CÂTE ECHIPE VOR REPREZENTA ROMÂNIA ÎN PRELIMINARIILE CUPELOR EUROPENE ÎN SEZONUL VIITOR

Distribuie pe:

România va fi reprezentată în sezonul 2021/2022 de o echipă în Liga Campionilor și de alte trei în UEFA Europa Conference League, conform “acces list”-ului anunțat de forul continental, informează frf.ro. Ocupând locul 28 în clasamentul coeficienților UEFA, România își va trimite doar campioana în LC, celelalte trei formații - locurile 2 și 3 și câștigătoarea Cupei României - urmând să participe în UECL. “Asta înseamnă că vorbim despre al doilea tur preliminar, numai că, fără puncte acumulate în viitorul apropiat, ne-am putea afla în pericol de a cădea pe poziția a 29-a, ocupată de Polonia (care înseamnă două echipe - câștigătoarea Cupei și locul 2 din campionat - în runda a doua preliminară și una, adică ocupanta poziției a treia din campionat, în primul tur de calificare). Nemaivorbind de țara poziționată a 30-a (actualmente, Slovacia), care-și va trimite toate cele trei reprezentante din UECL în primul tur preliminar. Efectul ar fi, în 2022 și, eventual, în anii următori, de a începe lupta în primul tur preliminar”, menționează frf.ro.

 

JUDEȚUL MUREȘ REPREZENTAT DE ACS LADIES TÂRGU-MUREȘ ȘI CSM TÂRGU-MUREȘ, ÎN LIGA 2 FEMININ LA FOTBAL

În cadrul ședinței de Comitet Executiv al FRF din 30 octombrie s-a aprobat ca dată de start a Ligii 2 feminin weekend-ul 7-8 noiembrie, dar și noul format competițional. În urma discuțiilor purtate cu echipele și a faptului că o parte dintre acestea nu se pot alinia la start, din cauza problemelor cauzate de pandemie, la nivel național, s-a ajuns la un compromis pentru a da startul competiției pentru cluburile care și-au manifestat intenția de a începe, urmând ca celelalte să se alăture în luna martie. Astfel, cele 17 echipe participante vor fi împărțite în trei grupe. Cele 10 echipe care vor începe în luna noiembrie vor fi împărțite în două grupe, conform criteriilor geografice: Grupa 1 - Navobi Iași, CN Nicu Gane Fălticeni, ACS Vulpițele Galbene Roman, Vasas Femina Odorheiu Secuiesc 2*, CSȘ Târgoviște; Grupa 2 - ACS Atletic Drobeta Turnu Severin, ACS Ladies Tg. Mureș, ACS Olimpic Star Cluj, AFC Universitatea Olimpia Cluj 2*, AKF Csikszereda Miercurea Ciuc (*cele două echipe satelit nu pot face parte din aceeași grupă). Meciurile se vor disputa în sistem tur-retur-tur, rezultând astfel un total de 12 meciuri pentru fiecare echipă. Cele 7 echipe care au prezentat motivele pentru care nu pot începe competiția în aceste momente vor fi repartizate într-o singură grupă, urmând a disputa meciuri începând cu luna martie. Grupa 3 - ACS ASU Poli Timișoara, ACS Dream Team București, ACS United Bihor, AFC Măgura 2012 Bacău, Atletic Club Onix 2010, CS Școala de Fotbal Luceafărul Filiași, CSM Târgu-Mureș. Meciurile se vor disputa în sistem tur-retur, rezultând un total de 12 meciuri pentru fiecare echipă. Fazele finale: se va organiza un playoff în patru echipe, în care se vor califica câștigătoarele celor 3 grupe + locul 2 din Grupa 3. Ordinea jocurilor se va stabili prin tragere la sorți. Primele două clasate vor promova în Liga 1 feminin. În ediția 2020/2021 a Campionatului Național Liga 2 Feminin nu va retrograda nicio echipă care va participa în competiție. Echipele care nu vor disputa niciun meci în acest sezon vor retrograda direct în Liga 3 feminin.

 

LEWIS HAMILTON, TRIUMFĂTOR ÎN EMILIA ROMAGNA GRAND PRIX!

Lewis Hamilton a câștigat, duminică, Emilia Romagna Grand Prix, a 13-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, desfășurat pe circuitul de la Imola. Echipa britanicului, Mercedes, a obținut în Italia titlul mondial la constructori, pentru a șaptea oară consecutiv. Pentru Hamilton este al 93-lea succes din carieră, al nouălea din acest sezon. Pe locul doi s-a clasat Valtteri Bottas (Mercedes), iar pe trei a terminat Daniel Ricciardo (Renault). Top 10 este ocupat de Daniil Kviat (AlphaTauri), Charles Leclerc (Ferrari), Sergio Perez (Racing Point), Carlos Sainz (McLaren), Lando Norris (McLaren), Kimi Raikkonen (Alfa Romeo Racing) și Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo Racing). A 14-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, Marele Premiu al Turciei, va avea loc în 15 noiembrie, la Istanbul.

 

PROBLEME ȘI LA LOTUL NAȚIONAL DE HANDBAL AL ROMÂNIEI

Naționala de handbal masculin a României va întâlni Suedia (deplasare, 5 noiembrie) și Muntenegru (acasă, 8 noiembrie), în preliminariile Campionatului European din 2020. Selecționerul Rareș Fortuneantu a convocat 18 jucători pentru această acțiune, însă a fost nevoit să ia decizii de ultim moment. Din lotul convocat de Fortuneanu, nu va mai face parte Demis Grigoraș de la Chambery (Franța), depistat pozitiv cu COVID-19, iar alți doi jucători, Eduard Iordachi de la CSM Bacău și Andrei Buzle de la CS Minaur Baia Mare, care au avut COVID-19, nu s-au mai pregătit în ultima perioadă și nu vor face deplasarea în Suedia. Vor fi, totuși, păstrați în lot, pentru meciul de acasă cu Muntenegru. Ca o veste bună este revenirea la lotul național a lui Andrasz Szasz, cel care se retrăsese din naționala României în 2018, în așteptarea de a trece cei trei ani și a fi eligibil pentru naționala Ungariei. Se pare că, între timp, Szasz și-a schimbat opțiunile.

 

COMPETIȚIILE SPORTIVE DIN GERMANIA, INTERZISE SPECTATORILOR

Toate competițiile sportive din Germania, inclusiv meciurile de fotbal, se vor desfășura fără spectatori, începând de luni, din cauza pandemiei de coronavirus. Decizia a fost luată, miercuri, de cancelarul Angela Merkel și conducătorii celor 16 landuri. De asemenea, toate activitățile sportive pentru amatori sunt interzise începând de luni și pentru toată durata lunii decembrie. Măsura a fost luată în urma creșterii numărului de cazuri de COVID-19 în Germania. În Bundesliga, revenirea spectatorilor era planificată treptat, procentual, însă trendul ascendent al graficului COVID a făcut-o pe Angela Merkel să ia măsuri de austeritate legate de activitățile sportive în țară, alegând să diminueze riscul. “Trebuie să acționăm, acum, pentru a evita o criză acută medicală națională”, a spus Merkel.

 

VICTORII PENTRU ECHIPELE MUREȘENE ÎN LIGA 3 LA FOTBAL

O nouă rundă, a VIII-a, a eșalonului al treilea la fotbal, s-a derulat la finalul săptămânii trecute. În seria a 9-a, echipa Unirea Ungheni a învins acasă formația Industria Galda cu 2-0, prin golurile marcate de Victor Caliani și Raul Pogăcean, iar Avântul Reghin s-a impus în deplasare cu 4-1 în compania echipei Ocna Mureș. Pentru Avântul Reghin au marcat Ovidiu Covaciu - de două ori, prima dată din lovitură de la 11 metri, Baki Nimrod și Vlad Bujor. Alte rezultate: Unirea Dej - CSO Cugir 1-0, AFC Unirea 1924 - Sticla Arieșul Turda 2-1, Sănătatea Cluj - CS Hunedoara 2-1. Pe primul loc în seria a 9-a se menține CSO Cugir (19 puncte), urmată de Avântul Reghin (16 puncte) și Unirea Dej (15 puncte). Unirea Ungheni se află pe poziția a 4-a (15 puncte). În următoarea etapă, CS Unirea Ungheni 2018 va juca în deplasare cu Sticla Arieșul Turda (6 noiembrie), iar Avântul Reghin primește vizita echipei Unirea Dej (7 noiembrie).

 

EȘEC PENTRU MEDICINISTE ÎN ETAPA INAUGURALĂ DE LA TÂRGU-MUREȘ

Formația CSU Medicina CNUE Târgu-Mureș a pierdut, sâmbătă, 31 octombrie, cu 1-3 (25-16, 16-25, 17-25, 18-25) întâlnirea cu CS Știința Bacău, la debutul în noul sezon al Diviziei A-1 de volei feminin. Meciul a contat pentru grupa a III-a și a fost găzduit de sala de sport “Dr. Pongrácz Antal” a Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu-Mureș. Într-un alt joc al grupei a III-a, duminică, 1 noiembrie, tot la Târgu-Mureș, formația CS Medgidia s-a impus cu 3-1, în fața echipei CS Știința Bacău. Medicinistele au întâlnit luni, 2 noiembrie, formația CS Medgidia.

                                                                                                                                                                       

 

Lasă un comentariu