OFERTĂ DE NEREFUZAT PENTRU GHEORGHE HAGI

Distribuie pe:

Gică Hagi (56 de ani) ar putea reveni pe banca tehnică. Fostul mare internațional român ar urma să devină selecționerul naționalei de fotbal a Statelor Unite, potrivit Playsport. Reprezentativa de fotbal a Statelor Unite ocupă locul 22 în clasamentul FIFA. Potrivit sursei citate, Federația din SUA a trimis doi reprezentanți să discute cu Gheorghe Hagi în timpul negocierilor pentru transferul lui Alexandru Mățan la echipa Columbus Crew. Dacă va accepta oferta, Hagi ar putea antrena jucători de renume mondial. SUA au în componență jucători precum Giovanni Reyna (Borussia Dortmund), Christian Pulisic (Chelsea), Wenston Mckennie (Juventus) sau Sergino Dest (Barcelona). „Regele" a antrenat și naționala de fotbat a României, în patru meciuri. A plecat după eșecul cu Slovenia din barajul pentru calificarea la CM 2002. La nivel de echipe de club, Hagi le-a pregătit pe Bursaspor, Galatasaray, Timișoara, FCSB și Viitorul. A cucerit titlul în Liga 1 alături de constănțeni, în sezonul 2016-2017.

 

RĂZVAN MARIN, MESAJ PUTERNIC ÎNAINTE DE MECIURILE NAȚIONALEI ÎN CAMPANIA DE CALIFICARE LA CM

Răzvan Marin, mijlocașul echipei italiene Cagliari, a vorbit despre debutul naționalei în campania de calificare la CM 2022, dar și despre absența selecționerului Mirel Rădoi. Selecționerul Mirel Rădoi, depistat pozitiv la noul coronavirus, conduce antrenamentele echipei naționale a României prin intermediul platformei Zoom, a anunțat FRF. Răzvan Marin consideră că doar Germania e superioară României. „Va conta foarte mult (n.r.: dacă Rădoi nu se va afla pe bancă), dar rămâne staff-ul său tehnic lângă noi și, bineînțeles, asta ne va ajuta. Prin ei ne va transmite ceea ce trebuie să facem în aceste meciuri și noi va trebui să ne adaptăm și să scoatem rezultate pozitive în toate cele trei partide. Sper, totuși, să revină cât mai repede lângă noi. Important este să începem cu dreptul ca să avem în următoarele meciuri un moral foarte bun. Germania cred că este singura echipă care are o șansă în plus față de noi. Înainte de toate, trebuie să ne gândim la noi și să facem tot posibilul ca până la finalul preliminariilor să depindă totul doar de noi", a declarat Răzvan Marin, pentru Eurosport.ro.

Mirel Rădoi ar putea sta pe bancă la România - Macedonia de Nord

Federația Română de Fotbal precizează că există posibilitatea ca Mirel Rădoi să fie pe banca tehnică la meciul cu Macedonia de Nord, chiar dacă selecționerul a fost depistat pozitiv cu COVID-19. „Așteptăm de la zi la zi revenirea lui Mirel Rădoi, există posibilitatea ca acesta să fie pe bancă încă de la partida cu Macedonia de Nord", precizează FRF. Naționala României va disputa în luna martie trei partide în cadrul preliminariilor Cupei Mondiale 2022. Prima reprezentativă întâlnește, pe 25 martie, Macedonia de Nord (ora 21.45, Arena Națională din București), pe 28 martie, Germania (ora 21.45, Arena Națională din București) și pe 31 martie, Armenia (ora 19.00, în deplasare). România se mai află în grupă cu Islanda și Liechtenstein. La CM 2022 se califică direct primul loc din grupă, locurile secunde urmând să dispute baraje.

 

ROMÂNIA ARE 60 DE SPORTIVI CALIFICAȚI LA JOCURILE OLIMPICE!

Spadasina Ana-Maria Popescu, medaliată cu aur la JO 2016 cu echipa, a devenit al 60-lea sportiv român calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, au anunțat, marți seara, Federația Română de Scrimă și Comitetul Olimpic și Sportiv Român. Ana-Maria a obținut biletul pentru Tokyo după ce a terminat pe primul loc în ierarhia mondială a probei, precizează federația. În weekend, Ana-Maria Popescu a evoluat la Cupa Mondială de la Kazan, unde s-a clasat pe locul al 33-lea.

Ana-Maria Brânză va participa astfel la a cincea ediție a Jocurilor Olimpice din carieră, ea câștigând argint la Beijing, în 2008, la individual și aurul la Rio, în 2016, cu echipa. A mai participat la edițiile de la Atena 2004 și Londra 2012. Imediat ce m-am trezit din visare după JO Rio 2016, m-am întors hotărâtă în sala de antrenament... de parcă Tokyo 2020 se întâmpla ieri. Așa o grabă aveam. Acum n-am nici cea mai vagă idee cum au zburat anii, știu doar că finalul verii lui 2019 am realizat că mai am uite atât și dau buzna Jocurile peste mine... eu fiind prima sub linie în privința calificării. Și iată-mă cu fix o lună înainte de începerea sezonului, cu «o pană» de toată frumusețea la genunchiul drept, trăgând din greu în sala de recuperare și sperând să-l conving pe avariat să colaboreze în continuare (ceea ce am și reușit pentru o bună bucată de vreme). Tot în perioada aceea am aflat, pentru că în graba mea spre calificare mă furase peisajul și nu ținusem cont de astfel de detalii, și că mă luptam din greu ca să ajung pentru a 5-a oară la Jocurile Olimpice. Ei... treaba asta mi s-a părut încă și mai interesantă! N-aș fi crezut, n-aș fi sperat, dar iată că eram deja pe drum și cale de întors nici că mi-aș fi dorit să găsesc. Îi mulțumesc Ralucăi Moga pentru că, fără să știe, în acea zi, în acel moment mi-a servit pe tavă un strop de motivație care să-mi țină entuziasmul sus când drumul avea să se îngreuneze. Cu toate durerile și limitările, am avut un început de sezon excepțional, care mi-a adus suficiente puncte pentru a-mi asigura un loc în zborul către marele vis. Apoi, știm cu toții, lumea s-a oprit în loc... iar eu am așteptat un an de zile ca să mă pot bucura de această realizare, dar e plăcut să te bucuri și «în reluare» chiar dacă ești singur într-o cameră de hotel din care ai impresia că nu vei mai pleca vreodată", a mărturisit Ana-Maria Popescu, pe Facebook. „Le mulțumesc și le sunt recunoscătoare tuturor celor care mi-au fost alături în această aventură, care au muncit alături de mine și care m-au suportat, pentru unii dintre ei am o veste și mai bună... munca abia acum începe. Vă mulțumesc vouă pentru energia bună și indiferent cum va arăta drumul de aici înainte pentru mine, vă rog ceva... îndrăzniți să visați, credeți în visul vostru și munciți pentru el până ajungeți să-l împliniți", a mai scris sportiva. România a ajuns la 60 de sporti vi calificați la JO 2020 (nominal sau locuri cotă), la 13 discipline sportive: înot, atletism, canotaj, fotbal, gimnastică artistică, baschet 3x3, ciclism, lupte, tir sportiv, canoe, tenis de masă, box și scrimă. Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost amânate pentru intervalul 23 iulie-8 august 2021, după ce, inițial, erau programate în perioada 24 iulie-9 august 2020.

 

ECHIPA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI ÎȘI AFLĂ, ÎN APRILIE, ADVERSARII DE LA JOCURILE OLIMPICE DE LA TOKYO!

Tragerea la sorți pentru grupele turneului de fotbal din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo a fost programată de FIFA pe 21 aprilie, de la ora 11.00, la sediul din Zûrich al forului mondial. Reprezentativa României, calificată datorită prezenței în semifinale la Euro U21 din 2019, va fi una dintre cele 16 echipe prezente în urne, care vor fi împărțite în patru grupe. 1964 a fost anul ultimei participări a echipei de fotbal a României la Jocurile Olimpice. Formatul este similar cu cel al Europeanului de tineret din acest an. Astfel, din cele patru grupe vor merge în sferturi primele două clasate. Naționala României se va afla în urna a patra la tragerea la sorți, însă va evita adversarii cu nume din Europa, în fiecare grupă fiind câte o reprezentantă a unui continent. Până acum, 14 naționale și-au asigurat calificarea la Jocurile Olimpice: Africa de Sud, Arabia Saudită, Argentina, Australia, Brazilia, Coasta de Fildeș, Coreea de Sud, Egipt, Franța, Germania, Japonia, Noua Zeelandă, Spania, România. Ultimele două formații calificate vor fi reprezentante ale Americii de Nord și vor fi stabilite la sfârșitul acestei luni.

 

M-AM SĂTURAT!" CRINA PINTEA, MESAJ TULBURĂTOR DUPĂ RATAREA CALIFICĂRII LA JO

Crina Pintea (30 de ani) și-a exprimat mâhnirea după ce naționala feminină de handbal a ratat calificarea la JO de la Tokyo. Elevele lui Adrian Vasile au terminat pe trei turneul preolimpic desfășurat săptămâna trecută, la Podgorica, după ce au pierdut cu Norvegia (24-29) și au învins echipa gazdă, Muntenegru, scor 28-25. Tricolorele au obținut două puncte, ca și adversarele lor, însă au avut golaveraj inferior și s-au clasat pe trei. În meciul decisiv, cu Muntenegru, Crina Pintea și colegele sale erau obligate să câștige la cinci goluri diferență pentru a obține calificarea la Tokyo. Frustrarea pivotului de la CSM București e cu atât mai mare cu cât ea nu a putut să-și ajute colegele pe final de meci. A fost eliminată în minutul 41, după o decizie controversată, iar decizia a dezamăgit-o total. „Nedrept! Șase ani în care am muncit cu toată ființa mea, am transpirat prin toți porii, am lucrat cu mine, fizic și psihic, am căutat să mă dezvolt și am căutat răspunsuri la ce nu îmi era clar. Când am ratat Jocurile Olimpice din 2016 am vrut să renunț pentru că a fost nedrept, muncisem atât de mult în anul ăla încât mi se părea imposibil că voi rămâne acasă, dar, totodată, ceva în interior îmi spunea că se va întâmpla asta", și-a început Pintea mesajul postat pe o rețea de socializare. Handbalista, lansată de Gheorghe Tadici la Zalău, și-a continuat mesajul emoționant, aducând în discuție efortul depus în ultimii ani și visul sfărâmat. „Când cei apropiați mă vedeau cum muncesc, pur și simplu se minunau pentru că nu aveam milă de mine, pentru că în fiecare dimineață la ora 5 eu alergam, când părinții mei se trezeau eu mă întorceam de la alergare, pentru că munceam dimineața, prânz și seara, dar a contat? NU. Am rămas acasă și am plâns zile întregi...", a adăugat jucătoarea care din sezonul viitor va evolua pentru Györ. Crina Pintea: „Din nou am fost pedepsită pe nedrept, din nou niște oameni și-au bătut joc de o muncă asiduă". Crina Pintea susține că a fost pedepsită eronat, dar spune că episodul de la Podgorica o va face și mai puternică. „Am crezut cu toată ființa mea că ne vom califica, am crezut zi și noapte, am crezut când mă antrenam, am crezut când jucam, am crezut când câștigam, am crezut când pierdeam, am crezut când plângeam, am crezut când mă durea, am crezut mereu. Și da, se putea, însă din nou am fost pedepsită pe nedrept, din nou niște oameni și-au bătut joc de o muncă asiduă, și-au bătut joc pentru că noi suntem mici, mici de tot, pentru că nu contăm. M-am săturat! Știu că mă voi ridica pentru că asta știu eu să fac, știu că voi lupta, pentru că așa sunt eu construită, știu că voi munci de 3 ori mai mult pentru că nu-mi este frică de muncă. Dar frica că voi fi pedepsită din nou va rămâne pe veci, pentru că asta mi s-a întâmplat de-a lungul anilor, am fost pedepsită pentru că am îndrăznit să visez, pentru că am fost mai puternică și pentru că atunci când unii oameni nu te pot opri prin fair-play apelează la jocuri", a încheiat una dintre cele mai valoroase jucătoare ale României. Tricolorele au mizat și la Podgorica pe relația excelentă dintre Cristina Neagu și Crina Pintea, iar „mecanismul" bine sudat a fost eficient în multe momentele ale celor două partide din Muntenegru.

 

Lasă un comentariu