NE-AM INTERESAT PENTRU DUMNEAVOASTRĂ - 15 SEPTEMBRIE - TERMENUL LIMITĂ PENTRU DEPUNEREA CERERILOR DE SOLICITARE A AJUTORULUI DE STAT PENTRU SECETĂ

Distribuie pe:

La începutul acestei luni, a fost publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I nr. 806, Ordonanța de urgență a Guvernului nr.148/2020 pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat acordat producătorilor agricoli care au înființat culturi în toamna anului 2019, afectate de seceta pedologică.

Fermierii care dețin Proces-verbal de constatare și evaluare a pagubelor produse culturilor agricole înființate în toamna anului 2019 de seceta pedologică trebuie să depună cererea de solicitare a ajutorului de stat la centrele locale/județene APIA până în 15 septembrie inclusiv.

La nivel național s-au depus 14.456 de cereri, pentru o suprafață calamitată de 282.969 ha, din totalul de 34.647 fermieri afectați de seceta pedologică.

Pentru a evita aglomerația din ultimele zile, cererile pot fi depuse atât la sediul centrelor locale/județene APIA, cât și prin fax, poștă sau în format electronic prin e-mail, precizează Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Lasă un comentariu