OMUL CU BUBE

Distribuie pe:

Federația Rusă ni se vrea cel mai important aliat. Dar, spre deosebire de politicienii noștri care afirmă că ei ne doresc relații bune, și cu Estul, și cu Vestul, rușii ni se vor unicul nostru aliat. Dar, pentru noi, Rusia a fost dintotdeauna un fals aliat. Ori de câte ori a venit să ne “elibereze” - de sub turci, tătari, austrieci, nemți, români (moldoveni) etc., ea ne-a tot rupt câte o bucată din teritoriu. Ne-am pomenit fără Bucovina, fără gurile Dunării, fără Marea Neagră, fără sudul și nordul Basarabiei, fără teritoriile de dincolo de Nistru.

Îi cunoaștem bine năravurile: cât ne-a mai rămas ceva teritoriu, ea va sări mereu să ne “ajute”. Și acum, în independență, ni s-a declarat din nou, cu gura lui Putin, “cel mai fidel aliat”. Și atunci ne întrebăm: oare ce intenționează să mai rupă din ce avem? Nu cumva chiar sufletul nostru.

Toți ambasadorii SUA în Republica Moldova, de la 1991 încoace, au vorbit limba țării noastre. Nu face excepție nici Excelența Sa dl Dereck J. Hogan. Și asta, când niciun ambasador rus din ultimii 30 de ani n-a însușit barem un singur cuvânt din limba română, măcar “Hai, noroc!” - cele două cuvinte miraculoase pe care le învățase Leonid Brejnev, în toți anii în care fusese prim-secretar de partid al RSS Moldovenești.

Acum două săptămâni, ambasadorul SUA la Chișinău s-a adresat conducerii Republicii  Moldova cu un mesaj în limba noastră, ca aceasta “să asigure condiții egale tuturor concurenților incluși în cursa prezidențială”. Lucru care ni se pare firesc.

Cei din vârful puterii de la Chișinău n-au reacționat nici într-un fel. În schimb, a sărit în sus, ca ars, dl Serghei Lavrov, ministrul de Externe al federației Ruse, care a declarat prin agenția “Sputnik” - o rețea de spionaj și dezinformare rusească (filiala de la Chișinău - sputnik.md - fiind condusă de Iurie Roșca) - că acest apel înseamnă“amestec în treburile interne ale Republicii Moldova”. Ambasadorul SUA nu știa că, în această parte a lumii, toți sunt egali, cu deosebire că unii sunt mai egali decât alții.

Serghei Lavrov ne-a anunțat, cu o falsă amărăciune, că “mecanismul de reglementare a conflictului transnitrean nu funcționează”, ca și cum acesta ar depinde de americani, și nu de ei. Și explică de ce: “Înainte de toate, pentru că aici americanii se străduiesc să striveascăși să-și subordoneze totul și să creeze în Moldova un «buboi» în spațiul postsovietic și să nu permită ca, coaliția dintre doamna Sandu, Dodon și partidul socialiștilor, care s-a creat cu ceva timp în urmă, să nu funcționeze practic deloc, și ca forțele prooccidentale să obțină o victorie univocă”.

Lavrov dă de înțeles că SUA ar fi sechestrat Republica Moldova, devenită astfel pentru Rusia un “buboi”, ca și cum Dodon, Greceanâi etc., ar fi proamericani și nu proruși până în măduva oaselor. E o declarație obraznică, mincinoasă, diversionistă, un amestec flagrant în treburile interne ale Republicii Moldova, la care Ministerul nostru de Externe ar trebui să reacționeze. Oricine poate vedea că declarația lui S. Lavrov e un discurs electoral care urmărește un scop.

S-o compromită pe Maia Sandu, incluzând-o cu bună știință în tabăra “antiamerticană”, cu Dodon și socialiștii, contrapunând-o “forțelor prooccidentale”, care râvnesc puterea, cum sugerează rusul, fără ca acesta să aibă acest drept, pe care îl poate acorda doar Kremlinul, ca și cum nu chiar ei, Moscova, socialiștii și “Kremlinezul” Dodon au detronat-o dintr-o funcție care începuse să ne placă cum o gestioneazăși care începuse să-i placăși ei.

Pentru ruși, Republica Moldova este un laborator unde se pun în aplicare diverse planuri diabolice și se experimentează tărășenii peste tărășenii - Transnistria, Dodon, Stoianoglo, Găgăuzia rusească, Ilan Șor cu devalizarea celor trei bănci și miliarde de dolari, favorizarea celor care lucrează pentru propaganda rusească contra României și a Republicii Moldova. Iar scopul lui Putin este unul: să ne readucă sub cizma rusească.

Doar așa se explică faptul de la Ambasada Federației Ruse de la Chișinău, care are la ora actuală 2.300 de funcționari, în vreme ce Ambasada rusească de la Washington numără doar 45. Toți aceștia au ca misiune să facă totul ca Republica Moldova să nu se “americaneze”, ca nu cumva aceasta să alunece în Uniunea Europeanăși NATO și să scape de îmbrățișarea de “frate” a celuia care ne-a hăcuit teritoriile, ne-a deportat părinții și bunicii în Siberii, ne-a târât în războaie care n-au fost ale noastre, în Transnistrii sau Afganistanuri. De el nu scapi atât de ușor, ne amenință Lavrov

Dar - cu acest “unic aliat” noi nu vom fi niciodată liberi, niciodatățară, niciodată prosperi.

Ca să scăpăm de acesta și de acestea, noi, cei mulți, să ne mobilizăm și pe 15 noiembrie, așa cum am făcut-o cu două săptămâni în urmă, să-i acordăm o lecție lui Lavrov: Federației Ruse cu interpușii ei - Dodon etc., să piardă aceste alegeri, ca să-i dovedim că în casa noastră numită (deocamdată) Republica Moldova, noi suntem stăpâni.

 

Lasă un comentariu