Sanatatea? E cum si-o face omul si i-o da Dumnezeu!In Romania, cel mai redus consum
de medicamente pe cap de locuitor, din toata Comunitatea Europeana!


Categorie: Comentariu
|
16-10-2008
Nr: 192
|
Autor: Gheorghe Giurgiu
|
Potrivit datelor furnizate de firma de cercetare de piata Cegetim Romania, la sfarsitul anului trecut, consumul de medicamente inregistrat la nivel national a fost de 73 de euro/cap de locuitor. "Este un dezastru", spun specialistii, deoarece Romania are cel mai redus consum de medicamente pe cap de locuitor din toata Comunitatea Europeana. Chiar mai mic decat cel din Bulgaria. Si asta, nu pentru ca romanii ar fi mai sanatosi _ dimpotriva, in cazul unor afectiuni _,ci din motivele cunoscute: banii putini si medicamentele scumpe.

In Franta, de exemplu _ arata statisticile _ consumul de medicamente este de 530 de euro pe cap de locuitor, in Marea Britanie, de peste 400 de euro, in Ungaria, care se afla in aceeasi regiune cu noi, este un consum care se apropie de 200 de euro, iar in Polonia, tara care se confrunta cu destule dificultati in sistemul de sanatate, consumul de medicamente per persoana este de circa 170 de euro. Fara comentarii.

Unul s-ar impune, totusi. Sanatatea o tot "reformam" de vreo 17 ani incoace, fondurile alocate cresc _ cel putin, asa ni se spune! _, dar tot mai multi romani nu au cu ce-si cumpara medicamentele�

Adaugă comentariu

Title:
Nume(*):
Email:
Reply Notify:
Website:
Comentariu(*):
Code in the picture:
 
Note: Your comment has been received and is awaiting approval