Finantare pentru proiecte vizand protectia mediului


Categorie: Economic
|
15-10-2008
Nr: 191
|
Autor: Letitia Bota
|
Administratiile teritoriale, agentii economici, unitatile de invatamant si organizatiile nonguvernamentale au posibilitatea ca intre 10 octombrie si 29 noiembrie sa depuna solicitari de finantare pentru proiecte vizand protectia mediului. Administratia Fondului pentru Mediu a lansat o noua sesiune de finantare, astfel cei interesati pot depune proiecte pentru prevenirea poluarii, reducerea nivelurilor de zgomot, utilizarea de tehnologii curate, gestionarea deseurilor, inclusiv a celor periculoase. In aceasta sesiune nu se pot depune proiecte privind reciclarea anvelopelor uzate, insa pot fi depuse pentru o gama larga de teme precum protectia resurselor de apa, statiile de tratare sau statii de epurare pentru comunitati locale, educatia si constientizarea publicului privind protectia mediului sau administrarea ariilor naturale protejate.

Contributia proprie a celor care depun si castiga proiecte este acceptata doar in numerar. Pentru operatorii economici aceasta este de pana la 50%, pentru unitatile administrativ-teritoriale este de minimum 40% din valoarea cheltuielilor eligibile, iar pentru ONG-uri si unitati de invatamant de minimum 10%. Valoarea finantarii difera in functie de solicitant si categoria proiectului. Astfel, pentru agentii economici este intre 10 mii si 20 milioane lei, iar pentru unitatile de invatamant intre 1.000 si 300 mii lei.

In judetul Mures sunt in curs de derulare sapte proiecte de mediu cu finantare de la Administratia Fondului pentru Mediu. La acestea se adauga cele doua noi proiecte aprobate in Comitetul de Avizare al Administratiei Nationale a Fondului de Mediu din 1 octombrie 2008: "Prevenirea poluarii aerului prin reducerea emisiilor de Compusi Organici Volatili (COV), in cadrul operatiunii de vopsire in camp electrostatic", S.C. Allcolors S.R.L., Recea, oras Ungheni, in valoare de 20,6 milioane lei si cu o perioada de derulare a proiectului de 24 luni, si "Sistem de incalzire - climatizare a complexului de cladiri al SC Ortoprofil Prod Romania SRL Targu Mures", in valoare de 1,8 milioane lei si o perioada de derulare a proiectului de 8 luni.

Agentia pentru Protectia Mediului a informat administratiile publice locale, operatorii economici, organizatiile neguvernamentale cu profil de protectie a mediului despre aceasta oportunitate de finantare, aflam de la ing. Gabriela Boca, Agentia pentru Protectia Mediului Mures.

Adaugă comentariu

Title:
Nume(*):
Email:
Reply Notify:
Website:
Comentariu(*):
Code in the picture:
 
Note: Your comment has been received and is awaiting approval