PENSIONARII MILITARI VOR BENEFICIA DE BILETE DE TRATAMENT COMPENSATE!

Distribuie pe:

În ședința din 18 noiembrie 2020, Guvernul României a adoptat o hotărâre privind stabilirea numărului de bilete de tratament balnear și de recuperare, a condițiilor și modului de acordare, precum și a modului de distribuire sau de decontare a acestora în sistemul pensiilor militare de stat.

Proiectul, elaborat cu sprijinul structurilor de specialitate din Ministerul Apărării Naționale (MApN) cu atribuții în domeniul creșterii calității vieții personalului și al pensiilor militare, îmbunătățește cadrul legislativ prin care se acordă unele drepturi pensionarilor militari.

Astfel, aceștia vor beneficia, de la data intrării în vigoare a acestui act normativ, de un număr de bilete de tratament balnear și de recuperare în sistemul național, reprezentând 5% din numărul pensionarilor aflați în plată la fiecare casă de pensii sectorială, la data de 1 august a anului precedent.

“Actul normativ mai prevede ca tratamentul balnear și de recuperare să se efectueze pe durata întregului an calendaristic, în stațiunile de interes național și local, precum și în stațiunile balneare și balneoclimaterice din unele localități și areale care dispun de factori naturali de cură.

Totodată, sunt reglementate condițiile care trebuie îndeplinite cumulativ de către pensionarii militari, pentru a beneficia de atribuirea biletelor de tratament balnear și de recuperare, respectiv de decontare a costului acestora.

Durata maximă a unui bilet de tratament balnear și de recuperare este de 14 zile și se stabilește de către medicul specialist, în funcție de afecțiunea pentru care acesta se acordă beneficiarilor, iar nivelul maxim al tarifelor și de recuperare este de până la 50% din câștigul salarial mediu brut, utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul în care se acordă (decontează) biletele de tratament.

Casele de pensii sectoriale pot acorda (deconta) bilete de tratament balnear și de recuperare pensionarilor militari și persoanelor beneficiare ale prevederilor actelor normative cu caracter reparatoriu”, precizează MApN, într-un comunicat de presă.

Lasă un comentariu