MODERNIZAREA ROMÂNIEI, ÎNCEPUTĂ DE DOMNITORUL ALEXANDRU IOAN CUZA

Distribuie pe:

Tot ce s-a realizat trainic și de valoare în țara noastră a fost opera naționaliștilor, a iubitorilor de neam și țară, printre ei situându-se și domnitorul Alexandru Ioan Cuza, sub conducerea căruia s-a înfăptuit Unirea Principatelor Române. Măsurile pe care le-a luat pentru modernizarea țării s-au aflat deasupra vremurilor în care a trăit marele domnitor, multe dintre ele fiind urmate de statul român până în perioada celui de-Al Doilea Război Mondial. A fost înlăturat de cei din monstruoasa coaliție care nu puteau suporta să le fie lezate interesele. Datorită meritelor de necontestat pe care le-a avut în realizarea unui progres nemaiîntâlnit al țării, dacă se dorea, se putea trece cu vederea înțelegerea semnată de Cuza, în 1859, conform căreia se angaja să fie domnitor doar pentru un mandat de 7 ani.

Iată că am ajuns astăzi să trăim într-o perioadă în care, din exterior, se dictează înlăturarea naționaliștilor ca să nu mai aibă niciun cuvânt de spus pe scena politică românească. Metoda de anihilare a naționalismului este simplă: majoritatea televiziunilor sunt cumpărate pentru a nu-i mediatiza pe național-patrioți, institutele de sondare sunt mituite pentru a manipula opinia publică (a se vedea că naționaliștii nu sunt introduși în fișele de măsurători de către cei care se ocupă de sondaje), legislația electorală este astfel făcută, încât favorizează doar partidele care știu să se supună stăpânilor lor, din exterior, care îi mențin la Putere.

De ce a fi naționalist, iubitor de neam și țară este o rușine pentru unii contemporani, lideri și membri ai unor partide politice aflate la guvernare? Ne lipsește oare unitatea, coeziunea și solidaritatea de neam, valori consacrate și victorioase în evoluția modernă a României? Vecinii noștri și țări importante din Uniunea Europeană au, de câțiva ani, europarlamentari naționaliști și lideri de aceeași orientare în structurile europene.

Plasarea politicienilor iubitori de țară într-un con de umbră a scenei politice românești are la bază demersuri care provin din exteriorul țării, cu susținere din interior. Finanțarea acestor demersuri aparține celor care vor ca România să rămână, în continuare, doar o piață de desfacere și mai ales care vor să nu fie deranjați de la jaful pe care îl practică, asupra resurselor noastre naturale, de 30 de ani.

În ultimii ani, urmând exemplul Europei, în România au apărut multe partide care se declară naționaliste. Viitorul lor politic și rezolvarea problemelor stringente ale cetățenilor români vor depinde de acțiunea lor comună, prin coagularea forțelor lor și a energiilor pozitive ale națiunii române.

În concluzie, astăzi, mai mult ca oricând, avem nevoie de Alexandru Ioan Cuza, “restartat” pentru condițiile prezente, care, împreună cu o echipă formată din “Kogălniceni” fideli, lideri naționaliști, să cutreiere țara și să aducă în inimile românilor speranța că vor avea parte de o viață mai bună, trăită cu demnitate , că străinii nu-i vor mai pune în genunchi, pe coji de nuci, în propria lor țară.

Lasă un comentariu