CLASAMENTUL WTA, ACTUALIZAT!

Distribuie pe:

Smona Halep a coborât de pe locul 2 pe locul 3 WTA, cu 7.255 de puncte, în clasamentul WTA dat publicității luni. Japoneza Naomi Osaka a urcat de pe locul 3 pe locul 2, cu 7.835 de puncte, după ce a câștigat Australian Open. Americanca Jennifer Brady, finalista de la Melbourne, a urcat de pe locul 24 pe locul 13, cu 3.765 de puncte. Jucătoarea americană Serena Williams a revenit în Top 10 WTA, după ce a evoluat în semifinalele AusOpen. Ea a urcat de pe locul 11 pe locul 7, cu 4.915 puncte. Arina Sbalenka din Belarus a coborât un loc, până pe 8, cu 4.810 puncte, Petra Kvitova din Cehia, două locuri, până pe poziția a zecea, cu 4.571 de puncte, iar olandeza Kiki Bertens a coborât de pe locul 10 pe 11, cu 4.505 puncte. Top 10 WTA după Australian Open este următorul: 1. Ashleigh Barty (Australia) - 9.186 de puncte; 2. Naomi Osaka (Japonia) - 7.835; 3. Simona Halep (România) - 7.255; 4. Sofia Kenin (SUA) - 5.760; 5. Elina Svitolina (Ucraina) - 5.370; 6. Karolina Pliskova (Cehia) - 5.205; 7. Serena Williams (SUA) - 4.915; 8. Arina Sabalenka (Belarus) - 4.810; 9. Bianca Andreescu (Canada) - 4.735; 10. Petra Kvitova (Cehia) - 4.571. Celelalte jucătoare românce din Top 200 WTA au avut următoarele evoluții în ierarhie, după AusOpen. Patricia Țig a coborât patru locuri, până pe 60, cu 1.254 de puncte; Sorana Cîrstea a urcat de pe locul 68 pe 67, cu 1.139 de puncte; Irina-Camelia Begu a urcat două poziții, până pe locul 72, cu 1.054 de puncte; Ana Bogdan a coborât patru poziții, până pe locul 100, cu 820 de puncte; Irina Bara a coborât șase poziții, până pe locul 127, cu 636 de puncte; Mihaela Buzărnescu a urcat patru poziții, până pe locul 134, cu 598 de puncte; Monica Niculescu a coborât o poziție, până pe locul 147, cu 519 puncte; Jaqueline Cristian a coborât trei poziții, până pe pe locul 160, cu 468 de puncte; Elena Gabriela Ruse a coborât două poziții, până pe locul 164, cu 454 de puncte; Laura Ioana Paar a coborât șase poziții, până pe locul 196, cu 353 de puncte.

 

ATLEȚII ROMÂNI, MEDALIAȚI LA CAMPIONATELE BALCANICE

România s-a clasat pe locul al patrulea în clasamentul pe medalii, la Balcaniada de atletism în sală, pentru seniori, desfășurată, sâmbătă, la Istanbul. Atleții români au cucerit 12 medalii, dintre care 2 de aur, 5 de argint și 5 de bronz. Turcia a ocupat primul loc, cu un total de 15 medalii, dintre care 7 de aur, 4 de argint și 4 de bronz, urmată de Ucraina, cu 14 medalii (4 de aur 6 de argint și 4 de bronz) și de Bulgaria, cu 5 medalii, dintre care 3 de aur și câte una de argint și bronz. Medaliile de aur ale delegației tricolore au fost obținute de Anamaria Nesteriuc la 60 metri garduri și Miklos Andrea la 400 metri. Medaliați cu argint au fost Marina Baboi la 60 metri, Roxana Rotaru la 3.000 metri, Claudia Bobocea la 800 metri, Gabriel Bitan la săritura în lungime și de ștafeta masculină de 4×400 metri, formată din Gabriel Voicu, Mihai Dringo, Denis Toma și Vlad Dulcescu. Cele 5 medalii de bronz au fost cucerite de Diana Ana Maria Ion la triplusalt, Claudia Bobocea la 1.500 metri, Florentina Iușco la săritura în lungime, Rareș Toader și Andrea Apachițe la aruncarea greutății. La competiția de la Istanbul au participat peste 200 de atleți din 18 țări. România a fost reprezentată de 36 de sportivi.

 

NOUA SPERANȚĂ A TENISULUI FEMININ ROMÂNESC! “REBELA” CU 21 DE TATUAJE A CÂȘTIGAT UN NOU TITLU

Andreea Prisăcariu (21 de ani) a câștigat turneul ITF din Antalya, dotat cu premii totale de 15.000 de dolari, după ce a învins-o în finală pe italianca Aurora Zantedeschi, cu 6-3, 7-5. Andreea Prisăcariu (21 ani, 658 WTA) a obținut trei victorii pe tabloul preliminar, 7-6 (2), 6-2 cu belgianca Vicky van de Peer, 6-0, 6-0 cu franțuzoaica Leire De Ezcurra și 6-3, 6-1 cu australianca Tina Nadine Smith. În primul tur, românca a trecut de Daria Lopatetska (Ucraina), cu 6-3, 6-4, în optimi a învins-o pe Yuliana Lizarazo (Columbia), cu 6-1, 6-3, în sferturi s-a impus în fața letonei Daniela Vismane cu 6-2, 6-3, iar în semifinale a câștigat cu un simetric 6-2, 6-2 în fața bulgăroaicei Ghergana Topalova. Acesta este al treilea titlu ITF obținut de Prisăcariu în cariera sa, după două câștigate în 2019 la Tabarka (Tunisia). Titlul la dublu a fost cucerit de cuplul format din Cristina Dinu (România) și Chantal Skamlova (Slovacia), după 6-1, 6-3 în finală, cu perechea columbiană Maria Fernanda Herazo Gonzalez/Yuliana Lizarazo. Fostă campioană națională la juniori, sportiva din Iași este o prezență spectaculoasă. Are 21 de tatuaje, fiecare dintre ele cu o semnificație aparte. “Lupul de pe brațul stâng e animalul meu sălbatic favorit. E împărțit în jumătate: o jumătate e partea mea bună, iar cealaltă e partea rea. Mai am un tatuaj pentru bunica mea, care a decedat în 2013. E un soare, consider că mă protejează de rele. Pe antebraț am tatuaje pentru bunicii mei. Mai am un mic șarpe pe ceafă. Pe glezne mai am niște stele și o semilună. Mai am o flacără, o coroană. Toate înseamnă câte ceva foarte puternic pentru mine”, explica ea, acum câteva luni. Totodată, jucătoarea româncă, născută la Iași, a spus că abia așteaptă să fie o “mireasă tatuată”. “N-am cum să regret tatuajele. Fac parte din mine, au făcut parte din familia mea, mă reprezintă. Abia aștept să fiu o mireasă tatuată”, a explicat Andreea Prisăcariu.

 

ATLETICO MADRID A VENIT LA BUCUREȘTI FĂRĂ 5 VEDETE PENTRU MECIUL DE GALĂ CU CHELSEA

Echipa Atletico Madrid a plecat duminică spre București, în vederea meciului cu formația Chelsea din prima manșă a optimilor de finală ale Ligii Campionilor, fără cinci jucători de bază: Yannick Carrasco, Sime Vrsaljko, Jose María Gimenez, Hector Herrera și Kieran Trippier, informează agenția EFE. Belgianul Yannick Carrasco nu s-a recuperat la timp după o leziune posttraumatică la mușchii piciorului stâng și a ratat inclusiv meciul de sâmbătă cu Levante (0-2), din Primera Division, la fel ca și croatul Sime Vrsaliko, indisponibil pentru al doilea joc consecutiv. Englezul Kieran Tripper nu poate evolua marți, pe Arena Națională, din cauza suspendării dictate de Federația engleză de fotbal pentru nerespectarea regulilor legate de pariuri, existentă la nivel internațional, până pe 28 februarie, în timp ce mexicanul Hector Herrera va rata a cincea partidă consecutivă, din cauza infectării cu Covid-19. Pe lângă cei patru, nu a făcut deplasare spre capitala României nici uruguayanul Jose Maria Gimenez, care a suferit o leziune musculară la aductorul stâng, în cursul meciului cu Levante, fiind înlocuit în minutul 53. În urma acestor absențe, antrenorul Diego Simenoe are la dispoziție doar 17 jucători de la prima echipă pentru duelul cu Chelsea: portarii Jan Oblak și Ivo Grbic, fundașii Stefan Savic, Mario Hermoso, Felipe Monteiro și Renan Lodi, mijlocașii Koke Resurreccion, Geoffrey Kondogbia, Saul Niguez, Marcos Llorente și Lucas Torreira, extremele Thomas Lemar și Víctor Machín “Vitolo'' și atacanții Joao Felix, Angel Correa, Luis Suarez și Moussa Dembele. Alături de cei 17 au mai fost convocați patru jucători de la echipa secundă, portarul Miguel San Román, fundașul central Alvaro García, fundașul dreapta Ricard Sanchez și atacantul Sergio Camello, pentru a completa lotul de 21 de jucători deplasat la București, în vederea meciului care va avea loc marți seara, de la ora 22:00 (ora României), cu porțile închise.

 

ULTIMA VARIANTĂ PENTRU EURO 2020. UNDE S-AR PUTEA DISPUTA TURNEUL FINAL

Guvernul britanic analizează propunerea de a găzdui toate meciurile de la EURO 2020, pentru a facilita organizarea turneului final în perioada pandemiei de Covid-19, în timp ce suporterii ar putea reveni în luna mai pe stadioane, anunță presa engleză. Conform Sunday Times, secretarul de stat în Ministerul Culturii, Media și Sporturilor, Oliver Dowden, a informat UEFA că stadioanele britanice ar putea găzdui public, înaintea restului Europei, grație avansării campaniei de vaccinare anti-Covid din țară. Organizarea meciurilor de la EURO 2020, chiar totalitatea turneului final, în Marea Britanie ar permite limitarea pierderilor financiare legate de încasările din bilete. Deocamdată, 7 meciuri de la EURO 2020, între care cele din grupa Angliei, semifinala și finala, sunt programate pe stadionul Wembley din Londra, în timp ce Glasgow va găzdui patru meciuri. Dublin, Amsterdam, Copenhaga, Sankt Petersburg, Bilbao, Munchen, Budapesta, Baku, Roma și București sunt celelalte orașe-gazdă ale competiției.

EURO 2020, amânat din cauza pandemiei de coronavirus

În același timp, intervievat de postul de televiziune Sky News, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Matt Hancock, a afirmat că “nu a văzut nimic” legat de o asemenea propunere și, deci, în principiu, “nu este adevărat”. EURO 2020, care ar urma să aibă loc în această vară, a fost amânat cu un an din cauza pandemiei de Covid-19, în speranța că situația sanitară se va îmbunătăți. Oficial, UEFA va respecta proiectul de organizare al EURO 2020 în 12 orașe europene, între 11 iunie și 11 iulie, ceea ce amplifică necunoscutele în plan sanitar, dar și logistic. Totodată, Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA) lucrează la mai multe scenarii alternative în cazul în care anumite restricții de deplasare, așa cum există aproape peste tot, vor rămâne în vigoare, în timp ce mai multe meciuri din cupele europene au fost deja mutate în alte locații. Israel, țară în care campania de vaccinare înregistrează cel mai avansat stadiu, a propus, de asemenea, găzduirea ultimelor faze ale Ligii Campionilor și EURO 2020. Arena Națională din București urmează să găzduiască partidele Austria - Macedonia de Nord (14 iunie), Ucraina - Macedonia de Nord (18 iunie), Ucraina - Austria (22 iunie), toate din Grupa C a competiției, precum și un meci din optimile de finală, pe 29 iunie.

 

Lasă un comentariu