RADIOGRAFIE TRISTĂ A FOTBALULUI ROMÂNESC!

Distribuie pe:

Naționala țării noastre a ratat un start bun în preliminariile Cupei Mondiale din Qatar 2022, mai ales din cauza eșecului de la Erevan. Mirel Rădoi (40 de ani), căruia i s-a cerut demisia de către mai mulți oameni de fotbal, de pe la noi, nu s-a sfiit să dea vina și pe jucători pentru modul în care România a pierdut partida cu 2-3, de miercuri seară, deși a revenit de la 0-1 și conducea cu 2-1 în repriza a doua. Anghel Iordănescu, fostul mare selecționer al tricolorilor, a explicat de ce Rădoi trebuie să continue, dar a scos în evidență, pentru prima dată, și o mare lacună a fotbalistului român. “Cred în potențialul fotbaliștilor noștri. Este adevărat că am remarcat lipsa responsabilității unora dintre jucători. Gestul lui George Pușcaș a fost unul de copil, un jucător fără cea mai elementară responsabilitate a unui fotbalist profesionist la un astfel de nivel. Nu e normal, la acest nivel, să dai spațiu jucătorilor din bandă să intre pe piciorul bun din dreapta și să nu le închizi piciorul bun. Și să-i dai spațiu la tușă. Sunt lucruri elementare la nivelul ăsta!”, a spus Anghel Iordănescu, într-o intervenție telefonică, găzduită de către emisiunea “Fotbal Club”, de la Digi Sport.

 

ANGHEL IORDĂNESCU: N-AU ȘMECHERIE FOTBALISTICĂ, SĂ ȘTIE SĂ SPECULEZE!”

Iordănescu a mai spus și cum trebuie tratat fotbalistul român, inclusiv de către Mirel Rădoi. “Pe jucătorul român trebuie să-l bați la cap și să-i repeți de 30 de ori ca să înțeleagă o dată. Așa trebuie să facă și Mirel Rădoi, să explice. Noi spunem că avem jucători inteligenți. Avem jucători inteligenți, dar nu au inteligență profesionistă. N-au șmecherie fotbalistică în care să știe să speculeze. Trebuie să-i vorbești pe limbajul lui, și să-i bagi cu lingurița să înțeleagă și să accepte, fotbalistului român”, a mai spus Iordănescu. În concluzie, Iordănescu a spus că și Rădoi a greșit, dar și că totul depinde de personalitatea fotbalistului. “La meciul cu Macedonia de Nord, la 2-0, a jucat cu doi mijlocași Stanciu și Răzvan Marin. E greu de acceptat că Răzvan Marin, la 2-0, pierde mingea pe un contraatac, mai ales că oricând puteai declanșa un contraatac. Mai depinde și de personalitate și profesionalismul lor. E ușor acum să-i punem totul în cârcă lui Mirel Rădoi și să-l dăm afară”, a mai spus Iordănescu.

 

CÂTE ECHIPE DIN EUROPA SE CALIFICĂ LA CM 2022 DIN QATAR

Campionatul Mondial din 2022 va fi găzduit de Qatar, în perioada 21 noiembrie - 18 decembrie. La acest turneu final vor participa 32 de echipe naționale, dintre care 13 vor fi din Europa. Primele 10 naționale europene calificate la CM 2022 vor fi câștigătoarele grupelor din preliminarii, acestea se califică direct. Celelalte 3 locuri vor fi ocupate în urma unui baraj la care vor participa 12 naționale. În baraj se califică echipele naționale clasate pe locul 2 în grupele preliminare și cele mai bune câștigătoare de grupă în Liga Națiunilor 2020/2021, care nu s-au clasat pe primele două locuri în preliminariile CM 2022. Din cele 10 echipe clasate pe locul 2 în grupele preliminare, vor fi aleși șase capi de serie, pe baza punctelor obținute în grupe, excluzând rezultatele cu ultima clasată. Vor fi, astfel, 6 capi de serie, care se vor duela cu alte 4 echipe care au terminat pe locul 2 în grupele preliminare CM 2022, plus 2 formații provenite din Liga Națiunilor. Se dispută baraj într-o singură manșă, pe terenul capilor de serie, între aceste 6 echipe și celelalte 6 rămase. Vor rezulta 6 echipe calificate mai departe. Prin tragere la sorți, se vor stabili 3 echipe gazdă și 3 echipe oaspete pentru ultimul baraj, tot într-o singură manșă.

 

BIANCA ANDREESCU, CALIFICARE DRAMATICĂ ÎN FINALA DE LA MIAMI!

Bianca Andreescu s-a calificat dramatic în finala turneului WTA de la Miami, după ce a trecut în trei seturi de Maria Sakkari, scor 7-6 (9), 3-6, 7-6 (7). Locul 9 WTA și-a asigurat prezența în ultimul act de la Miami, în direct la Digi Sport 2. În marea finală, canadianca de origine română se va duela cu liderul mondial, Ashleigh Barty. Sakkari tocmai reușise o victorie electrizantă la Miami, în fața lui Naomi Osaka, scor 6-0, 6-4. Cu toate acestea, Andreescu a învins-o pe Sakkari, după aproape trei ore de joc. În setul decisiv, Maria Sakkari a servit pentru câștigarea meciului la 6-5, dar Andreescu a reușit break-ul și astfel s-a ajuns la tiebreak. Sakkari a salvat trei mingi de meci în tiebreak, însă apoi și-a pierdut serviciul la 6-4 pentru Andreescu. Finala turneului WTA de la Miami, Bianca Andreescu - Ashleigh Barty, va avea loc duminică, de la ora 16:00, în direct la Digi Sport. În drumul spre finală, Barty le-a eliminat pe Kucova, Ostapenko, Azarenka, Sabalenka și Svitolina. De partea cealaltă, Bianca Andreescu a mai trecut de Martincova, Anisimova, Muguruza și Sorribes Tormo.

 

ÎNCREDERE LA COTE MAXIME, LA CSM BUCUREȘTI, ÎNAINTEA MECIULUI CU CSKA MOSCOVA

Handbalistele de la CSM București au în față zece zile “de foc”, în care se luptă pentru calificarea în careul de ași al celei mai tari competiții de pe continent. Directorul general al clubului din Capitală, Gabriela Szabo, a fost și este alături de echipă și trăiește la intensitate maximă toate momentele lângă “tigroaice”. “N-am fost un om care și-a exteriorizat emoțiile, nu le-am arătat niciodată celor din jur ce stări am, dar, de când sunt la CSM, alături de echipa feminină de handbal, mă exteriorizez, sunt parte din echipă, fiecare succes al lor este și succesul meu, fiecare insucces este și al meu” - Gabriela Szabo, director general CSM București. Fosta mare campioană la atletism a subliniat importanța acestei perioade pentru elevele lui Adi Vasile și nu numai: “Avem două săptămâni de foc, fetele au nevoie de susținerea noastră! Toată România trebuie să fie alături de ele. Ne dorim să fim cei mai buni din Europa, să fim mereu în Final Four, să fim cei mai buni din România și să fim un exemplu pentru cluburile din România” - Gabriela Szabo, director general CSM București.

Meciurile sunt pe viață și pe moarte”

CSM București joacă astăzi, cu CSKA Moscova, în Sala Polivalentă, de la ora 17.00, în direct la Digi Sport 1, manșa tur a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor, iar duminica viitoare este programat returul, în Rusia. “Totul este imprevizibil în handbalul de astăzi. Fiecare echipă își dorește să câștige, cel care prinde cea mai bună formă în ziua meciului și își folosește la maximum inteligența tactică, câștigă. Toate competițiile sunt pe viață și pe moarte” - Gabriela Szabo, director general CSM București. Directorul general al clubului din Capitală a lămurit zvonurile potrivit cărora, odată cu schimbarea la nivelul administrației Primăriei București, se va diminua și susținerea de care se bucură CSM București. “M-au deranjat mesajele care au existat anul trecut în jurul clubului. Am avut întâlniri de lucru cu actualul primar și i-am explicat ce brand puternic s-a construit la club și că este nevoie de suport și susținere. Mă bucur că primarul a înțeles mesajul nostru, este alături de noi și își dorește performanță la echipă. Este nevoie de finanțare constantă, liniară, stabilitate și continuitate” - Gabriela Szabo, director general CSM București.

 

DAT CA POSIBIL ÎNLOCUITOR AL LUI RĂDOI, OLĂROIU NU AR REFUZA NAȚIONALA

Unul dintre cei mai titrați antrenori români din ultimii ani, Cosmin Olăroiu, este liber de angajament, în acest moment, după despărțirea de chinezii de la Jiangsu Suning! România a pierdut, scor 2-3, pe terenul Armeniei, pentru prima dată în istorie, iar acest rezultat a agitat apele în fotbalul românesc. Actualul selecționer, Mirel Rădoi, a declarat, la finalul partidei, că se gândește chiar să renunțe la postul pe care îl ocupă în acest moment, iar deciziile sale au fost aspru criticate, după ce prima reprezentativă a obținut doar trei puncte din nouă posibile. Aflat pe lista antrenorilor care îl pot înlocui pe Mirel Rădoi, pe banca României, Cosmin Olăroiu, declara, în urmă cu puțin timp, că ar fi o onoare să conducă prima reprezentativă a “tricolorilor”. Oli spunea, la începutul acestui an, că deocamdată nu are speranțe să fie numit pe postul de selecționer, deoarece acolo este Rădoi, unul dintre apropiații săi. Chiar și așa, tehnicianul în vârstă de 51 de ani a mărturisit că în cazul în care se va ivi posibilitatea de a veni la națională, nu va refuza acest lucru.

Lasă un comentariu