CE SE ÎNTÂMPLĂ CU SPORTUL DUPĂ NUMĂRUL ALARMANT DE CAZURI DE COVID-19

Distribuie pe:

CE SE ÎNTÂMPLĂ CU SPORTUL DUPĂ NUMĂRUL ALARMANT DE CAZURI DE COVID-19

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a declarat, luni, că nu se pune problema sistării activității sportive, chiar dacă numărul de cazuri de COVID-19, în țară, este tot mai mare. “Pentru moment, nu ne putem gândi la o sistare a activității. Și chiar dacă ar fi să trecem prin momente dificile, similare celor din momentele stării de urgență, acum știm ce avem de făcut, știm cum să ne pregătim în regim de cantonament. Până la urmă am învățat din experiențele inedite cu care ne-am confruntat în această primăvară. Cel puțin, pentru loturile olimpice, naționale, nu vor mai exista dificultăți în asigurarea condițiilor de continuare a pregătirii”, a declarat Stroe, la Aeroportul Henri Coandă, la sosirea loturilor naționale de canotaj, care au revenit de la Campionatele Europene din Polonia. El consideră că, momentan, nu se pune problema ca accesul spectatorilor să fie permis pe stadioane: “În ceea ce privește sporturile pe stadioane și în săli, accesul spectatorilor nu este permis, tocmai pentru a preveni infectările. Perspectiva optimistă, referitor la ceea ce declaram acum două săptămâni, din păcate devine una imposibil de pus în practică, în condițiile actuale ale pandemiei. De asta ar fi hazardat pentru mine să estimez că în luna noiembrie am putea avea această posibilitate. Nu pot să fiu decât optimist și să sper ca această cifră să scadă și să ne putem gândi la această posibilitate”. Ministrul a vorbit și despre posibilitatea ca anumite competiții să fie afectate de intrarea în carantină a anumitor zone din țară. “Este responsabilitatea și competența autorităților locale, acele comisii județene pentru situații de urgență, dacă e depășit acel prag de 1,5%. Dar acolo unde există competiții sportive, avem o legătură permanentă cu aceste comisii județene și dacă va fi cazul, dacă vom avea cifre alarmante, vom încerca să relocăm anumite meciuri sau competiții care au loc în București, spre exemplu, în altă parte. Deocamdată, nu avem astfel de solicitări. Singura solicitare ne-a venit pentru Maratonul București, pentru că era un eveniment public cu amploare deosebită. Dar trebuie să ne gândim și la aceste scenarii. Deoamdată, nu putem vorbi despre scenariul opririi competițiilor”, a menționat Ionuț Stroe. Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a participat la sosirea delegației României de la Campionatul European de Canotaj de la Poznan, unde tricolorii au cucerit 6 medalii, dintre care 4 de aur, una de argint și una de bronz. Alături de acesta s-a aflat președinta Federației Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, și președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu. Sportivii au fost primiți la Salonul Oficial al Aeroportului Internațional “Henri Coandă” din Otopeni.

 

VICECAMPIOANA MONDIALĂ LA LUPTE LIBERE, ALINA VUC, ÎN VIZITĂ LA CLUBUL BSG TÂRGU-MUREȘ

Ziua de 11 octombrie va rămâne una de neuitat, prea curând, de David Metea și David Man, sportivi legitimați la clubul BSG Târgu-Mureș! Și asta, fiindcă Alexandru Ballai, deținător a 5 titluri mondiale și, totodată, vicepreședintele Federației Române de Lupte, le-a avut alături pe Alina Vuc (vicecampioană mondială la recenta ediție, dar și calificată la JO Tokyo 2021), însoțită de Andreea Beatrice Ana (medaliată cu bronz european), dar și Adina Popescu (campioană mondială la lupte libere pe plajă), în a-i vizita pe cei doi sportivi! Cu acest prilej, cei doi luptători au primit câte un dres personalizat din partea Alinei Vuc, dar și o binemeritată sesiune foto și un scurt antrenament cu sfaturi practice. La finalul acestor două evenimente, care fac parte din caravana “Campionii vin la tine acasă”, nu a fost uitat Alexandru Ballai! Acesta a primit, din partea Alinei Vuc, dresul cu care a concurat la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, dar și o plachetă din partea Federației Române de Lupte. Contactat, Alexandru Ballai ne-a declarat că “a fost ceva extraordinar. Mulțumim Federației Române de Lupte pentru onoarea de a ne include ca și punct al caravanei organizate. Acest gest recompensează oarecum munca sportivilor clubului nostru care, în acest an competițional, au reușit să obțină 5 titluri de campionii naționali, prin David Metea, David Man, Gabriel Man, Sover Hanna și Barabas Rianna. Totodată, aș aminti și de Baranczi Lorand și Goran Ionuț, care au reușit să devină medaliați cu argint”.

 

BÖLÖNI ȘI-A GĂSIT ECHIPĂ! ANTRENORUL ROMÂN VA CONDUCE PRIMUL ANTRENAMENT

Rămas liber de contract, după despărțirea de Gent, echipă pe care a pregătit-o pentru trei meciuri, László Bölöni (67 de ani) și-a găsit deja echipă.

Site-ul sdna.gr anunță că Ladislau Bölöni va conduce primul său antrenament la Atena, din postura de antrenor al echipei Panathinaikos. Antrenorul român se va întoarce în Grecia, acolo unde a mai antrenat-o pe PAOK. Conducerea lui Panathinaikos l-a ales pe Bölöni pentru a-l înlocui pe Dani Poyatos, scriu grecii de la sdna.gr. Dani Poyatos (42 de ani) nu a impresionat în primele trei meciuri pe banca lui Panathinaikos. Două înfrângeri și un rezultat de egalitate au bifat grecii în campionat. Ibericul este la prima experiență ca antrenor la o echipă de seniori. Acesta a mai fost antrenorul echipei U19 a lui Real Madrid, dar și a grupelor de juniori de la Espanyol. Poyatos a mai fost și secundul lui Jordi Cruyff, fiul lui Johan Cruyff, la Maccabi Tel Aviv. Bölöni a fost antrenorul lui PAOK timp de un an, între 2011 și 2012, după care a ales să plece în Qatar, la Al-Khor. În 2017, românul a revenit în Europa, la Antwerp, echipă pe care a pregătit-o timp de trei sezoane.

 

PREȘEDINTELE LUI GENT EXPLICĂ DEMITEREA LUI BÖLÖNI: RELAȚIA DINTRE EL ȘI GRUP NU ERA BUNĂ

Ivan De Witte, președintele lui Gent, spune că își asumă eroarea de a-l numi pe Bölöni, decizia fiind luată în grabă. În plus, tehnicianul nu ar fi avut nici sprijinul jucătorilor sau al fanilor. “Rezultatele din ultimele meciuri, în special cel cu Eupen, au fost decisive. Vocea suporterilor și a jucătorilor trebuie luată în calcul. Punând toate aceste lucruri împreună, am decis să ne despărțim de László Bölöni. A fost o eroare de casting. Eu și Michel Louwagie (n.r - directorul sportiv) ne asumăm în totalitate, ne-am grăbit. Nu vreau să dau vina pe antrenor pentru rezultate. E bine că am acționat rapid, pentru că relația dintre el și grup nu era bună”, a explicat De Witte, potrivit Le Soir.

 

S-A TERMINAT NBA. ÎNCEPE LIGA NAȚIONALĂ DE BASCHET

FR Baschet a anunțat, luni, în urma ședinței de Consiliu Director, formatul Ligii Naționale masculine, care va debuta în 30 octombrie. Liga Națională feminină se va derula începând cu 22 noiembrie. Ambele competiții se vor desfășura sub formă de turnee în faza tur a sezonului. La masculin, echipele vor juca fiecare cu fiecare, de două ori (26 de etape), iar meciurile vor fi arondate în turnee, care vor avea loc în orașe cu două săli omologate. Potrivit FRB, nu va avea loc tragere la sorți, ci se va folosi Tabela Berger, pe baza clasamentului din momentul întreruperii Ligii Naționale, în luna martie. Cele patru turnee sunt preconizate a se disputa între 30 octombrie - 2 noiembrie (3 etape), 12-15 noiembrie (3), 10-13 decembrie (3), 28-29 decembrie (2) și 9-10 ianuarie 2021 (2). Returul sezonului regulat, fără o decizie luată privind sistemul (turnee sau etape săptămânale), ar urma să înceapă în 16 ianuarie. FRB mai preconizează ca faza playoff să aibă loc în sistemul “cel mai bun din trei partide”, în sferturi, respectiv din cinci partide în semifinale și finale, între 9 mai - 16 iunie. Până la debutul Ligii Naționale, 13 echipe vor lua startul în Cupa României, între 17-22 octombrie. La feminin, vor lua startul 12 echipe și vor evolua în același sistem. Primul turneu va avea loc între 22-24 noiembrie, iar în retur meciurile vor avea loc între 9 ianuarie - 24 aprilie 2021, cu turnee sau etape săptămânale, dacă evoluția pandemiei va permite, urmate de faza playoff.

 

Lasă un comentariu