CE I-A SPUS LEO MESSI LUI RONALD KOEMAN ÎNAINTEA PRIMULUI MECI ÎN CARE A FOST ELIMINAT LA BARCELONA

Distribuie pe:

Antrenorul Barcelonei, Ronald Koeman, a declarat, după finala pierdută în Supercupa Spaniei cu Athletic Bilbao (2-3), că este dezamăgit de rezultat, dar că acest eșec nu reprezintă un pas înapoi, pentru că formația pe care o pregătește se află pe drumul cel bun. Tehnicianul olandez și-a apărat decizia de a-l titulariza pe Lionel Messi, abia refăcut după o accidentare, și care a fost eliminat pentru prima oară la Barcelona, după ce l-a lovit pe Asier Villalibre (120+1). Starul argentinian nu a jucat în semifinala cu Real Sociedad, de miercuri, dar la meciul de duminică Koeman l-a lăsat pe Messi să ia singur decizia dacă va juca: „Cred că, după atâția ani, la cel mai înalt nivel, el știe când poate juca și când nu poate juca. Am vorbit cu el și mi-a spus că este pregătit suficient pentru a juca. A dat maximum pe teren''. Eliminarea din partida cu Bilbao a consemnat primul cartonaș roșu direct, văzut de Lionel Messi în întreaga sa carieră la nivel de echipă de club, de seniori, adică în 753 de meciuri oficiale jucate pentru Barcelona. Până la finala Supercupei Spaniei, Lionel Messi mai fusese eliminat direct, de două ori de-a lungul carierei, însă de fiecare dată la echipa națională a Argentinei.Dat fiind faptul că a fost eliminat pentru că și-a lovit adversarul, conform articolului 98 din cadrul Regulamentului Disciplinar al Ligii din Spania, citat de Abola, Lionel Messi riscă o suspendare de patru până la 12 etape. Barca a dominat partida și condus de două ori prin golurile lui Antoine Griezmann (40, 77), dar Athletic Bilbao a egalat de fiecare oară prin prin Oscar de Marcos (42) și Asier Villalibre (90), iar în prelungiri bascii au punctat decisiv prin Inaki Williams (93). „Suntem decepționați, triști după acest rezultat. Finalele se joacă pentru a le câștiga, nu pentru a le pierde. Dar nu vom avea prea mult timp de recuperare, urmează cupa și apoi campionatul, care se reia rapid. Am văzut lucruri pe care le-am îmbunătățit și alte lucruri care trebuie îmbunătățite, mai ales în apărare. În careul nostru trebuie să fim mai tranșanți, aici putem progresa. Eu am dat maximum din ce puteam da în munca mea. Nu este foarte important că am pierdut, cum n-ar fi fost foarte important dacă am fi câștigat. Dar să fim învinși a fost foarte dificil, cu siguranță. Nu este însă un pas înapoi. Să câștigi este mereu bine pentru a arăta că suntem pe drumul cel bun, dar nu este decât un meci, Supercupa Spaniei, și vom arăta rapid, în următoarele meciuri, că suntem pe drumul cel bun", a declarat Koeman după finala Supercupei Spaniei de la Sevilla, disputată fără spectatori.

 

RĂMÂI LA CSM BUCUREȘTI?" CRISTINA NEAGU, RĂSPUNS SINCER DUPĂ EȘECUL CU VIPERS

CSM București a cedat în duelul cu Vipers Kristiansand, scor 22-29 în Grupa A din EHF Champions League, iar Cristina Neagu a vorbit despre problemele din club. Întrebată despre concentrarea colegelor și situația din interior, Neagu nu s-a ferit. Interul stânga a înscris 10 goluri contra lui Vipers, iar la final a spus că mai are contract cu CSM București până în 2022, dar viitorul ei în Capitală este legat de soarta echipei: „Ele nu au făcut alte combinații decât cele pe care le știam deja, însă n-am putut să ne apărăm. Per total, cu siguranță că Vipers a fost mai bună. Aș prefera de 1000 de ori să nu marchez niciun gol, dar echipa să câștige. Este o perioadă foarte încărcată, a fost o săptămână foarte grea. În continuare, avem multe meciuri, urmează o perioadă grea, trebuie să ridicăm capul, nu avem ce face. Cristina Neagu a vorbit despre viitorul ei la CSM București: „Trebuie să vedem ce se întâmplă cu această echipă. Eu cred că fiecare încearcă să-și facă datoria cât poate atunci când vine meciul. Există aceste probleme, dar nu vreau să vorbesc despre asta, noi la CSM București vorbim mai puțin despre probleme și mai mult despre ce putem face. Astăzi n-am reușit să ne facem jocul, efectiv ele au jucat mai bine decât noi. Eu am contract cu CSM București până în 2022, sigur că trebuie să vedem ce se întâmplă cu această echipă. Nu m-am gândit la alte lucruri decât să-mi fac treaba cât mai bine pe teren. Sunt concentrată 100% pe teren", a spus Cristina Neagu, după eșecul cu Vipers. Româncele aveau nevoie de victorie pentru a se califica direct în sferturi, acolo unde ajung primele două clasate din grupă. În schimb, CSM va juca în optimi și rămâne cu 11 puncte, în timp ce Vipers a adunat 10.

 

CUM PUTEA AJUNGE CRISTIANO RONALDO LA BARCELONA, COLEG CU MESSI

Istoria putea fi alta, iar Cristiano Ronaldo putea ajunge la Barcelona, în loc de Real Madrid, club pentru care a făcut istorie timp de 9 ani. O spune chiar Joan Laporta, fostul președinte al catalanilor și actual candidat pentru aceeași funcție. Laporta a dezvăluit și detaliile posibilei mutări de la acea vreme. „Noi eram pe punctul de a-i transfera pe Ronaldinho și Rafa Marquez. Cei din tabăra lui Marquez au sugerat că puteam să luăm și un băiat pe nume Cristiano Ronaldo care, la acea vreme, era la Sporting Lisabona. Unul dintre agenții lui m-a contactat și mi-a spus: este un jucător pe care deja l-am vândut la Manchester United pentru 19 milioane, dar pe el ți-l las ție cu 17. Însă noi deja am apucat să-l cumpărăm pe Ronaldinho. La acea vreme, Cristiano juca mai mult în bandă decât în centru, iar noi am crezut că, odată cu investiția în Ronaldinho, el era mai complet. L-am refuzat pe Ronaldo și nu am regretat", a explicat Joan Laporta, potrivit Iniestazo, citat de Marca. Dacă ajungea la Barcelona, Cristiano Ronaldo putea fi coleg cu cel care avea să-i devină mare rival, Lionel Messi. La acea vreme, aducerea lui Ronaldinho, din 2003, a fost o mutare extraordinară pentru Barcelona. Pentru Lionel Messi, Ronaldinho a fost marele său profesor, potrivit publicației spaniole Marca. Argentinianul a crescut alături de Ronaldinho, la club, până când brazilianul a înțeles că este momentul să-i cedeze locul și să-i dea numărul 10.

Cristiano Ronaldo, omul recordurilor la Real Madrid

Cristiano Ronaldo a fost transferat de la Manchester United la Real Madrid, în iulie 2009, pentru 94 de milioane de euro. După 9 ani, în vara lui 2018, a semnat cu Juventus pentru 117 milioane de euro. În cei 9 ani petrecuți la Real Madrid, Cristiano Ronaldo a câștigat 16 trofee majore, a marcat nu mai puțin de 451 de goluri și a oferit 131 de pase decisive în cele 438 de meciuri disputate pentru „galactici", pentru care a bifat 37.831 de minute.

 

CUM ARATĂ ACUM CLASAMENTUL WTA. SCHIMBĂRI ÎN TOP 10

Simona Halep se menține pe locul 2 al ierarhiei WTA și în această săptămână. Aryna Sabalenka, care a câștigat miercuri turneul de la Abu Dhabi, primul al sezonului în circuitul profesionist feminin de tenis, a urcat trei locuri și se află pe poziția a 7-a în ierarhia mondială (WTA), dată publicității luni. Sabalenka a câștigat în Emirate al treilea său titlu consecutiv în circuit, după victoriile de la Ostrava și Linz, din 2020. Sportiva din Belarus se va alinia la unul din turneele WTA 500 de la Melbourne, care vor debuta pe 31 ianuarie, înaintea primului turneu de Grand Slam al anului, Australian Open (8-21 februarie). Podiumul ierarhiei mondiale este neschimbat, cu australianca Ashleigh Barty pe primul loc, urmată de Simona Halep și de japoneza Naomi Osaka. Clasamentul WTA: 1 (1). Ashleigh Barty (Australia) 8.717 puncte, 2 (2). Simona Halep 7.255, 3 (3). Naomi Osaka (Japonia) 5.780, 4 (4). Sofia Kenin (SUA) 5.760, 5 (5). Elina Svitolina (Ucraina) 5.260, 6 (6). Karolina Pliskova (Cehia) 5.205, 7 (10). Aryna Sabalenka (Belarus) 4.580, 8 (7). Bianca Andreescu (Canada) 4.555, 9 (8). Petra Kvitova (Cehia) 4.516, 10 (9). Kiki Bertens (Olanda) 4.505.

 

KEVIN BENAVIDES A CÂȘTIGAT RALIUL DAKAR 2021 LA CLASA MOTO! PE CE LOC S-A CLASAT ROMÂNUL EMANUEL GYENES

Argentinianul Kevin Benavides (Honda) a câștigat Raliul Dakar 2021 la secțiunea moto, vineri, odată cu încheierea etapei a 12-a a cursei găzduite de Arabia Saudită, în care românul Emanuel Gyenes s-a clasat pe locul al 23-lea. La ediția a 43-a a tradiționalului raliu raid, Benavides a fost urmat în ierarhia finală la 4 min 56 sec de americanul Ricky Brabec (Honda), care a câștigat ediția de anul trecut, prima găzduită de Arabia Saudită. Podiumul a fost completat de britanicul Sam Sunderland (KTM), la 15 min 57 sec de sud-american. Ultima etapă, desfășurată între Yanbu și Jeddah, pe 200 km, a fost câștigată de Ricky Brabec, în 02 h 17 min 02 sec, urmat de Benavides, la 02 min 17 sec, și de austriacul Matthias Walkner (KTM), la 04 min 13 sec. Românul Emanuel Gyenes (KTM) s-a clasat pe locul al 24-lea, la 28 min 33 sec de învingător.

 

INTERNAZIONALE MILANO ÎȘI MODIFICĂ OFICIAL NUMELE ȘI EMBLEMA CLUBULUI, ÎNCEPÂND CU LUNA MARTIE A ANULUI ACESTA

Pe lângă numele echipei care va fi modificat, Inter își va schimba și logo-ul, iar în loc de inițialele „FCIM", va avea pe logo doar „IM". Din martie anul acesta, Internazionale Milano va deveni oficial Inter Milan, așa cum este deja cunoscută pe plan internațional. Se lucrează de mai multe luni la aspectului noului logo al formației, însă nu au fost făcute încă publice fotografii. Inter va avea și un nou sponsor principal, după mulți ani în care compania „Pirelli" a fost pe tricoul formației din Milano. Inter a fost fondată în 1908 și nu a retrogradat niciodată în Serie B, din 1929, an în care s-a înființat campionatul italian. În cei 113 ani de existență, Inter a adunat 18 titluri în Serie A, 7 cupe ale Italiei, 5 Supercupe ale Italiei, 3 trofee de Liga Campionilor, 3 trofee Europa League, 2 Cupe Intercontinentale și un trofeu al Campionatului Mondial al Cluburilor.

 

EMANUEL GYENES A TERMINAT RALIUL DAKAR 2021 PE LOCUL 23

La general, Gyenes a terminat pe locul 23, la 08 h 48 min 14 sec de câștigător. Sătmăreanul, care era campionul clasei Malle Moto (fără asistență tehnică), a încheiat anul acesta pe locul al doilea, la 01 h 02 min 05 sec de lituanianul Arunas Gelazninkas. La clasa Marathon, pe care Gyenes a câștigat-o în 2011 și 2015, pilotul echipei Autonet s-a clasat al doilea, la 05 h 06 min 39 sec de spaniolul Tosha Schareina. Gyenes a reușit să încheie cu bine Raliul Dakar 2021, după ce în iunie a suferit o fractură la piciorul drept. Gyenes a participat pentru a 11-a oară la Raliul Dakar, fiind a noua oară când termină cursă. Cea mai bună clasare a sa rămâne cea din 2016, când s-a clasat pe locul 14 la general. Celelalte performanțe înregistrate la Dakar sunt victoriile de la clasa Marathon (2011, 2015) și Malle Moto (2020).

 

Lasă un comentariu