ZIUA DOMNULUI VS. ZIUA NOASTRĂ

Distribuie pe:

“Aceasta e ziua pe care a făcut-o Domnul. Să ne bucurăm și să ne veselim întru ea”, rostim la Paști! E vorba de ziua Învierii Domnului!

Păcat că doar de Paști conștientizăm această bucurie! Păcat că nu reușim să ne bucurăm și veselim întru Înviere în fiecare zi! Dacă am face asta, am fi mai buni, corecți și cinstiți! Am respecta natura, animalele și am trăi mai sănătos! Am consuma mai puțin și ne-am veseli mai mult! Am înțelege că nu suntem aici să tâlhărim Creația lui Dumnezeu, ci să ne bucurăm împreună cu ea de ea! Am înțelege că suntem în aceeași barcă și că depindem unii de alții! Că trebuie ca fiecare să fie mulțumit cu locul său în barcă pentru ca barca să nu se scufunde! Agitația tot mai agresivă de azi, în zadar duce la schimbarea poziției de putere din barcă, aruncându-i pe unii peste bord... căci, știm bine, ulciorul nu merge de multe ori la apă... așa și Corabia... dacă se clatină prea mult... ne duce în adânc pe toți!

Bogații degeaba se izolează de săraci într-un colț al bărcii, dacă nu se îngrijesc de toată barca.... vor avea același destin! Săracii Leneși și corupții... la fel! Trebuie să contribuie fiecare la bunul mers al bărcii! Degeaba strică unii ceva ce merge bine, doar pentru că sunt “șefi”, hrănind și extinzând incompetența, nepotismele, îndatoririle personale... marginalizând valorile autentice... oamenii Devotați și dăruiți... punându-le în cârcă nonvalori, pătate de trecut... doar că așa vor Mușchii lor... sub pretext de îngăduință... sau putere!

Barca asta ne-a dat-o Dumnezeu să ne bucurăm toți de călătoria ei înspre Înviere! Și chiar dacă tot încearcă unii să-i schimbe direcția... câtă naivitate, Direcția îi e prestabilită... ! Felul cum călătorim ne aparține, însă! Și să nu uităm că Totul are un sfârșit!

Drum bun!

Lasă un comentariu