VATICANUL SE OPUNE EUTANASIEI: „TREBUIE SĂ ÎL ASCULTĂM PE DUMNEZEU, NU PE OAMENI!"

Distribuie pe:

În contextul în care tot mai multe țări iau în considerare legalizarea eutanasiei și a suicidului asistat, Vaticanul a publicat un nou document în care afirmă că politicienii care susțin asemenea legi sunt „complici".

„Angajații catolici din sistemul sanitar nu trebuie să ofere niciodată asistență activă sau pasivă în astfel de practici, ci să își ceară dreptul la obiecția de conștiință. Aceștia nu trebuie să coopereze în astfel de situații, deoarece trebuie să îl ascultăm pe Dumnezeu, nu pe oameni.

Eutanasia este un act intrisec rău, în orice situație și circumstanță. Eutanasia este un act de omucidere, care nu poate fi justificat în niciun fel și care nu tolerează nicio formă de complicitate sau colaborare activă sau pasivă. Dacă legiuitorii aprobă legi privind eutanasia sau suicidul asistat, devin complici al unui păcat grav, pe care alții îl vor executa.

Eutanasia implică un rol activ al unui medic în terminarea vieții unui pacient, în timp ce în cazul suicidului asistat, doctorul furnizează o substanță letală pe care pacientul să și-o administreze singur. Ambele sunt legale în anumite forme în 10 țări și câteva state americane. Legitimarea eutanasiei sau a suicidului asistat este un semn al degradării sistemelor juridice", se arată în documentul Vaticanului, citat de DiGi24. (L.P.)

 

Lasă un comentariu