SIMONA HALEP VA ÎNCEPE SEZONUL 2021 LA MELBOURNE SUMMER SERIES, UNDE VOR FI PREZENTE TOATE JUCĂTOARELE DE TOP

Distribuie pe:

Organizatorii au anunțat că 49 dintre primele 50 de jucătoare ale lumii, inclusiv Simona Halep, locul 2 WTA, vor participa la cele două turnee de categorie WTA 500 care vor avea loc în paralel, între 31 ianuarie și 6 februarie, la Melbourne, înaintea Australian Open. Singura sportivă din Top 50 WTA care va lipsi la primul grand slam al anului este olandeza Kiki Bertens, locul 9 WTA, din cauza unei accidentări. Din România, mai sunt acceptate direct Patricia Țig, locul 56 WTA, Sorana Cîrstea, locul 71 WTA, și Irina Begu, locul 78 WTA. Primele 32 de jucătoare din clasamentul WTA vor fi împărție în două grupe de câte 16 și vor fi capi de serie la Gippsland Trophy și Yarra Valley Classic, care formează componenta feminină a Melbourne Summer Series (Great Ocean Road Open și Murray River Open vor fi cele două turnee masculine de câte 250 de puncte). Turneele au fost numite astfel pentru a recunoaște regiunile cheie din Victoria. Melbourne Summer Series și Australian Open promovează revigorarea statului, în urma provocărilor cu care s-a confruntat populația anul trecut, din cauza incendiilor de vegetație și a pandemiei de coronavirus. Tablourile principale ale celor două turnee feminine, care vor fi completate cu sportive stabilite prin tragere la sorți, vor fi de câte 64 de jucătoare. Calificările și meciurile de pe tablourile principale vor începe la 31 ianuarie, după ce toate jucătoarele au încheiat o perioadă de carantină de 14 zile de la sosirea la Antipozi. Cu acest prilej își va face revenirea în competiții, după 11 luni, australianca Ashleigh Barty, care a ales să nu părăsească țara ei natală pentru a concura, sezonul trecut, din cauza pandemiei de coronavirus. Cele patru turnee, două WTA și două ATP, vor avea premii totale de peste 2,2 milioane de dolari australieni (1,39 de milioane de euro) și ar urma să se dispute cu spectatori în tribune. Australian Open este programat să se desfășoare între 8 și 21 februarie, la Melbourne Park.

 

LA FINELE SĂPTĂMÂNII SE REIA LIGA I DE FUTSAL

Sala Sporturilor din Odorheiu Secuiesc va găzdui, în perioada 8-10 ianuarie, primul turneu din acest an al Ligii I de futsal. Vineri și sâmbătă vor avea loc partidele din etapele cu numerele 13 și 14, urmând ca duminică să se dispute două restanțe din cea de-a 7-a, respectiv cea de-a 12-a rundă. Înaintea jocurilor de la Odorheiu Secuiesc, în clasamentul Ligii I de futsal conduce United Galați, cu 25 de puncte, aceasta fiind urmată de Autobergamo Deva, cu 23 de puncte, ambele formații având câte 10 meciuri disputate. Podiumul este completat de Imperial Wet Miercurea Ciuc, cu 22 de puncte din 9 partide disputate. Programul meciurilor de la Odorheiu Secuiesc:

Vineri 8 ianuarie 2021 - etapa 13

Luceafărul Buzău - Imperial Wet Miercurea Ciuc (ora 16.00), Autobergamo Deva - KSE Târgu Secuiesc (ora 18.00) și Clujana Cluj - Futsal Klub Odorheiu Secuiesc (ora 20.00)

Sâmbătă 9 ianuarie 2021 - etapa 14

Imperial Wet Miercurea Ciuc - Autobergamo Deva

(ora 16.00), Futsal Klub Odorheiu Secuiesc - Luceafărul Buzău (ora 18.00) și United Galați-Clujana Cluj (ora 20.00)

Duminică 10 ianuarie 2021 - restanțe

Ora 13.00 Clujana Cluj - United Galați (restanță etapa 7)

Ora 16.00 FK Odorheiu Secuiesc - Imperial Wet Miercurea Ciuc (restanță etapa 12).

 

LARISA IORDACHE, SPORTIVA ANULUI 2020 ÎN ROMÂNIA

Cu două medalii de aur și două de argint obținute la Campionatele Europene de gimnastică de la Mersin (Turcia), Larisa Iordache a ocupat prima poziție în ierarhia celor mai buni sportivi români ai anului 2020, clasament întocmit de Asociația Presei Sportive din România. La competiția continentală, desfășurată în luna decembrie, în Turcia, Larisa Iordache a cucerit titlurile de campioană europeană la bârnă și sol și a devenit vicecampioană europeană la sărituri și cu echipa României. Iordache a fost urmată în clasamentul celor mai buni sportivi români de tenismena Simona Halep și de luptătorul Alin Alexuc-Ciurariu. Simona Halep, a doua jucătoare a lumii, a câștigat în 2020 turneele de la Dubai, Praga și Roma, iar Alin Alexuc a cucerit titlul de campion european la greco-romane, categoria 130 kg. În Top 10 au mai întrat, în ordine, echipajul feminin de dublu vâsle canotaj,alcătuit din Simona Radiș-Ancuța Bodnar, apoi Laura Ilie (tir), echipajul feminin de 8+1 (canotaj), echipajul masculin de dublu rame (canotaj)-Ciprian Tudosă și Marius Cosmiuc, echipajul feminin de dublu rame (canotaj)-Adriana Ailincăi-Iuliana Buhuș, paraciclistul Eduard Carol Novak și scrimera Ana-Maria Popescu.

 

AU PRIMIT ACORDUL DE LA MTS PENTRU STADIONUL DIN GHENCEA. CE ECHIPĂ SE VA FOLOSI DE ARENĂ, ÎN AFARĂ DE STEAUA

Gică Popescu a anunțat numele naționalei care se va folosi de stadionul Steaua în timpul Campionatului European 2021. Este vorba despre Macedonia de Nord, care a semnat deja contractul pentru a se pregăti pe stadionul Steaua. Bucureștiul este unul dintre orașele care vor organiza meciuri la EURO 2021. Pe Național Arena se vor juca partidele din grupa C, din care fac parte Austria, Olanda, Macedonia și Ucraina. Gică Popescu a dezvăluit la Telekom Sport că echipa care a reușit să-și programeze pregătirea pe stadionul Steaua este Macedonia, care a semnat deja contractul. Ca parte din candidatura pentru organizarea EURO 2021 (n.r. care ar fi trebuit să se dispute în 2020), România și-a asumat că va reconstrui stadioanele Steaua, Rapid și Arcul de Triumf, pentru a fi utilizate ca baze de pregătire pentru naționalele care vor veni la București. În urma tragerii la sorți, pe Național Arena se vor juca meciurile din grupa C, din care fac parte Austria, Olanda, Macedonia de Nord și Ucraina. Gică Popescu a dezvăluit la Telekom Sport că naționala care se va antrena pe stadionul Steaua este Macedonia, calificată în premieră la un turneu final. “Macedonia de Nord a semnat cu MTS să se antreneze pe stadionul Ghencea”, a dezvăluit Gică Popescu la Telekom Sport.

Când va fi gata stadionul Rapid

Până acum, autoritățile din România au reușit să finalizeze două stadioane, dintre cele trei asumate. În continuare se lucrează la arena din Giulești, însă Gică Popescu spune că aceasta ar putea fi predată în luna martie a acestui an. “Urmează Giuleștiul, care sperăm să fie undeva în martie gata, avem cele 150 de baze care sunt în construcție și țin foarte mult la aceste baze pe care le consider la fel de importante cum sunt cele 3 stadioane, două terminate”, a mai spus Gică Popescu. Popescu n-a oferit însă detalii despre cum și-au împărțit stadioanele celelalte echipe naționale care vin la București.

 

RALIUL DAKAR: BARBU ȘI LUPU AU AJUNS CU BINE LA FINIȘUL PS3 ȘI URCĂ ÎN CLASAMENT

Echipajul Claudiu Barbu/Marius Lupu (Polaris RZR Turbo) a ajuns cu succes la finișul celei de-a treia probe din Raliul Dakar 2021, care s-a desfășurat pe o distanță totală de 629 de kilometri, cu start și finiș în orașul Wadi Ad-Dawasir. După ce în primele două zile au încheiat cu emoții fiecare probă specială, după ce pe PS1 automobilul de concurs a luat foc din cauza faptului că s-a spart returul de benzină. A urmat apoi un incendiu, care a ars aproape tot ce înseamnă plastic și cabluri în partea din spate a Polarisului. Marți, singurul echipaj auto românesc prezent la Raliul Dakar a ajuns la finiș pe locul 38 la Clasa SSV și pe 57 la general, la clasa mașinilor ușoare. După trei probe, cei doi se află pe poziția a 35-a la SSV și pe 53 la general în topul mașinilor ușoare. În total, Raliul Dakar are un total de 12 probe speciale. Echipajul format din Claudiu Barbu și Marius Lupu, susținut de FRAS și Ministerul Tineretului și Sportului, se află la prima participare la Raliul Dakar.

 

VICTORIE PENTRU ECHIPA LUI BÖLÖNI, PANATHINAIKOS, ÎN CAMPIONATUL DIN GRECIA!

Panathinaikos, antrenată de Ladislau Bölöni, a învins, miercuri, în deplasare, cu scorul de 1-0, echipa Apollon Smirnis, într-un meci din etapa a XV-a a campionatului Greciei. Unicul gol al meciului a fost marcat de Fotis Ioannidis, în minutul 20. Panathinaikos ocupă locul cinci în clasament, cu 22 puncte, iar Apollon este pe opt, cu 15 puncte.

 

 

 

Lasă un comentariu