VICTORIE LA “MASA VERDE” PENTRU ISLANDA CU ROMÂNIA?

Distribuie pe:

Andrei Vochin, consilierul președintelui FRF, Răzvan Burleanu, se teme de ce e mai rău, odată naționala ajunsă în Islanda. Acolo, tricolorii vor fi testați, iar rezultatele vor fi prelucrate de un laborator neacreditat UEFA. Andrei Vochin se teme de posibile teste fals-pozitive. A fost luat în calcul și cel mai “negru” scenariu: o posibilă înfrângere la “masa verde” a tricolorilor. Lotul național al României a fost testat, luni, în România, iar rezultatele vor merge la un laborator acreditat UEFA. Nu același lucru se va întâmpla și în Islanda, unde autoritățile se vor ocupa de prelucrarea rezultatelor. Acesta este și motivul de îngrijorare al oficialilor FRF. Pe baza celor petrecute în ultimele săptămâni, Andrei Vochin a luat în calcul cel mai “negru” scenariu: “Guvernul islandez are alte reguli, spre deosebire de Austria. În Islanda vom fi testați, din nou, toți, de către guvernul islandez. Nu are nicio legătură cu UEFA laboratorul care va prelucra testele. Faci testul acolo, pleci de acolo la hotel și se așteaptă rezultatul. Dacă e vreun rezultat pozitiv, atunci începe ancheta epidemiologică. Noi nu mergem la cantonamentul din Mogoșoaia, cel puțin eu. Orice cetățean care ajunge în Islanda acesta stă 14 zile în carantină, dar sportivii au “culoar”. Sincer, mă îngrijorează testul ăsta (n.r. - la laboratorul neacreditat UEFA), dar nu pentru că vin dintr-o zonă balcanică. Se spune că zona nordică e de o corectitudine ieșită din comun. Am văzut Suedia - Danemarca. L-am văzut pe suedezul ăla cu circul lui despre rasism.

La fotbal nu mă convinge nimeni că lucrurile stau așa. Am văzut cazul din Feroe, care are o legislație asemănătoare, identică pe anumite părți. Și am văzut ce au pățit cei de la Slovan Bratislava, descoperiți cu test COVID și care au pierdut cu 3-0. Când s-au întors acasă, s-au retestat, iar omul găsit pozitiv a fost găsit negativ”, a declarat Andrei Vochin în cadrul emisiunii “Sport Report”. Andrei Vochin, înainte de Islanda - România: “Atât timp cât nu este un laborator acreditat UEFA, dă-mi voie să mă gândesc la orice”. În cel mai rău scenariu, România are nevoie de 13 tricolori pe foaia de joc, dintre care un portar. În caz contrar, naționala României riscă să piardă la “masa verde” partida cu Islanda, care are loc joi, de la 21:45. Andrei Vochin a continuat cu temerile sale: “Mă pot gândi și la așa ceva în cazul nostru. Atât timp cât nu este un laborator acreditat UEFA, dă-mi voie să mă gândesc la orice. Să nu fie așa și să fiu eu exagerat. Dar ce s-a întâmplat în Feroe mă pune pe gânduri. Până la 13 trebuie să fim apți, dintre care un portar, ca să putem juca trebuie să fim. Eu mă gândesc, sincer, că dacă s-ar întâmpla așa ceva, să se mai facă un test, dar cu laboratorul acreditat UEFA. Eu sper să nu se întâmple”, a mai spus consilierul lui Răzvan Burleanu.

 

ELITA ȘAHULUI MONDIAL S-A REUNIT ÎN NORVEGIA

Elita șahului mondial, în frunte cu campionul lumii, norvegianul Magnus Carlsen, s-a reunit pentru prima oară de la debutul pandemiei de coronavirus, la Stavanger (Norvegia), cu ocazia celei de-a opta ediții a turneului Altibox Norway Chess, informează ziarul sportiv Marca. Meciurile se vor disputa în perioada 5-16 octombrie, Clarion Hotel Energy, din orașul norvegian, urmând să fie transmise în direct pe platforma Chess24.com. Alături de Magnus Carlsen, numărul unu mondial, la competiția de la Stavanger mai sunt prezenți americanul Fabio Caruana (nr. 2), armeanul Levon Aronian (nr. 9), polonezul Jan-Krzysztof Duda (nr. 15), iranianul Alireza Firouzja (nr. 22), care joacă sub drapelul Federației Internaționale de Șah, precum și norvegianul Aryan Tari (nr. 133). Pentru a preveni posibilele infectări cu Covid-19, participanții din străinătate au urmat o perioadă de carantină de zece zile, fiind supuși totodată la două serii de teste pentru depistarea coronavirusului. Acest lucru le permite jucătorilor să dispute meciurile fără să poarte măști pe față, precizează Marca. În prima zi a turneului de la Stavanger sunt programate meciurile Carlsen - Aronian, Caruana - Tari și Firouzja - Duda. După declanșarea pandemiei de Covid-19, cei mai buni șahiști ai lumii s-au înfruntat în mai multe turnee, dar numai de la distanță, din fața propriilor calculatoare.

 

TREI JUCĂTORI UCRAINENI DE LA TINERET”, DEPISTAȚI CU COVID-19. URMEAZĂ PARTIDA CU ROMÂNIA, DIN PRELIMINARIILE EURO 2021

Vineri, 9 octombrie, naționala de tineret a României va întâlni reprezentativa similară a Ucrainei, în deplasare, într-o partidă din cadrul preliminariilor EURO 2021. Pandemia de coronavirus a afectat și formația antrenată de Ruslan Rotan. Nu doar naționala lui Adrian Mutu a trăit într-un sentiment de nesiguranță în ultimele săptămâni, din cauza pandemiei de coronavirus. Și adversara de vineri, Ucraina, a trebuit să renunțe la trei jucători importanți, depistați pozitiv, și să apeleze la alți trei care, inițial, nu făceau parte din planurile lui Ruslan Rotan. Astfel, au “dispărut” din peisaj fotbaliștii Viktor Kornilenko, Anatoly Trubin și Heorhiy Sudakov, toți trei legitimați la Șahtior Donețk, acolo unde s-a răspândit un focar de coronavirus și mai mulți jucători și membrii ai staff-ului tehnic au fost afectați. Și Adrian Mutu a avut probleme, zilele acestea, din cauza focarului de COVID-19 de la FCSB. Inițial, renunțase la ideea de a-i convoca pe Dennis Man și Olimpiu Moruțan, însă a decis să “riște” după ce testele celor doi jucători s-au dovedit în mai multe rânduri negative. “Nu cred că România mai are nevoie de o prezentare specială. Este o echipă care luptă la primul loc. Mulți dintre jucătorii săi au participat la Campionatul European din Italia. Este o echipă bună, cu un grup de atac bun. Meciul va fi interesant, vom încerca să arătăm un joc bun și rezultatul să ne satisfacă”, a declarat Ruslan Rotan, în presa din Ucraina. Situația în Grupa 8 preliminară pentru EURO 2021 este una avantajoasă pentru tricolori, care sunt ca și calificați dacă se impun în Ucraina, în pofida faptului că sunt doar pe locul doi, în spatele Danemarcei. Cu patru runde înainte de final, ucrainenii mai au șanse doar teoretice de calificare. Ar însemna să câștige toate cele patru meciuri, iar Danemarca și România să se împiedice cu Malta.

 

MARIO CAMORA, FAȚĂ ÎN FAȚĂ CU MECIUL CARIEREI. CĂPITANUL CFR-ULUI ȘTIE CE TREBUIE SĂ FACĂ ROMÂNIA PENTRU A ELIMINA ISLANDA

Mario Camora, căpitanul campioanei CFR Cluj, are șanse reale să debuteze pentru naționala României, chiar în mult așteptatul meci cu Islanda, din semifinalele barajului de calificare la EURO 2020. Fundașul stânga, la origine portughez, a declarat într-un interviu acordat FRF TV că duelul cu Islanda este cel mai important meci din cariera sa. “(n.r. - Este meciul cu Islanda cel mai important din cariera ta?) Da, fără niciun dubiu. În primul rând, pentru că este prima dată când am fost chemat la lot și dacă voi juca sau nu, o să fie tot timpul în capul meu acest meci. E foarte important, cel mai important pentru mine și sper să ne calificăm mai departe, că ăsta e obiectivul nostru”, a mărturisit Mario Camora. Camora consideră că “tricolorii”, în primul rând, trebuie să asculte indicațiile selecționerului Mirel Rădoi pentru a putea trece de Islanda. “În primul rând, trebuie să facem ce ne spune antrenorul, că el cu siguranță că a văzut mai multe meciuri, a studiat mai mult Islanda decât am făcut-o noi, așa că trebuie să fim pregătiți mental, fizic și să fim disciplinați pe teren”, a adăugat Mario Camora.

 

S-A STABILIT DATA DE DESFĂȘURARE A CAMPIONATELOR EUROPENE DE GIMNASTICĂ ARTISTICĂ

Forul european de gimnastică (UEG) a anunțat, luni, că ediția din 2020 a Campionatelor Europene artistice va avea loc așa cum a fost stabilit, în luna decembrie, însă gazda competițiilor a fost schimbată la Mersin (Turcia). Campionatele Europene de gimnastică artistică, amânate și ele din luna mai, erau programate la Baku, la aceleași date, iar în urmă cu o săptămână, UEG anunța că va mai purta discuții cu organizatorii. Așa cum programase, luni a fost anunțat că Baku nu va mai fi gazda, ci orașul turcesc Mersin, iar datele rămân neschimbate, adică între 9-13 decembrie cele masculine, respectiv între 17-20 decembrie cele feminine. Campionatele Europene de gimnastică ritmică vor avea loc așa cum a fost stabilit la ultima decizie din iunie, între 26-29 noiembrie (Kiev), însă la niciuna din aceste trei competiții nu vor avea loc și calificări olimpice, după cum UEG preciza în 28 septembrie.

 

Lasă un comentariu