cu privire la condițiile de eligibilitate, tipul sprijinului și

principiile de selecție în Ghidul Solicitantului aferent submăsurii 9.1 a “Înființarea grupurilor de producători în sectorul pomicol”, care a fost aprobat și este publicat pe site-ul www.afir.info.

Lasă un comentariu