LUCRĂRI DE REABILITARE A PÂRÂULUI POCLOȘ

Distribuie pe:

În această perioadă, echipele de la Administrația Bazinală de Apă Mureș execută lucrări în albia minoră a pârâului Pocloș, pentru realizarea unei părți din canalul de scurgere.

“Este vorba despre tronsonul cuprins între podul rutier de pe strada Secerei (amonte) până la podul rutier de pe strada Budai Nagy Antal (aval) în intravilanul localității Târgu-Mureș, pe o lungime de 465 m. Din cauza personalului redus, doar aceste lucrări vor fi finalizate prin forțele proprii ale Administrației Bazinale de Apă Mureș, iar cealaltă parte rămasă a fost contractată de către terți. De aceea, în cursul săptămânii trecute, s-a dat ordinul de începere a lucrărilor și pe tronsonul delimitat de podul 1 Decembrie 1918 (amonte) până la podul de pe strada Secerei (aval). Este vorba despre contractarea lucrărilor de execuție a celeilalte părți din canalul de scurgere a apelor, adică de cei 585 m rămași de executat. Aceasta se realizează din elemente prefabricate. Rolul acestei lucrări este de a prelua debitele mici din perioadele secetoase și, în același timp, de a facilita colectarea apelor.

Costurile de execuție ale lucrării sunt estimate la 3,8 milioane de lei și sunt suportate integral din surse proprii ale Administrației Bazinale de Apă Mureș.

Sunt convins că, până la sfârșitul anului, vom putea să redăm locuitorilor orașului nostru un curs de apă plăcut vederii, cu o apă de calitate superioară celei de acum.

Împreună, arătăm că SE POATE!”, a declarat ing. Ervin Molnar - director general al Administrației Naționale “Apele Române”.

Lasă un comentariu