CUM ARATĂ CLASAMENTUL WTA DUPĂ ULTIMA ACTUALIZARE. SIMONA HALEP, LOCUL TREI! CÂTE REPREZENTANTE ARE ROMÂNIA ÎN TOP 100

Distribuie pe:

WTA a actualizat, pe 1 martie, ierarhia tenisului feminin mondial. Ashleigh Barty a rămas pe locul întâi mondial, Naomi Osaka și-a păstrat poziția secundă, obținută după triumful de la Australian Open, în timp ce podiumul ierarhiei este încheiat de Simona Halep. Dintre primele 20 de jucătoare ale lumii, cea mai importantă ascensiune a avut-o poloneza Iga Swiatek, care a urcat trei poziții, până pe 15, datorită succesului de la Adelaide. De asemenea, americanca de doar 16 ani, Cori Gauff, semifinalistă la Adelaide, a urcat 14 poziții, aflându-se acum pe locul 38 mondial. Cum arată top 10 al clasamentului WTA: 1. Asheigh Barty 9186 de puncte, 2. Naomi Osaka 7835 de puncte, 3. Simona Halep 7255 de puncte, 4. Sofia Kenin 5760 de puncte, 5. Elina Svitolina 5370 de puncte, 6. Karolina Pliskova 5205 de puncte, 7. Serena Williams 4915 de puncte, 8. Aryna Sabalenka 4810 de puncte, 9. Bianca Andreescu 4735 de puncte, 10. Petra Kvitova 4571 de puncte. În top 100 al ierarhiei mondiale a tenisului feminin, România are cinci reprezentate: 3. Simona Halep 7255 de puncte, 61. Patricia Țig 1254 de puncte, 67. Sorana Cîrstea 1139 de puncte, 72. Irina Begu 1054 de puncte, 100. Ana Bogdan 820 de puncte.

 

O NOUĂ LOVITURĂ ANUNȚATĂ DE CSM BUCUREȘTI

Echipa feminină de handbal CSM București a anunțat, vineri, prelungirea contractului jucătoarei spaniole Carmen Dolores Martin Berenguer. Carmen Martin a semnat prelungirea cu CSM București. “Carmen Dolores Martin Berenguer a semnat, joi, 25 februarie, o nouă înțelegere cu CSM București. Născută la Almeria, în 29 mai 1988, Carmen Martin este una dintre cele mai iubite tigroaice. În tricoul echipei de handbal a Clubului Sportiv Municipal București, Carmen a cucerit trei titluri de campioană (2015, 2016, 2017), o Cupă a României (2016) și EHF Champions League (2016)!”, se arată într-un comunicat al grupării bucureștene.

Cine este Carmen Martin

În tricoul naționalei Spaniei, Carmen Martin și-a trecut în palmares un “bronz” la Jocurile Olimpice de la Londra 2012, un altul la Campionatul Mondial din Brazilia 2011 și două finale de Campionat European (2008 Macedonia și 2014 Croația/Ungaria). Extrema dreapta a debutat în handbal, în urmă cu mai bine de un deceniu și jumătate, la BM Roquetas. După trei ani petrecuți la BM Roquetas, în 2008 s-a transferat la CB Mar Alicante. După alți doi ani a semnat cu SD Itxako. Au urmat RK Krim Ljubljana și CB Atlético Guardes (2012-2014). În 2014 a venit la CSM București și a făcut parte din echipa care aducea în România cel mai important trofeu din handbalul mondial, la nivel de cluburi, EHF Champions League. În 2017 a plecat la Nice Handball, dar doi ani mai târziu s-a întors la București. CSM a anunțat, recent, patru transferuri pentru sezonul viitor, dintre care trei jucătoare norvegiene - portarul Marie Davidsen (Thuringer HC), extrema dreaptă Malin Larsen Aune și interul stânga Emilie Hegh Arntzen, ultimele două aduse de la Vipers Kristiansand. CSM a adus și pivotul muntenegrean Ema Ramusovic (Buducnost Podgorica).

 

“MAI DEGRABĂ PIERD JOCURILE OLIMPICE DECÂT SĂ MĂ VACCINEZ!” SPRINTERUL YOHAN BLAKE E GATA SĂ RATEZE TOKYO

Atletul Yohan Blake (31 de ani), cvadruplu medaliat olimpic, e decis să nu participe la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în caz că vaccinarea sportivilor va deveni obligatorie. Sprinterul a făcut anunțul controversat la un concurs organizat în țara sa natală, Jamaica. “Mintea mea e încă puternică. Nu doresc să mă vaccinez. Mai degrabă pierd Jocurile Olimpice decât să mă vaccinez. Sunt fericit așa. Nu vreau să intru acum în detalii, dar am motivele mele”, a spus Blake. Pentru jamaican ar fi a treia prezență la Jocurile Olimpice. Colegul lui Yohan Blake, Asafa Powell, a spus însă că se va vaccina, cu siguranță, pentru că probabil va fi obligat s-o facă. Powell a explicat că, dacă ar refuza, ar însemna că trebuie să se retragă din atletism. Guvernul din Jamaica urmează să înceapă procesul de vaccinare a populației, cu cei din prima linie. Apoi vor fi programate persoanele în vârstă, după care va urma vaccinarea populației generale.

 

ROMÂNIA A RĂMAS CU DOUĂ ADVERSARE LA TURNEUL PREOLIMPIC DIN MARTIE

Naționala de handbal feminin a României, condusă de Adrian Vasile, a rămas cu doar două adversare pe care trebuie să le înfrunte la turneul preolimpic, programat între 19 și 21 martie, la Podgorica. Cristina Neagu și colegele sale vor întâlni Muntenegru și Norvegia, după ce selecționata Kazakhstanului a fost repartizată în Turneul 1, alături de Rusia, Ungaria și Serbia. Potrivit forului internațional de handbal (IHF), citat de ProSport, în grupa României ar putea să sosească o altă reprezentantă a Asiei, însă cu toate restricțiile impuse de Europa, în contextul pandemiei de coronavirus, șansele sunt minime ca o selecționată din Asia să mai ajungă la competiția din Podgorica. România trebuie să ocupe, la turneul din Muntenegru, locul întâi sau al doilea pentru a se califica la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Turneu 1 (Spania): Spania, Suedia, Argentina, Senegal; Turneu 2 (Ungaria): Rusia, Serbia, Kazakhstan, Ungaria; Turneu 3 (Muntenegru): Norvegia, Muntenegru, România.

 

NOVAK DJOKOVIC, AVERTISMENT PENTRU FEDERER ȘI NADAL: “MAI AM MULTĂ BENZINĂ ÎN MINE!”

Novak Djokovic a fost încoronat, din nou, “rege”, la Melbourne, după ce a triumfat pentru a 9-a oară la Australian Open. Sârbul a ajuns la 18 titluri de Grand Slam și vrea să-i depășească pe marii săi rivali, Roger Federer și Rafa Nadal, care au în palmares cu două titluri mai mult. “Este o întrecere între cine va juca mai mult și cine va câștiga mai mult. Este o competiție acerbă, dar de aceea am reușit fiecare atâtea succese. Ne motivăm unii pe ceilalți. De aceea va trebui să fiu mai înțelept în privința programului. Trebuie să-mi păstrez energia pentru turneele importante, vreau să cuceresc cât mai multe trofee. Deocamdată, vârsta e doar un număr pentru mine. Nu mă simt deloc obosit. Știu că nu mai sunt, fizic, cel de acum 10 ani, dar simt că mai am multă benzină în mine”, a declarat jucătorul în vârstă de 33 de ani. Srdjan Djokovic: “Nimeni nu-l poate anihila pe Novak, nu se compară cu nimeni”. Declarațiile liderului ATP mai atenuează scandalul provocat de tatăl său, care i-a atacat recent pe Federer și pe Nadal, dar și pe ziariști. “Într-un an și jumătate, Nole va fi cel mai bun. Presa occidentală i-a mediatizat doar pe Federer și Rafael Nadal și nu l-a băgat în seamă pe Novak, cred că s-a urmărit anihilarea lui. Dar se vede că nimeni nu-l poate anihila, Novak nu se compară cu nimeni, toți trebuie să accepte evidența și să recunoască că el este cel mai bun din lume. El nu le-a dat niciodată vreun motiv să fie tratat astfel. Iar realitatea e alta. Occidentalii reprezintă doar un procent din întreaga lume. În China, în India, în Brazilia, în Rusia, Novak este considerat un zeu. Restul sunt niște frustrați”, declarase Srdjan Djokovic într-un interviu acordat în presa din Serbia.

 

UEFA EUROPE LEAGUE – OPTIMI DE FINALĂ

La sediul UEFA de la Nyon, Elveția, vineri, 26 februarie, a avut loc tragerea la sorți a “optimilor” UEFA Europe League, operațiune în urma căreia au rezultat următoarele confruntări: Ajax Amsterdam - Young Boys Berna, Dynamo Kyev - Villarreal, AS Roma - Shakhtior Donetsk, Olympiacos Pireu - Arsenal Londra, Dinamo Zagreb - Tottenham Hotspur, Manchester United - AC Milan, Slavia Praga - Glasgow Rangers, Granada

CF - Molde FK. Meciurile din optimile de finală se vor disputa în sistem tur-retur, în zilele de 11 și 18 martie, unele de la ora 19.55, altele de la ora 22.00. Finala este programată în 26 mai, pe “Gdañsk Stadium” din orașul polonez Gdañsk.

 

Lasă un comentariu