SUNTEM PE CALE SĂ MAI PIERDEM UN “DOCTOR”...

Distribuie pe:

Magistrații Tribunalului București au admis, miercuri, 20 ianuarie 2020, cererea Academiei de Studii Economice din București privind anularea diplomei de doctor a lui Darius Vâlcov, după ce Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) a stabilit că 23% din teza acestuia de doctorat reprezintă preluare integrală sau parțială din alți autori.

“Admite cererea. Dispune anularea diplomei de doctor seria F nr. 0003384 eliberată sub nr.448/19.10.20210. Cu recurs în 15 zile de la comunicare”, se arată în minuta ședinței.

În aprilie 2020, Comisia de lucru a CNATDCU, care a analizat sesizarea de plagiat în acest caz și a propus retragerea titlului de doctor, a stabilit că aproximativ 50 de pagini, reprezentând 23% din teza de doctorat a fostului consilier de stat în aparatul de lucru al premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov, reprezintă preluare integrală sau parțială din alți autori.

“Darius Vâlcov, fost consilier de stat în aparatul de lucru al premierului Viorica Dăncilă și unul dintre cei mai apropiați colaboratori ai fostului președinte al Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a plagiat un sfert din teza de doctorat în finanțe, fără să indice vreo sursă.

49,72 pagini, reprezentând 23,45% din cele 212 pagini propriu-zise ale tezei de doctorat, respectiv 49,72% din cele 100 de pagini supuse analizei, sunt expresia unui caz de plagiat, așa cum este acesta definit de prevederile Legii 206/2004, aplicabile la data susținerii publice a tezei de doctorat”, se arată în raportul Comisiei de Etică și Deontologie Profesională de la Academia de Studii Economice.

Deși a fost invitat în fața Comisiei de Etică pentru a-și susține poziția față de acuzațiile aduse și pentru a se apăra, fostul consilier al premierului Dăncilă nu s-a prezentat.

Totuși, Darius Vâlcov a respins acuzațiile, afirmând că este vorba despre o acțiune de decredibilizare a sa, la a cărei origine ar fi o parte din cei 19.000 de angajați ai SRI, inclusiv acoperiții... (L.P.)

 

Lasă un comentariu