JOS “MASCA DE FIER”! (XVII) CÂT NE COSTĂ INTERCEPTĂRILE TELEFONICE?

Distribuie pe:

“SRI, prin Comunicatul pe care l-a dat, vorbește de mandatele de securitate națională, solicitate în baza legii de către SRI, iar noi, în Raportul pe care l-am prezentat, vorbim de mandatele de supraveghere tehnică, care s-au pus în aplicare în baza protocolului între Parchet și SRI, dar și de autorizația de 48 de ore solicitată de procurori. De aici este diferența dintre ceea ce am prezentat noi și ceea a publicat SRI. Dacă facem calculul, putem trage o concluzie despre ce s-a întâmplat prin protocolul care a fost denunțat și desecretizat. Cifra de 6 milioane (români interceptați telefonic - n.a.) rămâne valabilă în continuare pe cele 3 domenii pe care le-am prezentat” (M. Cucșa, vicepreședinte al Comisiei parlamentare de control al SRI).

Ieșirea noastră din epoca naționalistă, sărbătorită cu mare fast în 1989, ne-a făcut pe toți să pășim timorați, dar cuprinși de entuziasmul lozincii “Vrem Libertate, nu Securitate”, într-o epocă a globalizării, unde am ajuns în situația incredibilă de a fi supuși unui și mai draconic Stat polițienesc, apărat de Serviciile Secrete, în care, restrângându-ni-se drepturile și libertățile pe scară largă, să fim vătămați nejustificat de o cruntă supraveghere tehnică pe scară largă!

Comparativ cu S.U.A., cu toate că România nu are mai mult decât acestea amenințări la siguranța sa națională, România (prin instituțiile sale de forță, SRI-DNA) s-a folosit de eliberarea de-a valma a mandatelor de siguranță națională, interceptându-ne telefoanele în numele campaniei heirupiste de “anchetare a penalilor”! Grotesca încălcare a drepturilor noastre la o viață privată, a luat amploare gradual, deși țara noastră nu figurează a fi expusă la risc de spionaj și atac terorist, cum sunt S.U.A., în special pe timpul mandatelor ultimilor 2 președinți, Băsescu și Iohannis, aruncându-ni-se - ca “praf în ochi”! - doar 32 de condamnări emise de către Ministerul Justiției (între 2009 - 2016) pe mandate de siguranță națională (aceste interceptări sunt făcute de SRI în baza legii 51/1991 și au ca obiect infracțiunile ce intră în categoria spionajului, trădării și amenințărilor teroriste: așa se face că, sub pretextul autorizațiilor date de ÎCCJ, în “spatele” acestui număr (între 2004-2016, SRI spune că ar fi vorba de 20.907 persoane cu drepturi și libertăți restrânse, iar ÎCCJ afirmă existența a peste 26.000 de persoane) se ascunde anomalia că în România, de 16 ori mai mică decât S.U.A., nu numai că SRI ne ascultă pe mandate de siguranță națională, cu mult mai numeroase interceptări decât o fac F.B.I. și N.S.A. în S.U.A., dar și eficiența acțiunilor nu justifică nici pe departe cheltuielile aferente (la noi este nevoie de 400 de mandate de interceptări telefonice pentru a trimite în penitenciar câți trimit americanii cu un singur mandat)!

Cu “sula” SRI-DNA “în coaste” , ÎCCJ a aprobat “la grămadă” aproape toate cererile SRI de interceptări telefonice (tribunalele din Galați și micuța localitate botoșăneană Săveni s-au conformat integral), ceea ce l-a făcut pe C. Manda, președintele Comisiei parlamentare de control al SRI, să susțină că, între anii 2005-2016, s-au aprobat 311.000 mandate (adică au fost ascultați 6 milioane de oameni, pe considerentul dintr-un singur mandat de ascultare au “derivat” încă vreo 20 de persoane urmărite), iar pe ex-președintele Băsescu să ne spună că numărul interceptaților pe un singur mandat era de 10 persoane (adică au fost ascultați 3 milioane de oameni, cu precizarea că SRI a publicat doar numărul de interceptări telefonice pe mandate de siguranță națională, nu și pe cel al persoanelor interceptate pe baza mandatelor de supraveghere tehnică, obținute prin intermediul protocolului dintre SRI și PICCJ)!

Știți cât înseamnă, stimați cititori, 6 milioane de cetățeni români ascultați ilegal? Înseamnă toată populația activă în câmpul muncii! Înseamnă că Țara ne-a fost pejudiciată de la cursul dezvoltării sale, cu peste 134 miliarde euro (raportat la cele 248.711 mandate, eliberate între anii 2005-2014, operate de SRI la o medie de 6 luni/persoană - în 2016, un minut de interceptare telefonică era estimat minim la 5,5 lei)! Înseamnă că poliția politică și-a “făcut de cap”, cu prea-vocalii opozanți politici, ca să ne fie “învățare de minte” la toți cărora ne-ar mai trece prin cap să “ieșim din front” în fața “tăvălugului” implementării forțate a globalizării! Înseamnă că SRI a cheltuit sume astronomice, în secret, fără să îi pese că în Țară se încalcă legea cu bună știință și mor oamenii cu zile! Înseamnă că supravegherea noastră tehnică, prin interceptări telefonice, filaje, filmări și înregistrări ambientale, este mai importantă decât dreptul nostru natural la aer, apă, pită! Înseamnă că, pentru ei, sfârșitul nostru a început...

 

Lasă un comentariu