CAMPIOANA ROMÂNIEI LA VOLEI, ÎN FINALA CUPEI CHALLENGE

Distribuie pe:

CSM Volei Alba Blaj a învins, miercuri, în deplasare, formația ungară MCM Diamant Kaposvar, cu 3-1 (pe seturi 23-25, 25-18, 27-25 și 25-21), într-un meci din manșa secundă a semifinalelor Cupei Challenge la volei feminin. În meciul tur, disputat în urmă cu o săptămână la Târgu-Mureș, campioana României s-a impus cu 3-0 la seturi (25-13, 25-18, 25-16). Astfel, campioana României la volei feminin, CSM Volei Alba Blaj, s-a calificat în finala Cupei Challenge. Întâlnirea pentru trofeu va avea loc între CSM Volei Alba Blaj și formația turcă Sistem9 Yeșilyurt Istanbul, care a eliminat în cealaltă semifinală, cu un scor identic, 3-2 și 3-2, o altă reprezentantă a Turciei, pe THY (Türk Hava Yollari) Istanbul. Finala se va disputa în două manșe, la 17 martie, în România, și pe 24 martie, în Turcia.

 

SIMONA HALEP S-A RETRAS DE LA DUBAI!

Simona Halep (numărul 3 WTA), campioana en-titre de la Dubai, a spus pas ediției de anul acesta a turneului de 1.000 de puncte din Emiratele Arabe Unite. Halep nu-și va apăra titlul de la Dubai, câștigat anul trecut după o finală dramatică împotriva Elenei Rybakina, scor 3-6, 6-3, 7-6. De altfel, confruntarea din ultimul act al întrecerii din Emirate a fost desemnată de către WTA meciul anului 2020 în circuitul feminin. Cel mai probabil, numărul trei mondial nu s-a simțit 100% pregătită din punct de vedere fizic și mintal, după ce în 24 februarie s-a vaccinat anti COVID-19 cu serul produs de Pfizer BioNTech. Retragerea Simonei Halep vine în contextul în care Ashleigh Barty, Naomi Osaka sau Serena Williams au anunțat că nu vor participa la turneul din Dubai. Mai mult, pe lista absentelor de marcă s-au adăugat și numele lui Jennifer Brady și Karolina Muchova, finalistă, respectiv semifinalistă Australian Open. Punctajul Simonei Halep în clasamentul WTA va fi serios afectat de neprezentarea la Dubai, însă locul trei nu-i este pus deocamdată în pericol. Sofia Kenin, ocupanta poziției a patra, nu va evolua nici ea la competiția care va lua startul duminică, 7 martie. Următorul turneu la care va lua parte Simona Halep este cel de la Miami, în perioada 24 martie - 4 aprilie. Atunci, românca va fi primit și a doua doză de vaccin și, doar în cazul unei accidentări de ultim moment, ar putea rata participarea la întrecerea din Florida. 8 partide a jucat Simona Halep în acest sezon (6 victorii/2 eșecuri). 22 de titluri WTA a adunat sportiva din România de-a lungul carierei. 37.426.198 milioane de dolari este suma pe care Halep a câștigat-o din tenis.

 

RĂZVAN LUCESCU, UN ANTRENOR LA MARE CĂUTARE

Aflat în vacanță alături de familie, în Maldive, Răzvan Lucescu (52 de ani) este în atenția unui “club mare din Golf”. Ciprian Panait (44 de ani), un antrenor cu legături puternice în fotbalul din acea zonă, este cel care a făcut anunțul. Răzvan Lucescu s-a despărțit de Al-Hilal în urma parcursului sub așteptări din acest sezon, însă performanțele bifate de român la cârma campioanei din Arabia Saudită nu au rămas neobservate de șeicii din zona Golfului. Ciprian Panait, fost antrenor la Al-Hilal, Al-Raed și Al-Batin, susține că tehnicianul, dorit și de Fenerbahce, este pe lista unui club important din Orient. “E în măsură să aleagă, eu știu un nume din zona Golfului care îl vrea pentru sezonul următor. Știu că este o discuție preliminară în care cineva a prezentat meritele lui și performanțele pe care le-a realizat la Al-Hilal. O să fie propus, iar clubul despre care este vorba i se potrivește foarte bine. E o echipă de mare tradiție, unde antrenorii români au făcut performanță. Poate să ia iar Liga Campionilor Asiei, cum a făcut cu Al-Hilal”, a spus Ciprian Panait, pentru looksport.ro. Lucescu Jr a plecat într-o vacanță exotică împreună cu familia sa și a punctat că momentan nu-i stă gândul la preluarea unei echipe. “Momentan sunt în vacanță, în Maldive, cu familia. Aveam nevoie de o perioadă în care să fiu liniștit. Vom vedea pe viitor ce va fi, ce urmează pentru mine. Acum nu pot să vă spun nimic pentru că nu mă gândesc la asta. Nu știu unde voi antrena în viitor. Deocamdată sunt în vacanță. Asta e cel mai important”, a declarat Răzvan Lucescu, pentru playsport.ro. 7 echipe de club a pregătit Răzvan Lucescu: Rapid, FC Brașov, El-Jaish, Petrolul, Xanthi, PAOK și Al-Hilal, și a fost selecționerul echipei naționale a României între 2009 și 2011. 3 trofee a cucerit Lucescu Jr la cârma lui Al-Hilal.

 

TREI ORAȘE RISCĂ SĂ PIARDĂ GĂZDUIREA EURO 2020

EURO 2020, reprogramat pentru perioada 11 iunie - 11 iulie 2021, s-ar putea disputa în mai puține orașe decât era preconizat. UEFA intenționa să mențină planul inițial, acela de a organizare EURO 2020 în 12 orașe din 12 țări diferite, însă pandemia de coronavirus le dă planurile peste cap organizatorilor, care se văd nevoiți să caute alternative. Bilbao, Dublin și Glasgow sunt cele trei orașe care riscă să piardă găzduirea EURO 2020 din cauza faptului că acestea nu pot garanta prezența unui număr ridicat de suporteri pe stadioane, în luna iunie, susțin sursele The Associated Press. UEFA și-ar dori să aibă cel puțin 50% din capacitatea stadioanelor ocupată la meciurile de la EURO și să renunțe la orașele care nu pot garanta o prezență semnificativă a suporterilor la partidele de la turneul final. Favorită pentru a prelua meciurile din cele trei orașe este Anglia, acolo unde programul de vaccinare se derulează foarte rapid. În plus, guvernul britanic intenționează să permită accesul a aproximativ 10.000 de fani pe stadioane începând cu luna mai, număr care poate crește treptat, în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus. Meciurile pe care ar fi trebuit să le găzduiască Bilbao la EURO 2020: Spania - Suedia (14 iunie), Spania - Polonia (19 iunie), Slovacia - Spania (23 iunie), un meci din optimile de finală (27 iunie). Meciurile pe care ar fi trebuit să le găzduiască Dublin la EURO 2020: Polonia - Slovacia (14 iunie), Suedia - Slovacia (18 iunie), Suedia - Polonia (23 iunie), un meci din optimile de finală (29 iunie). Meciurile pe care ar fi trebuit să le găzduiască Glasgow la EURO 2020: Scoția - Cehia (14 iunie), Croația - Cehia (18 iunie), Croația - Scoția (22 iunie), un meci din optimile de finală (29 iunie). Meciurile programate la Londra, în prezent, pentru EURO 2020: Anglia - Croația (13 iunie), Anglia - Scoția (18 iunie), Cehia - Anglia (22 iunie), un meci din optimile de finală (26 iunie), semifinala 1 (6 iulie), semifinala 2 (7 iulie), finala (11 iulie).

EURO 2020, cu suporteri în tribune la București

Arena Națională va găzdui patru meciuri din cadrul turneului final al Campionatului European în vară, trei din faza grupelor și unul din optimile de finală. Pe 3 martie, cu 100 de zile înaintea debutul oficial al Euro 2020, Federația Română de Fotbal a anunțat că, în urma unei ședințe la care au participat, printre alții, Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului, Raed Arafat, secretar de stat în MAI, sau Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, s-a decis, de principiu, că suporterii vor putea asista la cele patru meciuri de pe Arena Națională. Conform anunțului FRF, dacă totul va decurge conform estimărilor, suporterii vor avea accesul la cele patru jocuri în limita a 25% din capacitatea totală a stadionului, adică aproximativ 12.000 de persoane. În următoarea perioadă, autoritățile vor realiza planul redeschiderii stadionului, cu respectarea normelor sanitare aflate în vigoare, care, după validare, va fi transmis către UEFA. În vară, pe Arena Națională, se vor disputa patru jocuri de la Euro, trei din cadrul grupei C și una din cadrul optimilor de finală: 14 iunie, Grupa C / Austria - Macedonia de Nord, de la ora 18.00; 18 iunie, Grupa C / Ucraina - Macedonia de Nord, de la ora 15.00; 22 iunie, Grupa C / Ucraina - Austria, de la ora 18.00; 29 iunie, un meci din optimile de finală, de la ora 21.00.

 

ASTON MARTIN REVINE ÎN FORMULA 1 DUPĂ 60 DE ANI!

Producătorul britanic de automobile de lux Aston Martin a prezentat primul său bolid de Formula 1 din ultimii 60 de ani, înainte de revenirea sa în cel mai faimos circuit de mașini din lume. Echipa Aston Martin Cognizant F1 a prezentat automobilul AMR21, în cadrul unui eveniment virtual transmis din Londra. AMR21 va concura în Campionatul Mondial al Formulei 1 2021, care va debuta pe 28 martie, în Bahrain. Campionatul Formula 1 este urmărit de milioane de fani din întreaga lume și toată lumea, de la Ferrari la BMW și Mercedes, s-au folosit de acest sport pentru a-și promova brandurile. Aston Martin a avut probleme financiare, iar prețul acțiunilor sale la bursa din Londra a scăzut puternic în 2020. Compania speră că Formula 1 va spori vânzările mașinilor Aston Martin, precum DB11, Vanquish și Vantage: “Să avem o platformă precum Formula 1 care să promoveze inițiativele noastre, să ne arate tehnologia și, în cele din urmă, să aducă această tehnologie în mașinile noastre... va schimba semnificativ jocul”, a declarat președintele executiv al Aston Martin, Lawrence Stroll, adăugând că este un moment monumental, potrivit news.ro. Stroll a achiziționat echipa de Formula 1 în urmă cu doi ani și jumătate și a devenit președinte executiv al Aston Martin în aprilie anul trecut, preluând o participație majoritară la companie în acest proces. “Primul pas a fost să atragem finanțarea pentru planul nostru de afaceri destinat următorilor cinci ani”, a declarat el pentru Julianna Tatelbaum, de la CNBC. “Am strâns 800 de milioane de dolari prin instrumente financiare, majoritatea provenind de la mine și consorțiul meu. Fondurile sunt necesare pentru un plan de afaceri care ne duce la 10.000 de mașini, 2 miliarde de dolari în volum și 500 de milioane de dolari profit EBITDA în următorii patru ani”, a explicat Stroll. Sebastian Vettel, cvadruplu campion mondial cu echipa Red Bull, s-a despărțit de Ferrari la finalul sezonului trecut, după ce nu a reușit să obțină niciun titlu pentru scuderia italiană în cinci ani, și va concura pentru Aston Martin. Colegul său de echipă va fi Lance Stroll. Ultima mașină a Aston Martin pentru Grand Prix a fost DBR5, care a fost condusă de Roy Salvadori și Maurice Trintignant în Marele Premiu al Marii Britanii din 1960.

 

Lasă un comentariu