SCAD CU 30% TARIFELE LA TELEFONIA FIXĂ!

Distribuie pe:

Consiliul Consultativ al Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) a stabilit ca, începând cu data de 1 noiembrie 2020, tarifului maxim de terminare a apelurilor la puncte fixe să fie redus cu 30%.

Astfel, de la 1 noiembrie 2020, noul tarif maxim pentru terminarea apelurilor la punctele fixe va fi de 0,098 eurocenți pe minut, noul tarif fiind determinat în urma actualizării mai multor parametri ai modelului de calculație a costurilor.

Operatorii de telefonie fixă, desemnați de ANCOM ca având putere semnificativă, vor putea aplica un tarif de maxim 0,098 eurocenți pe minut, în cazul apelurilor naționale, apelurilor inițiate din Spațiul Economic European (SEE), precum și în cazul apelurilor inițiate din rețele din afara SEE, dacă acordurile internaționale în vigoare nu permit instituirea unui regim diferit de tarifare.

“Conform prevederilor Directivei (UE) 2018/1972, intrate în vigoare la data de 20 decembrie 2018, până cel târziu la 31 decembrie 2020 se vor institui tarife maxime de terminare a apelurilor la punctele mobile, respectiv la punctele fixe, unice la nivelul Uniunii Europene”, precizează ANCOM, într-un comunicat de presă. 

Lasă un comentariu