Sarmasu, mai bogat sufleteste


Categorie: Diverse
|
15-10-2008
Nr: 191
|
Autor: BUCUR CASU AMELIA MARIA
|
In data de 12 octombrie 2008, Sarmasu a fost gazda unui eveniment important pe plan religios si militar. S-a oficiat instalarea preotului militar, Ionel Rau.

In urma cu doua saptamani, mai exact, pe data de 5 octombrie 2008, in localitatea Biharia din Muntii Apuseni, tanarul teolog, angajat al unitatii militare de Pompieri Sarmasu, Ionel Rau, a fost hirotonit de catre Inalt Prea Sfintitul Arhiepiscop Andrei, ca preot, pe seama bisericii militare de pompieri Sarmasu.

La oficierea slujbei de instalare in Biserica militara, cu hramul Sf. Iosif cel Nou de la Partos, au participat din partea Inspectoratului de Urgenta Horea Targu-Mures, dl. Colonel Vermesan Petru, subinspector sef, dl. maior Moldovan Grigore, comandantul subunitatii de pompieri Sarmasu, colegii militari, credinciosi din parohiile Balda si Sarmasu.

Sfanta Liturghie a fost oficiata de tanarul preot Ionel Rau si pr. prot. on. Ilie Bucur, preotul Sarmasului.

In cuvintele de invatatura ale preotului Ionel Rau, printre lacrimile inocente am gasit angajamentul sfintiei sale de a-si indeplini misiunea de preot cat mai bine, iar ca misiunea de pompier militar si-o va indeplini cu dragoste fata de oamenii nevoiasi si patria natala.

Din cuvintele dlui colonel Vermesan Petru s-au desprins mai multe idei si invataturi fata de noul preot militar, si a prezentat istoria infiintarii si necesitatea unei biserici militare.

La sfarsitul instalarii a avut loc o agapa frateasca, la caminul cultural din Balda, unde au mai participat pr. Mititean Trifan - Sarmasel-Sat, pr. Calugar Vasile - Balda, pr. Camara Daniel - Sarmasu.

La finalul agapei, dl. maior Moldovan Grigore si pr. prot. on. Ilie Bucur au prezentat importanta unui nou preot in zona Sarmasului prin care speram sa se satisfaca doleantele credinciosilor ortodocsi, spre multumirea lor sufleteasca si a patriei noastre cinstire.

Adaugă comentariu

Title:
Nume(*):
Email:
Reply Notify:
Website:
Comentariu(*):
Code in the picture:
 
Note: Your comment has been received and is awaiting approval