IRLANDA DE NORD - ROMÂNIA 1-1. AM PICTAT O REMIZĂ LA BELFAST!

Distribuie pe:

Reprezentativa României a remizat, miercuri seară, la Belfast, scor 1-1 (0-0), cu selecționata Irlandei de Nord, în ultima etapă a Grupei 1 a Diviziei B din cadrul Ligii Națiunilor. În celălalt meci din grupă, liderul Austria a remizat acasă cu Norvegia, scor 1-1, datorită unui gol marcat în minutul 90+4. Nord-irlandezii au retrogradat în Divizia C, ocupanta primului loc promovează în Divizia A. În Irlanda de Nord, au marcat Boyce '56 pentru gazde și Bicfalvi '81 pentru tricolori. Grupa a revenit Austriei (cu 13 puncte), urmată de Norvegia (cu 10 puncte), România (cu 8 puncte) și Irlanda de Nord (cu 2 puncte). Jocul România - Norvegia, programat inițial duminică, 15 noiembrie, la “Arena Națională” din București, nu s-a disputat, deoarece nordicii au rămas acasă din cauza unui caz de COVID-19, iar UEFA a decis miercuri, 18 noiembrie, ca România să câștige meciul cu 3-0 la “masa verde”, acordându-i-se cele trei puncte aferente unei victorii. Naționala României urcă în urna a doua valorică. Tricolorii au purtat banderole negre în memoria victimelor tragediei de la Piatra Neamț. Înainte de startul partidei s-a ținut un moment de reculegere. În tribune s-au aflat 1.060 de spectatori.

 

ADRIAN MUTU: “ȘTIU CĂ POATE UNII VOIAU 6-1, 7-1, DAR NOI AM ADUS CALIFICAREA”

România s-a calificat pentru a doua oară consecutiv la un turneu final al CE U21. Această performanță nu i-a mulțumit însă și pe unii dintre suporterii care se așteptau ca România să forțeze victoria pe final, având și un jucător în plus pe teren. Din minutul 83 și până în minutul 94 al partidei, România s-a mulțumit cu un joc de pase la centrul terenului și nu a mai forțat pe atac cu toate că avea un jucător în plus pe teren. Danezii nu au mai făcut presing și astfel s-a jucat la trecerea timpului fără ca vreuna din echipe să mai încerce ceva. Un gol pe final marcat de oaspeți ar fi făcut ca echipa națională a României să fie depășită în clasamentul pentru locurile 2 și astfel să piardă calificarea la turneul final. După meci, selecționerul naționalei U21, Adrian Mutu, a venit cu unele precizări: “Nu e ceva anormal critica aceasta care vine, o consider

o critică perfect constructivă, dar nu mă împiedică să aduc rezultate pentru U21. Știu că poate mulți voiau 6-1, 7-1, dar noi am adus calificarea, hai să învățăm să ne îndeplinim obiectivele. Eu nu cred că danezii au venit la mișto. În seara asta a fost doar o echipă în teren și aia a fost România. La modul cum au jucat, băieții m-au mulțumit foarte tare, iar dacă unii suporteri nu sunt mulțumiți, nu cred că voi reuși vreodată sau nimeni altcineva va reuși vreodată să împace pe toată lumea”. Pe data de 10 decembrie, România își

va afla adversarele din faza grupelor. Meciurile vor avea loc în perioada 24-31 martie 2021.

 

DAN NISTOR: “REZULTATUL E ECHITABIL. CU SIGURANȚĂ, VOM DUCE ROMÂNIA ACOLO UNDE ÎI E LOCUL!”

Dan Nistor a declarat, miercuri seară, după meciul Irlanda de Nord - România, scor 1-1, că rezultatul de egalitate este echitabil și că el și ceilalți tricolori vor duce echipa României “acolo unde îi este locul”. “Cred că am jucat destul de bine azi, am pasat, cred că rezultatul este echitabil. Ne bucurăm de fiecare dată când suntem convocați, sperăm la convocarea din martie la CM să fim din nou prezenți la echipa națională. Înainte de aceste meciuri eram pe trei, urcăm încet-încet spre prima urnă. Cu siguranță, vom duce echipa națională acolo unde îi este locul”, a spus Nistor la Pro TV. El a menționat că după părerea sa, Mirel Rădoi va rămâne la echipa națională: “Deocamdată dânsul nu ne-a spus absolut nimic, este selecționerul echipei naționale și cred că va fi în continuare”.

 

CIPRIAN TĂTĂRUȘANU ȘI-A ANUNȚAT RETRAGEREA DE LA ECHIPA NAȚIONALĂ

Ultimul meci jucat de naționala României în acest an, remiza de miercuri seara, 1-1, din Irlanda de Nord, a fost ultimul, totodată, și pentru Ciprian Tătărușanu, care și-a anunțat retragerea de la prima reprezentativă. Tătărușanu a debutat în 2010 pentru România și a apărat timp de 11 ani poarta primei reprezentative, participând alături de tricolori și la turneul final al Campionatului European din 2016. 73 de meciuri are Ciprian Tătărușanu pentru naționala României, la egalitate cu Cosmin Contra. “Am început să mă gândesc serios la momentul retragerii mele de la echipa națională încă de la începutul acestui an. Până la 34 de ani, am jucat mai bine de un deceniu pentru România, cu onoare și mândrie, de fiecare dată recunoscător pentru că sunt convocat și pentru că pot cânta imnul purtând cel mai important tricou pentru mine. Tricoul în care am visat să joc de când eram copil. În curând voi împlini 35 de ani, așa că în ultimele luni mi s-a întărit convingerea că e momentul să iau această decizie. Am avut o relație foarte bună cu toți selecționerii României din acești 11 ani și cu toți membrii

staff-urilor tehnice, așa că orice speculație legată de alte presupuse motive decât cele pe care vi le împărtășesc nu își are locul. Am fost convocat, am jucat, am apărat pentru România și în această misiune specială am pus tot ce am avut mai bun ca fotbalist. Pur și simplu cred că este timpul ca alți portari români să vină din urmă, să apere poarta echipei naționale, iar eu să fac un pas în spate. Avem portari tineri de mare perspectivă, avem portari cu experiență care pot face față oricând acestui rol. S-a încheiat un ciclu, prin finalul campaniei de calificare la EURO și prin disputarea ultimei ediții din Liga Națiunilor, și începe un alt ciclu, prin preliminariile de Mondial programate în primăvară. Așadar, acesta cred că e momentul cel mai bun pentru ca povestea mea frumoasă la echipa națională să se încheie. Vreau să mulțumesc tuturor suporterilor, selecționerilor, membrilor staff-urilor tehnice, Federației Române de Fotbal, oamenilor din staff-urile administrative și medicale, alături de care am lucrat și de la care am învățat atât de multe lucruri. Poate că felul meu de a fi nu a fost mereu cel așteptat de public și jurnaliști, dar știu sigur că acest fel de a fi a contat enorm pe teren, acolo unde am avut responsabilitatea cea mai importantă, aceea de a apăra poarta României. Sunt fericit pentru 11 ani frumoși și vă asigur că am fost de fiecare dată mândru să joc pentru România, dând totul pentru echipa mea. Să pot fi căpitanul României a însemnat pentru mine cel mai frumos lucru din carieră. Vă mulțumesc!”, a menționat Tătărușanu în scrisoarea postată pe site-ul oficial al FRF.

 

TRICOLORII MICI S-AU CALIFICAT LA EURO 2021!

România U21 s-a calificat la un nou turneu final, al doilea la rând, EURO 2021, iar fotbaliștii lui Adrian Mutu s-au bucurat foarte mult la finalul partidei. Elevii “Briliantului” au intrat peste antrenor la conferința de presă, l-au udat cu apă și au cântat în fața jurnaliștilor. Egalul cu Danemarca U21, 1-1 la Ploiești, a asigurat României U21 o nouă calificare la Euro 2021. La finalul meciului, jucătorii și stafful s-au bucurat, dar elevii lui Mutu au vrut să se bucure alături de selecționer și la conferința de presă. Hagi Jr., Costache și compania au intrat peste Mutu și Stoichiță la conferința de presă. L-au udat pe Mutu cu apă, au cântat și au dansat în fața jurnaliștilor. “Briliantul”

n-a rămas nici el dator și a aruncat și el cu apă spre jucătorii săi. Clasamentul final al Grupei 8 este următorul: Danemarca - 26 de puncte, Romania - 20, Ucraina - 16, Finlanda - 13, Irlanda de Nord - 9, Malta - 1. Euro U21, organizat în Ungaria și Slovenia, se va disputa în două etape: etapa grupelor din 24 până la 31 martie 2021 și etapa eliminatorie, în perioada 31 mai - 6 iunie 2021.

Ianis Hagi se declară fericit: “Am făcut istorie!”

România U21 s-a calificat la Campionatul European din 2021 după ce a făcut egal cu Danemarca U21, 1-1 la Ploiești, iar Ianis Hagi (22 de ani) a vorbit la finalul partidei. Decar și căpitan în partida de la Ploiești, Hagi Jr. a spus că el și colegii săi au făcut istorie cu două calificări la rând la turnee finale. Ianis Hagi le-a promis suporterilor că România U21 va da totul la Euro 2021 pentru a-i face din nou fericiți. “Emoții au fost și de partea noastră, contează cum le gestionezi. Chiar dacă ne-au condus cu 1-0, cred că am dominat, am avut ocazii. Știam că vom marca, am știut și că egalul ne e bun. Suntem fericiți, am făcut istorie. Nu s-a mai întâmplat să se califice naționala de tineret la două turnee finale la rând. Comparând cu campania trecută, ne e greu fără suporteri. E un spectacol, ne trebuie suporteri, oameni în tribune. Știm că sunt alături de noi, ne bucurăm că i-am făcut din nou fericiți. E un moment frumos din cariera mea, sunt mândru. E o presiune în plus. Cu siguranță, mă face un fotbalist mai bun, ambiția e de două ori mai mare. Sper ca în viitor să continui să port numărul 10 și banderola. Vom da totul, 100%, pentru tricou, pentru ei, pentru familiile noastre. Suntem jucători talentați, avem echipă bună. Ne trebuie încredere în continuare”, a spus Ianis Hagi.

 

FIFA A ANUNȚAT CÂND VA AVEA LOC CUPA MONDIALĂ A CLUBURILOR

Qatarul va găzdui, în februarie 2021, Cupa Mondială a Cluburilor, amânată în acest an din cauza pandemiei de coronavirus. “Cupa Mondială a Cluburilor FIFA 2020 va avea loc în Qatar, în perioada 1-11 februarie 2021”, a anunțat FIFA. Competiția era programată inițial în decembrie 2020. În 2019, trofeul i-a revenit campioanei Europei de anul trecut, Liverpool.

Lasă un comentariu