„TIGROAICELE" SUNT PE PRIMUL LOC AL GRUPEI…

Distribuie pe:

Krim Ljubljana și CSM București s-au întâlnit, sâmbătă, într-o partidă din Grupa A a Ligii Campionilor la handbal feminin. „Tigroaicele" au învins cu 25-23, după ce au condus o bună parte din meci. Clasamentul grupei A din Liga Campionilor: 1. CSM București - 10 puncte, 2. Rostov - 9 puncte, 3 Kristiansand 7 puncte, 4. Metz - 6 puncte, 5. Ferencvaros - 4 puncte, 6. Esbjerg - 3 puncte, 7. Krim - 3 puncte, 8. Bietingheim - 2 puncte.

 

CONVOCĂRI DE URGENȚĂ LA ECHIPA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI 

Vlad Chiricheș (Sassuolo) și Valentin Cojocaru (Viitorul) au devenit indisponibili pentru următoarea acțiune a „tricolorilor", astfel că Mirel Rădoi i-a convocat de urgență pe cei doi fotbaliști ai lui CFR Cluj, Cristian Bălgrădean și Cristian Manea. Ei se aflau deja pe lista de opt rezerve anunțată în prealabil de selecționer. După ce a anunțat lotul de 23 de fotbaliști pentru meciurile cu Belarus (amical) și Norvegia și Irlanda de Nord (ambele Liga Națiunilor), Mirel Rădoi a pierdut patru fotbaliști. Mai întâi, Bancu și Bălașa au devenit indisponibili, fiind înlocuiți de Cristi Ganea și Mitrea, iar acum a venit rândul lui Vlad Chiricheș și a lui Valentin Cojocaru să nu poată onora convocarea. Conform FRF.ro, fundașul lui Sassuolo s-a accidentat în ultimul meci de campionat și are nevoie de o perioadă mai lungă de recuperare, iar portarul Viitorului a devenit și el indisponibil. Așa arată acum lotul convocat de Mirel Rădoi: portari - Ciprian Tătărușanu (AC Milan/Italia, 72/0), David Lazar (Astra Giurgiu, 0/0), Cristian Bălgrădean (CFR Cluj, 1/0); fundași - Cristian Ganea (Aris Salonic, 5/0) Valentin Crețu (FCSB, 0/0), Vasile Mogoș (Chievo Verona/Italia, 1/0), Iulian Cristea (FCSB, 1/0), Bogdan Țîru (Jagiellonia/Polonia, 2/0), Ionuț Nedelcearu (AEK Atena/Grecia, 11/0), Alin Toșca (Gaziantep F.K./Turcia, 21/0), Cristian Manea (CFR Cluj, 10/1), Mario Camora (CFR Cluj, 1/0), Bogdan Mitrea (Sepsi OSK Sf. Gheorghe 0/0); mijlocași - Răzvan Marin (Cagliari/Italia, 23/1), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K./Turcia, 42/6), Alexandru Băluță (Akademia Puskas/Ungaria, 5/1), Erik Bicfalvi (FC Ural/Rusia, 4/0), Dan Nistor (Universitatea Craiova, 4/0), Alexandru Albu (UTA Arad, 0/0), Dennis Man (FCSB, 4/1), Florin Tănase (FCSB, 3/0); atacanți - George Pușcaș (Reading/Anglia, 19/7), Denis Alibec (Kayserispor/Turcia, 15/2). România joacă amicalul cu Belarus pe 11 noiembrie, iar pe 15 și pe 18 noiembrie are dubla din Liga Națiunilor, cu Norvegia și Irlanda de Nord.

 

MĂSURI DRACONICE LA CAMPIONATUL NAȚIONAL DE GIMNASTICĂ

În perioada 10-14 noiembrie, în Sala „Olimpia" din Ploiești, va fi organizat Campionatul Național Individual de gimnastică artistică masculină pentru juniori II, I, dar și pentru seniori. Toți sportivii vor fi cazați la o singură locație, fără drept de a părăsi incinta. Practic, sportivii vor fi cantonați în hotel și se vor lua toate măsurile ce se impun pentru a-i ține la distanță de noul coroanvirus. „Nu va intra nimeni în sală, nici măcar oficiali ai federației, jurnaliști sau alte persoane cu drept, fără a avea realizat testul COVID-19 cu 48 de ore înainte de începerea competiției", a declarat președintele Federației Române de Gimnastică, Carmencita Constantin. Federația Română de Gimnastică va pune la dispoziția tuturor celor interesați un „livestream" care va asigura transmisiunea online a întregului concurs.

 

NAȚIONALA DE HANDBAL MASCULIN A ROMÂNIEI A SPART GHEAȚA

Naționala de handbal masculin a României a învins duminică, la Baia Mare, reprezentativa Muntenegrului, scor 36-27 (16-13), în al doilea meci din grupa 8 preliminară a Campionatului European din 2022. Principalii marcatori pentru România au fost Bujor 8 goluri, Căbuț 6, Negru 5. Tot duminică, în cealaltă partidă a etapei, Kosovo - Suedia s-a terminat 16-30. După 2 etape, Suedia este lider neînvins, cu 4 puncte, urmată de România și Muntenegru, câte 2, respectiv Kosovo 0 puncte. În prima partidă a grupei, tricolorii au pierdut cu Suedia, scor 30-33 (12-20). Alte 15 partide din preliminarii au fost amânate în aceste două etape din motive pandemice. Meciurile etapelor 3-4 vor avea loc în 2021, iar România va juca dubla cu Kosovo, pe 10 și 13 martie. Cele opt grupe de calificare sunt formate din câte patru echipe, în total 32 de reprezentative, care vor lupta pentru 20 de locuri calificante. Națiunile gazdă, Ungaria și Slovacia, alături de campioana europeană, Spania, și finalista ultimei ediții, Croația, sunt direct calificate la turneul final. Celelalte 20 de echipe se vor califica astfel: primele două clasate din fiecare grupă, plus încă patru reprezentative de pe locul 3 cu cea mai bună linie de clasament. Acestea vor fi determinate într-un clasament separat, format doar din echipele de pe locul 3 (opt în total), în care se vor lua în calcul doar rezultatele obținute cu formațiile de pe primele două locuri din fiecare grupă. Partidele de calificare se vor desfășura între 4 noiembrie 2020 și 2 mai 2021. Turneul final va avea loc în Ungaria și Slovacia, între 13-30 ianuarie 2022.

 

TURNEUL ATP DE LA PARIS ȘI-A DESEMNAT CÂȘTIGĂTORUL

Danil Medvedev, locul 4 ATP și favorit 3, a câștigat, duminică, turneul de la Paris, cu premii de 3,9 milioane de euro. Medvedev l-a învins în finală pe germanul Alexander Zverev, numărul 7 mondial și cap de serie 4, scor 5-7, 6-4, 6-1, în două ore și 7 minute. Pentru Danil Medvedev este al treilea trofeu ATP Masters 1000, după cele obținute în 2019 la Shanghai și la Cincinnati. Medvedev este al patrulea rus care triumfă la Paris, după Marat Safin (2000, 2002, 2004), Nikolai Davidenko (2006) și Karen Hacianov (2018).

 

UNIREA UNGHENI REMIZEAZĂ LA TURDA. AVÂNTUL REGHIN, EȘEC PE TEREN PROPRIU

Formația Unirea Ungheni a terminat, vineri, la egalitate, scor 3-3, în deplasare, cu Sticla Arieșul Turda, într-un meci din cea de-a 9-a etapă a Ligii a III-a de fotbal, seria a 9-a. Golurile echipei din Ungheni au fost marcate de Roberto Rotaru (min.19) și Vlad Olteanu (min.31 și 45-penalty). Echipa Avântul Reghin a pierdut, sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 1-2, în fața echipei Unirea Dej, într-un meci din cea de-a 9-a etapă a Ligii a III-a de fotbal, seria a 9-a. Reghinenii au deschis scorul prin Adrian Muraru, în minutul 20, însă oaspeții au egalat grație autogolului semnat de Cătălin Bugnar, în minutul 36 și apoi au înscris pentru 2-1 prin Andrei Pop, în minutul 44. În ciuda acestui eșec, Avântul rămâne pe locul al treilea în clasament, cu 16 puncte, fiind urmată de Unirea Ungheni, cu același număr de puncte și care, vineri, a remizat la Turda cu Sticla Arieșul, scor 3-3. În clasament conduce Unirea Dej, cu 21 de puncte, fiind urmată de CSO Cugir, cu 19 puncte.

 

EȘEC PENTRU LADISLAU BÖLÖNI ÎN ETAPA DIN GRECIA

Formația Panathinaikos, antrenată de Ladislau Bölöni, a fost învinsă, sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, de echipa Atromitos, într-un meci din etapa a opta a campionatului Greciei. Unicul gol al partidei a fost marcat de veteranul Lazaros Christodoulopoulos, în minutul 88. Astfel, trupa antrenată de românul Ladislau Bölöni, Panathinaikos Atena, se află pe locul nouă în clasament, cu nouă puncte. Adversara de sâmbătă, Atromitos, este pe locul șase, cu 11 puncte. Lider este Aris Salonic, formația lui Cristi Ganea, care are 16 puncte și două jocuri mai puține disputate. În vârstă de 67 de ani, Ladislau Bölöni a mai antrenat în Superliga greacă în sezonul 2011-2012, atunci când s-a aflat pe banca echipei PAOK Salonic. În ultimii trei ani, Bölöni a fost antrenorul echipelor Antwerp și Gent din Belgia.

                                                                        

Lasă un comentariu