APA DE IZVOR

Distribuie pe:

Pe vremea când în zonele rurale nu existau doctori și medicamente, apa de izvor era leac universal, care tămăduia multe afecțiuni.

Dacă vreți să începeți o cură cu apă de izvor, aceasta trebuie să provină din surse nepoluate, să nu fie mai veche de 5 zile (cel mult 7, dacă e păstrată la frigider, în recipiente închise) și să fie colectată în sticle foarte curate. Cele mai bune izvoare sunt cele din zona de munte, din mijlocul pădurii, departe de cărările bătute de turiști. Vasele ideale pentru păstrarea apei sunt cele din lut ars.

Organismul are nevoie de cel puțin 1,5 litri pe zi. Pe timp de iarnă, cantitatea poate fi mai mică, dar vara se poate dubla. Persoanele care fac eforturi fizice mari, care transpiră abundent sau au febră, trebuie să consume mai multă apă.

Apa spală toxinele, purifică organismul, revitalizând activitatea fiecărui organ. Cura cu apă e indicată ca tratament pentru anumite disfuncții, în special digestive.

Începeți cu un pahar băut dimineața, pe stomacul gol. Lichidul trebuie să fie la temperatura camerei. Pe parcursul zilei, se beau câte un pahar (din oră în oră) până la 1,5 litri.

Apa de izvor are un efect foarte bun asupra digestiei, elimină constipațiile și iritațiile colonului, reduce incidența bolilor reno-urinare, a alergiilor, precum și a unor boli, precum: gută, reumatism, afecțiuni vasculare.

Scăldatul în apa curată a râurilor nepoluate este o metodă de vindecare. Nu trebuie să stați mult în apă. După ce ieșiți, pielea trebuie frecată energic, cu prosopul aspru. Totul durează 4-5 minute, după care se fac mișcări de înviorare. Spălarea se face fără săpun, doar cu apă de munte. Dincolo de rolul igienic, acest procedeu este și o metodă de întărire a organismului și vindecare. Se spune că unul dintre secretele longevității și sănătății de invidiat a oamenilor de la munte este spălarea de dimineața, în apă de izvor sau de fântână. Scăldându-ne în apă de munte scăpăm de următoarele probleme: circulație periferică deficitară, sensibilitate la frig, deficiențe imunitare, sensibilitate la infecții respiratorii, digestie lentă, obezitate, celulită, îmbătrânire prematură a pielii, depresie, astenie.

Băută zilnic, asigură mai multă energie, vitalitate, relaxare, o vindecare mai rapidă, mai puține toxine în corp, un ten sănătos. (sursa - romaqua-group.ro)

Lasă un comentariu