GUVERNUL NU MAI ARE BANI PENTRU AGRICULTURĂ

Distribuie pe:

Cine s-a gândit vreodată că promisiunile făcute în campania electorală și înainte de campanie, în mass-media, au rămas vorbe goale după alegeri? Veți spune că timpul pentru înfăptuiri mărețe a fost foarte scurt.

Cert este că românii și-au pus mari speranțe în guvernul președintelui Iohannis, încropit din trei partide interesate să ajungă la guvernare. Să avem răbdare, nici Dumnezeu nu a făcut lumea într-o zi! Din păcate, n-am știut ce reprezentanți dornici de a ajunge la putere am votat! Românii, dezamăgiți, își dau seama că s-au înșelat, prin urmare, au început protestele. Vreau să mă refer numai la câteva aspecte legate de agricultură, domeniu care, prin natura profesiei, mă preocupă mai mult. De pildă, Legea camerelor agricole a fost adoptată de Camera deputaților și trimisă Președintelui Iohannis pentru promulgare. O lege importantă pentru agricultori, de natură să provoace o adevărată revoluție pentru agricultori, pentru siguranța alimentara a României. Președintele a declarat-o neconstituțională și a trimis-o la CCR, unde a fost declarată neconstituțională, iar fermierii au pierdut iarăși ocazia de a avea un for al lor, reprezentativ la nivel național, capabil să le apere interesele. Motivul pentru care a fost contestată legea este legat de lipsa finanțării din partea Guvernului, a cheltuielilor legate de aplicarea legii.

O altă lege amânată de vremelnicii guvernanți este Legea 509/2006, privind acordarea de miere de albine ca supliment nutritiv pentru preșcolarii și elevii din învățământul primar de stat, privat și confesional. În perioada 1 ianuarie 2021 - 31 decembrie 2021 se suspendă aplicarea acestei legi, chiar dacă mierea de albine este un aliment și medicament valoros, mai ales în această perioadă de pandemie. De asemenea, au fost suspendate primele de comercializare în baza Legii 236/2020 privind acordarea unor prime de până la 20.000 euro producătorilor agricoli care comercializează produse agricole primare, produse pescărești și de acvacultură, promulgată de Președinte, fără să o mai conteste la CCR. Prin Ordonanța de urgență 225/2020, aplicarea acestei Legi a fost amânată de la 1 ianuarie 2021 până la 1 ianuarie 2022. Dacă pentru agricultură nu sunt bani, guvernanții s-au împrumutat pentru salariile parlamentarilor și pentru clientela politică.

Lasă un comentariu