Personalitati de seama mureSene


Categorie: Diverse
|
15-10-2008
Nr: 191
|
Autor: AGERPRES
|
Sub acest generic incep acest articol, prin care doresc sa scot in evidenta, spre stiinta publica, cinstea si corectitudinea unor personalitati de seama ca dr. Szab� Elisabeta, medic de familie la cabinetul din cartierul Mureseni, farmacista sefa la ELITH FARM Targu-Mures, Burca Iuliana, si ajutoarea domniei sale, Simon Daniela.

Pe aceasta cale, le aduc sincerele mele multumiri si alese sentimente de respect pentru profesionalismul domniilor lor si pentru comportamentul deosebit, civilizat si omenos.

Le urez tuturor multa sanatate, multe impliniri, dar si sincere multumiri din inima.

Gh. Oros Parlamentarii au stabilit

ca Nicolae Ceausescu nu a avut conturi in strainatate Plenul reunit al Camerei si Senatului a adoptat marti, cu 97 voturi pentru, 13 impotriva si 58 de abtineri, raportul comisiei de ancheta cu privire la conturile lui Nicolae Ceausescu in care se afirma ca dictatorul nu a avut conturi ascunse in strainatate.

"Concluzia comuna si a tuturor celor audiati a fost ca Nicolae Ceausescu nu a avut conturi in afara tarii. Toti cei audiati, fara exceptie, au insistat asupra faptului ca Nicolae Ceausescu nu vedea niciun motiv pentru care sa depoziteze bani in afara tarii atata timp cat era convins ca are controlul total asupra situatiei" - a declarat presedintele comisiei, senatorul PC Sabin Cutas.

El a precizat ca in cei doi ani de activitate a comisiei au fost audiate diferite persoane care au facut parte din sistemul de stat din perioada comunista, "oameni din Banca de Comert Exterior, jurnalisti care s-au ocupat de acest subiect".

In argumentarea concluziei la care a ajuns comisia de ancheta, Cutas a mentionat marturia lui Constantin Anghelache, pe care l-a prezentat ca fiind "fost sef al unitatii de raport special valutar".


Nicolae Vacaroiu,

validat de comisiile de buget-finante pentru sefia Curtii de Conturi


Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, a fost validat marti de comisiile reunite de buget-finante ale celor doua Camere ale Parlamentului pentru sefia Curtii de Conturi a Romaniei.

Grupurile parlamentare au discutat luni dupa-amiaza algoritmul politic pentru cei 18 membri ai Curtii de Conturi. Mandatele de consilieri de conturi revin PSD - sase, PNL - patru, PD-L - trei, PRM - trei, PC si UDMR cate unul.


Ministerul rus de Interne

lanseaza un plan intern de combatere a coruptiei


Ministrul rus de interne Rasid Nurgaliev a anuntat, intr-un interviu publicat marti de cotidianul Rossiiskaia Gazeta, un plan intern in cadrul ministerului sau destinat luptei impotriva coruptiei pentru perioada 2008-2010.

"Pentru prima data in ultimii 10 ani, se incearca combaterea intr-un mod sistematic a acestui flagel, cu lansarea unui plan national de combatere a coruptiei, care are ca scop principal pedepsirea functionarilor corupti, indiferent de nume, grad sau post", a indicat ministrul rus de interne in interviul amintit.

Conform planului national de lupta impotriva coruptiei, care constituie una din prioritatile politicii presedintelui rus Dmitri Medvedev, incepand cu data de 1 noiembrie a.c., toate departamentele puterii nationale si regionale trebuie sa adopte planuri interne in vederea eradicarii unui fenomen foarte larg raspandit in Rusia.

Cu toate masurile anuntate la Moscova pentru eradicarea coruptiei, majoritatea rusilor sunt sceptici in privinta unei schimbari a situatiei intr-o tara care pierde anual 20 de miliarde de dolari ca urmare a coruptiei generalizate, potrivit unui raport elaborat recent de Ministerul rus de Interne.

Intr-un clasament realizat de organizatia neguvernamentala Transparency International si facut cunoscut in luna septembrie a.c., Rusia a cazut pe locul 147 in ceea ce priveste lupta impotriva coruptiei, locul cel mai prost pe care aceasta tara il ocupa in ultimii opt ani.

Adaugă comentariu

Title:
Nume(*):
Email:
Reply Notify:
Website:
Comentariu(*):
Code in the picture:
 
Note: Your comment has been received and is awaiting approval