FESTIVAL DE GOLURI ÎN EUROPA LEAGUE

Distribuie pe:

Prima etapă din UEFA Europa League, faza grupelor, s-a jucat joi. Rezultatele partidelor: ȚSKA Sofia - CFR Cluj 0-2, Dundalk - Molde 1-2, Hapoel Beer Sheva - Slavia Praga 3-1, Lech - Benfica 2-4, Leverkusen - Nice 6-2, Napoli - Alkmaar 0-1, PAOK - Omonia 1-1, PSV Eindhoven - Granada 1-2, Rapid Viena - Arsenal 1-2, Rijeka - Real Sociedad 0-1, St. Liege - Rangers 0-2, Young Boys - AS Roma 1-2, Braga - AEK Atena 3-0, Celtic - AC Milan 1-3, Dinamo Zagreb - Feyenoord 0-0, Hoffenheim - Steaua Roșie Belgrad 2-0, Leicester - Zorya 3-0, Liberec - Gent 1-0, Ludogoreț - Antwerp 1-2, Maccabi Tel Aviv - Qarabag 1-0, Sparta Praga - Lille 1-4, Tottenham - LASK 3-0, Villarreal - Sivasspor 5-3, Wolfsberger - ȚSKA Moscova 1-1.

 

ROMÂNIA, LOCUL 44 ÎN CLASAMENTUL FIFA

Naționala României a coborât 10 poziții, până pe locul 44, cu 1.455 de puncte, în clasamentul FIFA/Coca-Cola publicat joi. Adversarele României din grupa de Liga Națiunilor ocupă următoarele locuri: Austria - locul 25, cu 1.523 de puncte, în urcare două poziții, Irlanda de Nord - locul 41, cu 1.458 de puncte, în coborâre trei poziții, și Norvegia - locul 43, cu 1.456 de puncte, în urcare o poziție. Ierarhia este condusă de Belgia, cu 1.765 de puncte, urmată de Franța - 1,752 de puncte, Brazilia - 1.725 de puncte, Anglia - 1669 de puncte și Portugalia - 1.661. Următorul clasament va fi dat publicității la 26 noiembrie.

 

PALMĂ PENTRU ȚSKA! CLUJ A VENIT, A VĂZUT ȘI A ÎNVINS!”. CE SCRIE PRESA DIN BULGARIA DUPĂ CE CFR A ÎNVINS LA SOFIA

CFR Cluj a învins, joi seară, în deplasare, cu scorul de 2-0 (0-0), echipa ȚSKA Sofia, într-un meci din prima etapă a grupei A a Ligii Europa, și a început bine aventura în noul sezon european. În cealaltă partidă din grupă, AS Roma a învins cu 2-1 Young Boys, revenind de la 0-1. Presa din Bulgaria a reacționat la înfrângerea suferită de ȚSKA, după meci. Rondon și Deac au adus un succes pentru CFR Cluj, care la începutul partidei, când ȚSKA a dominat, părea destul de greu de obținut. CFR a învins. Iată câteva titluri din presa bulgară, apărute după meci. “Înfrângere la start. ȚSKA Sofia a început cu o înfrângere în grupele Europa League, după ce «militarii» au pierdut cu 2-0 în fața Clujului!”, notează cei de la sportal.bg. “Palmă pentru ȚSKA!

Cluj a venit, a văzut și a învins la Sofia!”, scriu cei de la novsport.com. “ȚSKA a încercat, dar Clujul a măcinat ambițiile «militarilor» în Europa League”, titrează gong.bg.

 

CANOTORII MUREȘENI, MEDALIAȚI CU BRONZ LA NAȚIONALE

Recent, Baza Nautică “Dorobanți” de lângă municipiul Iași a găzduit întrecerile Campionatului Național de canotaj pentru seniori și categoria tineret. La competiție au participat și componenții secției de canotaj a Clubului Sportiv Mureșul Târgu-Mureș, care au cucerit trei medalii de bronz. Acestea au fost obținute în probele de 4 + cârmaci (Eduard Cătălin Moga, Adrian Leon Raita, Hanzi Zsolt, Alexandru Bogdan, Gorea Bogdan și cârmaciul Hanzi Andrei Marton), doi + cârmaci seniori (Adrian Leon Raita, Eduard Cătălin Moga și cârmaciul Hanzi Andrei Marton) și în cea de simplu junioare I prin Ancuța Adelina Ungurean, proaspătă campioană europeană cu barca de 8+1 junioare a României la competiția de la Belgrad, din luna septembrie. Canotorii de la CS Mureșul sunt pregătiți de antrenoarea Claudia Balint.

 

UN OFICIAL DIN GUVERNUL BULGARIEI, REACȚIE DURĂ DUPĂ ȚSKA SOFIA - CFR CLUJ 0-2

Profesorul universitar Angel Kunchev, inspectorul șef în Departamentul de Sănătate, este de părere că stadioanele din Bulgaria ar trebui să-și închidă porțile. Concluzia a venit după ce meciul ȚSKA Sofia - CFR Cluj, scor 0-2, s-a jucat cu aproximativ 15.000 de fani în tribune. Telespectatorii din România au putut vedea o imagine din ce în ce mai rară pe stadioanele din lume, afectate și ele de pandemia de coronavirus. În tribunele stadionului “Vasil Levski” au fost aproximativ 20.000 de spectatori, care au venit să urmărească meciul dintre ȚSKA Sofia și CFR Cluj. Însă bulgarii ar putea avea de suferit din cauza asistenței importante de la această partidă. Un oficial din Departamentul de Sănătate a avut o reacție dură după meci. Angel Kunchev, profesor universitar în Bulgaria și coordonatorul Departamentului de Sănătate, nu s-a bucurat la fel de mult să vadă numărul mare de suporteri care au asistat la meciul ȚSKA Sofia - CFR Cluj și a avut o reacție dură. Acesta a privit cu îngrijorare înghesuiala de pe stadion și acum spune că ar fi bine ca și Bulgaria să-și închidă stadioanele, pentru a preveni răspândirea coronavirusului: “O mulțime de oameni se adună acolo”, a declarat Angel Kunchev, potrivit sportal.bg. Acesta se teme că Bulgaria ar putea depăși 5.000 de cazuri de coronavirus pe zi, dacă nu se iau măsuri: “Acest lucru se întâmplă în acest moment în multe țări europene”.

 

LIGA 2 LA FUTSAL POATE PORNI LA DRUM. CSM TÂRGU-MUREȘ, ÎN SERIA A 2-A CENTRU

Comitetul de Urgență al Federației Române de Fotbal a aprobat, la data de 19 octombrie 2020, componența seriilor Ligii 2 la futsal, precum și sistemul și calendarul competițional al eșalonului secund. La startul ediției viitoare a Ligii a II-a de futsal sunt înscrise 12 formații, împărțite în trei serii, având printre criteriile de bază pe cel georgrafic. Echipa CSM Târgu-Mureș a fost repartizată în seria a 2-a Centru, alături de formațiile Kereszthegy Remetea, Inter Gheorgheni și Junior 2017 Corund. Sezonul regular va avea 12 etape (tur-retur / tur-retur) și se va desfășura sub formă de turnee de 3 etape (vineri, sâmbătă, duminică). Echipele clasate pe primul loc în fiecare serie, la care se adaugă cel mai bun loc secund se califică în faza play-off-ului. În play-off, echipele vor juca fiecare cu fiecare, turneu de 3 zile. Echipa care va încheia pe locul 1 va promova direct în Liga 1, iar echipa de pe locul 2 va disputa baraj de promovare cu locul 7 din Liga 1. Primul turneu al Ligii a II-a sezonul 2020-2021 a fost programat în week-end-ul 23-25 octombrie.

 

OFICIALII LUI CFR CLUJ ACUZĂ CĂ NU S-A RESPECTAT DISTANȚAREA SOCIALĂ PE STADIONUL VASIL LEVSKI”

În țara vecină, accesul suporterilor la meci este permis, însă numai în limita a 30% din capacitate, astfel că la meciul cu CFR Cluj au asistat aproximativ 15.000 de suporteri. Marius Bilașco a avut și el o reacție dură și spune însă că bulgarii n-au respectat distanțarea socială pe stadion și că cei de la CFR Cluj se tem de o eventuală infecție cu noul coronavirus: “Nu mi s-a părut că s-a respectat o distanță la care să fii în siguranță. Am stat cu emoții pentru delegația noastră. A trebuit să trecem prin mulțime, ai emoții, ai rețineri”, a spus Bilașco pentru Telekom Sport.   

 

CÂND ARE LOC TRAGEREA LA SORȚI A PRELIMINARIILOR CUPEI MONDIALE DIN 2022!

În preliminariile europene ale CM-2022 la fotbal vor participa 55 de echipe care vor fi împărțite în cinci grupe de câte șase naționale și cinci grupe de câte cinci selecționate. Se vor califica la turneul final cele zece câștigătoare ale grupelor, iar echipele de pe locul doi vor juca în play-off, fază în care vor participa și cele mai bune două câștigătoare ale grupelor Ligii Națiunilor care nu s-au calificat direct sau nu au ajuns în play-off de pe locul doi. În play-off, echipele vor fi împărțite în trei, iar câștigătoarele fiecărei dintre cele trei căi se vor califica la Cupa Mondială. Tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale din 2022, din Qatar, va avea loc în data de 7 decembrie, de la ora 19.00, la Zurich, a anunțat FIFA. Din cauza restricțiilor legate de pandemia de coronavirus, la ceremonie nu vor fi prezenți reprezentanții federațiilor. Urnele pentru tragerea la sorți s-au bazat pe clasamentul FIFA din 26 noiembrie. Vor fi șase urne - cinci cu câte zece echipe și una cu cinci echipe. În acest moment, naționala României e a 25-a în Europa și poate rata urna a doua. Pentru a urca din urna a treia, naționala, antrenată de Mirel Rădoi, trebuie să învingă în partidele din noiembrie, cu Norvegia, Irlanda de Nord și Belarus, pentru a fi în primele 20 de naționale. CALENDAR: faza grupelor din preliminarii se va desfășura în perioada martie - noiembrie 2021, iar play-off-ul în martie 2022, un total de 13 echipe urmând să se califice din Europa; turneul final CM 2022 se va desfășura în Qatar, în perioada 21 noiembrie - 18 decembrie 2022.

 

Lasă un comentariu